Undervisningsmaterialer

Hos BUSTER er fagligheden vigtig. Derfor har vi koblet undervisningsmaterialer til de fleste film i skoleprogrammet, som både kan benyttes før og efter festivalen. Undervisningsmaterialerne findes under de enkelte film, men her på siden kan du få et samlet overblik.


Undervisningsforløb fra Clio Online

I år samarbejder BUSTER igen med Danmarks største digitale undervisningsforlag, Clio Online, som har knyttet nogle af deres inspirerende undervisningsforløb og -materialer til et stort udvalg af film på tværs af årets skoleprogram. Find UV-materialer og -forløb under de enkelte film, og bliv inspireret til at bruge dem fagspecifikt, i den understøttende undervisning eller i længere forløb, som lever op til fagenes nye, forenklede Fælles Mål.

Forløbene er tilgængelige allerede før og efter festivalen.

Hvis du ikke allerede er bruger hos Clio Online, tilbyder Clio en måneds gratis medlemskab.


Temasamlinger fra Filmcentralen

Igen i år tilbyder vi stærke temabaserede kortfilmpakker for alle grundskolen tre trin. Sammen med Filmcentralen.dk giver vi skoleklasser mulighed for at arbejde videre med en række af temaerne op til og efter festivalen. Fra september måned finder Filmcentralen nemlig relevante film og undervisningsmaterialer frem til fem af årets temaer: ‘Sammenhold’, ‘kønsroller’, ‘normer’, ‘fra barn til voksen’ og ‘flygtninge’.

Filmcentralens temaer vil være tilgængelige under de enkelte kortfilmpakker samt her på siden fra starten af september.


Brug film i sprogundervisningen

Til grundskolens ældste klasser tilbyder vi undervisningsmaterialer på originalsprog til brug i både tysk- og franskundervisningen.

Allerede nu er der undervisningsmateriale på tysk tilgængelig til filmen ‘Goodbye Berlin’ udviklet af Goethe-Institut Dänemark. Materialet findes under filmens beskrivelse.


Se kortfilm i klassen – året rundt!

Besøg BUSTERs store kortfilmsamling, hvis temaer spænder over alt fra Australien til seksualitet. Der er et væld af film og undervisningsmaterialer til forskellige fag, tilpasset hvert enkelt klassetrin. Og det er alt sammen gratis og tilgængeligt året rundt!

> Besøg kortfilmportalen


Filmanalyse i grundskolen

BUSTER har udviklet undervisningsmaterialer specifikt til arbejdet med filmanalyse til hvert af grundskolens tre trin. Lærervejledningen indeholder en komplet liste over Fælles Mål for både indskolingen, mellemtrinet og udskolingen.

> Lærervejledning

> Opgaveark: Filmanalyse i indskolingen

> Opgaveark: Filmanalyse på mellemtrinnet

> Opgaveark: Filmanalyse i udskolingen


Vild med film – Filmanmeldelse for mellemtrinnet

For tredje år i træk samarbejder BUSTER med bibliotekernes børnesite Biblo.dk om et forløb filmanmelderforløb til mellemtrinnet i forbindelse med den landsdækkende kampagne ‘Vild med film’. Kampagnen løber på biblioteker landet over fra 1. til 21. september 2017, og har i år fokus på gyserfilm og gysergenrens virkemidler. Undervisningsmaterialerne tilknyttet kampagnen lever op til de forenklede Fælles Mål for folkeskolen og kan bruges både under og efter festivalen.

Materialerne kan findes her på siden til august.

Læs mere om kampagnen hos Biblo.dk og tilmeld jer forløbet allerede inden sommerferien via jeres lokale bibliotek.

Samarbejdspartnere

Årets undervisningsmaterialer er udviklet af bl.a. Danmarks største digitale undervisningsforlag, Clio Online, Filmcentralen og Goethe-Institut Dänemark, og lever op til de forenklede Fælles Mål for folkeskolen.