Cloudboy

10+

Anbefalet for 4.–6. Klasse

Hvad sker der, når en storbydreng fra Belgien tvinges ud i den barske natur i Lapland blandt samere for at være sammen med sin mor og bonusfamilie, som han knap nok kender? 'Cloudboy' er en flot fortælling om familierelationer, kultursammenstødet mellem by og natur, og om det at fange rensdyr med lassoer.

Tema #Dyr og natur#Familie#Kultursammenstød#Nabosprog#Samere#Sundhed og trivsel


Fag #Dansk#Natur/teknologi

279052

Den 12-årige storbydreng Niilas skal på sommerferie i Lapland hos sin mor og bonusfamilie, som han stort set ikke kender. Da Niilas' forældre er skilt, bor han til daglig med sin far i Antwerpen. Hans mor lever blandt Samerfolket i det nordlige Sverige, og i det første lange stykke tid har Niilas svært ved at åbne sig op over for dem. Med sin storbymentalitet og sin hang til teknologi føler han sig udenfor i en kultur, hvor man dyrker naturen og fanger rensdyr med lasso. Men da et rensdyr slipper væk, beslutter Niilas sig alligevel for at tage affære, og sammen med sine bonussøskende begiver han sig ud på et storslået vildmarkseventyr.

Se Visninger

Mere end film

Renen. Rangifer Tarandus. Eller bare - rensdyret. Efter udvalgte visninger kommer naturvejleder og forsker i dyreadfærd, Giuliano Matessi, fra Kalvebod Naturskole og gør os klogere på det imponerende dyr og den vilde natur, det færdes i.

Tips til lærere

Filmen er oplagt at benytte i både Dansk og Natur/Teknologi, da den behandler temaer som familierelationer, kultursammenstød, samerne og naturen.

Originaltitel Cloudboy
Land Belgien, Sverige, Holland, Norge
Produktionsår 2016
Spilletid 78 min
Instruktør Meikeminne Clinckspoor
Sprog Svensk, hollandsk
Undertekster Dansk

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
29/09-201710:00PaladsGemKøb
2/10-2017
UDSOLGT
10:00PaladsGem
8/10-201710:00PaladsGemKøb
10/10-2017
UDSOLGT
10:15PaladsGem