Hjertestrenge

8+

Anbefalet for 2.–5. Klasse

Marie mister langsomt synet, og med udsigt til at blive indskrevet på en institution for blinde får hun derfor brug for en ven som Victor. Sammen formår de at snøre deres omgivelser til at tro, at Marie kan se! En sød historie om kærlighed, venskab og drømme.

Tema #Blindhed#Hemmeligheder#Klasseforskel#Sang og musik#Venskab


Fag #musik#Understøttende undervisning

284308

Marie elsker at spille cello, og selvom hendes syn er ved at forsvinde, vokser kærligheden til musikken. Maries far er dog ikke særlig forstående, og han nægter at lytte til Maries ønske om at blive optaget på musikakademiet. I stedet insisterer han på, at hun skal på en institution for blinde. Marie nægter at lade sit handicap stå i vejen for drømmen, men indser at hun ikke kan opretholde illusionen om et perfekt syn alene. Hun får brug for hjælp og bliver venner med drengen Victor, som ikke er nogen haj i skolen. De to formår sammen at snyde omverdenen til at tro, at Marie kan se, og i forløbet opbygges et ubrydeligt venskab.

Se Visninger

Mere end film

Ved udvalgte visninger kommer Christian Bundgaard, blind elitesvømmer og paralympisk medaljevinder, og fortæller om en tilværelse som blind. Som blind er man bevidst om sine begrænsninger i det daglige, men Christians medaljesamling viser, at intet er umuligt, selvom man er handicappet.

Tips til lærere

Denne film er oplagt at benytte i faget Musik eller i den understøttende undervisning til en snak om, hvad det vil sige at være blind.

Originaltitel Le coeur en braille
Land Frankrig
Produktionsår 2015
Spilletid 89 min
Instruktør Michel Boujenah
Sprog Dansk dub

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
28/09-2017
+ Mere end film
9:45PaladsGemKøb
1/10-201710:15CinemateketGemKøb
4/10-2017
UDSOLGT
10:00PaladsGem
8/10-201710:00PaladsGemKøb
10/10-201710:00PaladsGemKøb