09.08.2017

Friday Late Night: Genforening med Gangway

De navnkundige danske indie-poppere Gangway er tilbage, og giver i oktober to comeback-koncerter i København. I den anledning har CPH PIX og Cinematekets Late Night-bif gravet lidt filmmateriale frem fra arkiverne til en ganske særlig aften med koncertfilm, musikvideoer og DJ’s.

Gangways 90’er-lyd er inspireret af bands som Pet Shop Boys og The Cure, og i 1987 hittede de med sangen ‘My Girl and Me’. Bandet slog for alvor igennem på det folkelige plan i 1992 med ‘Mountain Song’. I 1996 gik de i opløsning, men nu markerer 2017 året for Gangways genforening, og bandmedlemmerne spiller sammen igen for første gang i 20 år.

Program

Musikvideo-pioneren Peter Ravn, som instruerede hovedparten af Gangways videoer og designede gruppens pladeomslag, vil fortælle om sin kultfilm ‘Gangway i Tyrol’ (1987). Filmen er sjældent set på det store lærred, men denne aften kan du netop dét, mens du genoplever bandets ørehængere og sorthumoristiske udtryk i fuldt flor.

Musikkritikeren og den solide Gangway-kender, Klaus Lynggaard, vil agere ordstyrer på aftenen, og efter filmen tager han DJ-hatten på, teamer op med Peter Ravn og vender plader i Asta Bar.

Derudover kan vi – uden at afsløre for meget – garantere et par helt eksklusive overraskelser, som kun præsenteres denne særlige aften. Så medbring dit mest kodyle gear, kom i stemning til koncerterne og bliv ‘Happy Ever After’!

Eventen finder sted d. 29. september i Cinemateket. Baren åbner 20.30, og filmen begynder en time efter. Billetter koster 85 kr, og kan bestilles HER eller på tlf. 33 74 34 12.