27.07.2017

‘Rosenkrans og Gyldenstjerne er døde’ på Kronborg Slot

CPH PIX holder fast i den populære tradition og viser film under åben himmel på Kronborg Slot. I år gælder det dog ikke en egentlig Shakespeare-filmatisering, men Tom Stoppards absurde og tragikomiske ‘Rosenkrans & Gyldenstjerne er døde’ med Tim Roth og Gary Oldman i titelrollerne.

Den 20. august kan du igen finde det bløde tæppe frem, tage picnickurven i hånden og sætte dig godt til rette i de fantastiske omgivelser af Kronborg. Sammen med Hamletscenen og Cinemateket viser vi britiske Tom Stoppards Venedig-vinder fra 1990 ‘Rosenkrans & Gyldenstjerne er døde’ – en finurlig videredigtning af Shakespeares fortælling om Hamlet.

I ’Rosenkrans og Gyldenstjerne’ er det Hamlets gamle, forvirrede skolekammerater, der er kommet i centrum. De rejser til Kronborg Slot for at hjælpe kong Claudius med hans skøre papsøn Hamlet. Men hvad de ikke ved er, at de blot er brikker i et spil, der har deres liv som indsats.

Se eller gense ‘Rosenkrans & Gyldenstjerne er døde’ i de perfekte rammer af Kronborg Slots søndag den 20. august kl. 21.00. Billetter koster 100 kr. og kan købes her.

Bemærk, at filmen vises uden danske undertekster.