08.06.2017

Norsk-svenske Filmdage

Fra den 11. til 14. juni kan du komme lidt tættere på vores naboer mod det kolde nord, når Grand Teatret og Øst for Paradis inviterer til den første udgave af Norsk-svenske Filmdage. Der er hele 7 stærke film på programmet – bl.a. det svenske unikum ‘Kæmpen’, der sidste år var nomineret til Politikens Publikumspris på PIX.

Den nordiske filmproduktion har vind i sejlene i disse år. Det er årets svenske Guldpalmevinder ’The Square’ og Oscarkandidaten ’En mand der hedder Ove’ endegyldige beviser på. Af samme årsag giver Grand Teatret og Øst for Paradis nu vores nordiske naboer deres egen minifestival med de stærkeste film fra det seneste filmår. Og der har været nok at tage af. Se bare her:

’En hustlers dagbog’ af Ivica Zubak

Metin er en ung, småforbryder fra en af Stockholms forstæder. Her gælder uskrevne regler og de lokale, etniske ’domstole’ får altid det sidste ord. Metin skriver dagbog om alt, hvad han ser og gør. Han drømmer om at blive skuespiller, men til teaterskolens optagelsesprøve mister han sin dagbog. Filmen imponerede ved sin svenske premiere tidligere på året, hvor bl.a. Dagens Nyheter udråbte den til den sjoveste svenske film siden ’Jalla! Jalla!’

Søndag den 11. juni kl. 19.00 i Grand Teatret + efterfølgende Q&A med producenten Abbe Hassan
Onsdag den 14. juni kl. 19.00 i Øst for Paradis

’Småstad’ af Johan Löfstedt

Mød Bjørn og hans fire søskende – alle midt i livet og nedkommende fra den gudsforladte lilleby Vadstena. Da deres far dør, finder de en videohilsen, han har efterladt sig. Beskeden får dem til at stille spørgsmål ved deres eget liv, og hvordan dette leves bedst.

Tirsdag den 13. juni kl. 19.00 i Grand Teatret
Tirsdag den 13. juni kl. 19.00 i Øst for Paradis

’Kæmpen’ af Johannes Nyholm

En storslået fabel med von trierske undertoner om en ensom vanskabning, hans store usynlige ven og drømmen om at vinde det nordiske mesterskab i Petanque. Og om at finde modet midt i modgangen til at være sin egen helt – og jætte. Nomineret til Politikens Publikumspris på PIX sidste år.

Mandag den 12. juni kl. 21.30 i Grand Teatret + efterfølgende Q&A med instruktør Johannes Nyholm
Tirsdag den 13. juni kl. 21.30 i Øst for Paradis + efterfølgende Q&A med instruktør Johannes Nyholm

’Fra Balkonen’ af Ole Giæver

I 2015 gæstede norske Ole Giæver PIX med sit selvironiske selvportræt ’Mod Naturen’. Nu er han aktuel med filmen ’Fra Balkonen’ – en tid-og-rum-odyssé, der benytter instruktørens egen balkon i Oslo som filmens centrale location. Herfra udfoldes en filosofisk og personlig fortælling, der med hudløs ærlighed og stor humor blander fiktion, arkivmateriale og dokumentariske scener fra Ole Giævers eget liv.

Onsdag den 14. juni kl. 19.00 i Grand Teatret
Søndag den 11. juni kl. 19.00 i Øst for Paradis

’Bølgen’ af Roar Uthaug

Katastrofefilm og menneskeligt drama blandes fermt i Uthaugs norske dundersucces, hvor Thomas Bo Larsen og Mette Horn – ikke uden humor – leverer det ekstra, danske krydderi.

Onsdag den 14. juni kl. 19.00 i Grand Teatret
Onsdag den 14. juni kl. 19.00 i Øst for Paradis

’Ishavsblod – de sidste sælfangere’ af Trude Berge Ottersen og Gry Elisabeth Mortensen

En arktisk, havgående roadmovie med barske kvinder og mænd, som trodser uvejret, kulden og ensomheden på ishavet. Dokumentarfilmen bliver akkompagneret af et country-inspireret soundtrack, som understreger, hvem vi har med at gøre: havets cowboys.

Mandag den 12. juni kl. 19.00 i Grand Teatret +  Q&A med instruktør Trude Berge Ottersen
Mandag den 12. juni kl. 19.00 i Øst for Paradis

’I Called Him Morgan’ af Kasper Collin

På en snefyldt aften i februar 1972 blev den anerkendte jazzmusiker Lee Morgan skudt af sin kone, Helen, under en optræden på en jazzklub i New York. Dokumentarfilmen er et kærlighedsbrev til to unikke personligheder og til den musik, som bragte dem sammen. En film og kærlighed, jazz og Amerika.

Tirsdag den 13. juni kl. 21.30 i Grand Teatret
Mandag den 12. juni kl. 21.30 i Øst for Paradis

Præsenteres i samarbejde med CPH PIX.