1:54

14+

Anbefalet for 8.–10. Klasse

Mobning. Afpresning. Ydmygelse. Det er hverdagen for 16-årige Tim. Han og hans bedste ven Francis beskyldes for at være homoseksuelle. Men da Tim får nok, melder han sig til skolens løbehold i håb om at få hævn over sine plageånder.

Tema #At være anderledes#Forbrydelse og straf#Fordomme#Homoseksualitet#Mobning#Sport


Fag #Dansk#Idræt#Samfundsfag

284129

Det er ikke let at være Tim. Han flirter med homoseksualitet, men vil for alt i verden ikke have, at nogen skal opdage det. Hver dag bliver han og hans bedste ven Francis udsat for mobning og latterliggørelse. Efter en traumatisk oplevelse beslutter Tim sig for at tage hævn over sin plageånd Jeff ved at slå hans løberekord. Men Jeff har en ydmygende video af Tim, som han truer med at offentliggøre, hvis ikke han dropper ud af det forestående mesterskab. Tim er pludselig fanget i et svært dilemma. Et stærkt coming-of-age drama om mobning og hvad der sker, når et menneske presses til det yderste.

Se Visninger

Mere end film

Efter udvalgte visninger vil unge fra C:NTACT dele deres personlige fortællinger om mobning. Efter monologerne vil de unge svare på spørgsmål fra publikum.

Tips til lærere

Filmen kan benyttes i Samfundsfag og Dansk til at åbne op for emner som mobning og homoseksualitet. Den kan også med fordel benyttes i Idræt, da filmen tematiserer løb og elitesport.

Originaltitel 1:54
Land Canada
Produktionsår 2016
Spilletid 106 min
Instruktør Yan England
Sprog Fransk
Undertekster Engelsk

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
29/09-201710:15CinemateketGemKøb
4/10-2017
+ Mere end film
9:30GrandGemKøb
6/10-2017
+ Mere end film
10:15CinemateketGemKøb