Kortfilm: Flygtninge

13+

Anbefalet for 7.–10. klasse

Flygtningekrisen har præget mediebilledet og den offentlige debat de senere år. Over to millioner flygtninge er vandret op gennem Europa, men hvad kan og skal vi i Danmark gøre for at hjælpe?

Tema #At være anderledes#Flygtninge#Fordomme#Kortfilm#Krig#På flugt


Fag #Geografi#Historie#Samfundsfag

Kortfilmpakken giver indblik i livet som flygtning og åbner for en debat af den komplekse problematik. Hvordan er det at forlade sit hjem, uden at vide, om man nogensinde vil vende tilbage? Og hvordan føles det at ankomme til et fremmed land, hvor man håber på en bedre fremtid, men samtidig frygter at blive sendt retur? Vi kommer også forbi flygtningelejre uden for Europas grænser, hvor de unge forsøger at holde hovedet højt.

Se visninger

Mere end film

Efter udvalgte visninger vil unge fra C:NTACT dele deres personlige oplevelser som flygtninge og de drømme de har for fremtiden. Efter monologerne vil de unge svare på spørgsmål fra publikum.

UV-materialer

Arbejd videre med temaet flygtninge på Geografifaget. Her kan I undersøge, hvilke lande der kommer flest flygtninge fra og til. I kan også komme endnu tættere på tematikkerne omkring flygtninge med forløbet "På flugt", som er et tematisk forløb om flugt, der også har fokus på kompetencer inden for kildekritisk informationssøgning og læsning på nettet.

Filmcentralen sætter sammen med festivalen fokus på børn og unge på flugt, og har samlet relevante film og undervisningsmaterialer til temaet, så I kan arbejde videre med kortfilmenes tema i klassen. Find temaet HER.

Tips til lærere

Filmene lægger op til at diskutere menneskerettigheder, hvad det betyder at være flygtning, og hvordan vi som samfund bør forholde os, når næstekærlighed og realpolitik kolliderer.

Spilletid 1t 12min
Undertekster Engelsk

All Clear

En teenagepige leger dåseskjul med sine to yngre brødre i en forladt fabriksbygning. Til deres forskrækkelse finder de en flygtningefamilie, der har gemt sig i de tomme lokaler. Familien har brug for hjælp, men hvad kan, og hvad skal tre børn gøre i sådan en situation?

Originaltitel Buut Vrij
Land Holland
Produktionsår 2016
Længde 10 min
Instruktør Feike Santbergen
Sprog Hollandsk, engelsk
Undertekster Engelsk

The Comet

To unge mænd er på vej op gennem Europa. De er på flugt fra undertrykkelse og forfølgelse. Deres destination er Sverige. Men kun én af dem vil nå frem. Filmen skildrer enkelt og rørende den uvished og ensomhed, flygtninge kan opleve i deres nye hjemland.


Originaltitel Kometen
Land Sverige
Produktionsår 2017
Længde 11 min
Instruktør Victor Lindgren
Sprog Svensk, somalisk
Undertekster Engelsk

Flying Rats

Kian og Nadir er bedste venner. En dag bliver Nadirs forældre anholdt, og de risikerer at blive udvist. Politiet leder også efter Nadir, men Kian hjælper ham med at gemme sig, så de to venner kan forblive sammen. Men hvor skal man tage hen, når ens hjem er lige her?

Originaltitel Vliegende ratten
Land Holland
Produktionsår 2016
Længde 18 min
Instruktør Emiel Sandtke
Sprog Hollandsk
Undertekster Engelsk

I Am Not Afraid of the Soldiers

Tænk hvis soldater skød tåregas efter dig, overvågede dig hver dag, og sågar ransagede dit hjem og anholdt din bror. 13-årige Yazan har oplevet det hele. Han bor i en palæstinensisk flygtningelejr omringet af høje mure. Sammen med lejrens andre børn prøver han at fortælle deres historie.

Originaltitel Ik ben niet bang voor de soldaten
Land Holland
Produktionsår 2015
Længde 20 min
Instruktør Rinske Bosch
Sprog Arabisk
Undertekster Engelsk

When I Hear The Birds Sing

Hvordan er det at flygte fra sit hjemland, og efterlade alt, man kender og holder af, fra den ene dag til den anden? I denne gribende animerede dokumentar fortæller fem børn fra en flygtningelejr i Liberia hjerteskærende om deres oplevelser, håb og drømme for fremtiden.

Originaltitel Når jeg hører fuglene synge
Land Norge
Produktionsår 2016
Længde 7 min
Instruktør Trine Vallevik Håbjørg
Sprog Fransk
Undertekster Engelsk

Refugee Blues

I det nordlige Frankrig ligger flygtningelejren kaldet ”Junglen”. Dette portræt af dagligdagen i lejren giver et poetisk indblik i de barske vilkår, flygtningene lever under. Fra de hyppige sammenstød med fransk politi til beboernes længsel efter et bedre liv.


Originaltitel Refugee Blues
Land Frankrig, Storbritannien
Produktionsår 2016
Længde 7 min
Instruktør Stephan Bookas, Stephan Bookas, Tristan Daws
Sprog Engelsk
Undertekster Uden undertekster

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
28/09-201710:00CinemaxXGemKøb
6/10-2017
+ Mere end film
10:00KU.BEGemKøb
10/10-2017
+ Mere end film
12:00KU.BEGemKøb