18.08.2017

Live: Béla Tarrs musik på Jazzhouse

CPH PIX og Jazzhouse inviterer til en særlig aften i selskab med den ungarske komponist Mihály Víg, der med sin udødelige musik har haft afgørende betydning for det stemningsmættede univers i flere af den store instruktør Béla Tarrs mesterværker.

Denne aften opfører Mihály Víg selv udvalgte stykker i selskab med en til lejligheden særligt sammensat strygerkvartet og med ledsagende visuals. Oplev bl.a. musik fra ‘Werckmeister Harmonies’ og ‘Satantango’. Filmhistorien rummer talrige eksempler på frugtbare og længerevarende samarbejder mellem instruktører og komponister. Det kan således virke næsten umuligt at forestille sig David Lynch’ film uden Angelo Badalamentis musik eller Roman Polanskis tidlige film uden Krzysztof Komedas suggestive jazztoner.

På samme måde forholder det sig med den store ungarske instruktør Béla Tarr og hans langvarige samarbejde med komponisten Mihály Víg. Et samarbejde, som har været definerende for nogle af Tarrs helt store film som ‘Werckmeister Harmonies’, ‘Satantango’ og ‘Hesten fra Torino’. Værker, der er berømmede som mesterværker i europæisk filmkunst, og som ikke mindst næres af den tætte dialog mellem Tarrs poetiske billeder og Vígs atmosfæriske musik.

Sammen med Jazzhouse byder PIX den 4. oktober på en aften, hvor man kan opleve den hjemsøgende musik live. Mihály Víg opfører selv udvalgte kompositioner med en til lejligheden særligt sammensat strygerkvartet bestående af Lisa Marie Vogel (violin), Maria Martine Jagd (violin) Pauline Hogstrand (bratsch) og Nicole Hogstrand (cello). Sammen opfører de længere uddrag fra mesterværkerne ‘Werckmeister Harmonies’ og ‘Satantango’. Aftenen vil desuden byde på en række kortere stykker og strygerkvartetter.

Glæd dig til en særlig aften med noget af det ypperste inden for europæisk filmmusik fremført live af mesteren selv. Billet til koncerten koster 150 kr., og er allerede i salg via dette link.