05.09.2017

CPH PIX åbner med verdenspremieren på ‘Fantasten’

Når CPH PIX for niende gang ruller ud i de københavnske biografer, bliver det med et stærkt lineup af nye danske spillefilm. Verdenspremieren på Christian Dyekjærs thriller ‘Fantasten’ sparker den 14 dage lange filmfest i gang – mens Birgitte Stærmoses balletdrama ‘Darling’ har dansk gallapremiere på festivalens næstsidste dag.

Dansk film har i de seneste år været stærkt repræsenteret på CPH PIX, og i år er ingen undtagelse med premierer på hele 14 nye af slagsen. Det mærkes allerede, når verdenspremieren på Christian Dyekjærs ’Fantasten’ skyder festivalen i gang i Imperial den 27. september.

I Christian Dyekjærs toptrimmede thrillerdrama, ‘Fantasten’, brillerer Dejan Čukić som Claus – en charmerende og uforbederlig fantast, bilsælger og gambler. En dag får han rodet familien ind i sin spillegæld, og pludselig får hans 19-årige søn en gruppe kriminelle voldsmænd på nakken. Claus er løbet tør for held, og må nu sætte livet på spil for at redde sin søn fra et helvede, han selv har startet. København har ikke stået stærkere på film siden ‘Pusher’, og derfor er ‘Fantasten’ på alle måder en passende start på byens filmfestival.

Inden filmen i Imperial byder vi på kolde Carlsberg 1883-øl og bagefter sparker vi årets festival i gang med officiel åbningsfest på Chateau Motel.

‘Fantasten’
Imperial
Onsdag den 27. september kl. 21.15
Køb billet (120,-)

Gallapremiere på ‘Darling’

Til festivalens anden store, danske galla er scenen sat på Det Kongelige Teater, når vi viser Birgitte Stærmoses ‘Darling’ i Imperial den 10. oktober.

Danica Curcic har hovedrollen som Darling – en lysende balletstjerne, der er ved at brænde ud. Hendes mand, koreografen Frans, forbereder opførelsen af ‘Giselle’ med Darling i titelrollen. Men perfektionisten har presset sin krop til det yderste, og Darling falder om med voldsomme smerter allerede under de indledende prøver. Hun har svært ved at acceptere den bratte afslutning på sin karriere, og at blive erstattet af en ung, uerfaren danserinde – og som i en ægte ballet udvikler filmen sig til en fængslende fortælling om kærlighed, magt og jalousi.

Inden vi blænder op for filmen, uddeler vi Politikens Publikumspris til en af de 10 nominerede film og byder på en kold Carlsberg 1883.

‘Darling’
Imperial
Tirsdag den 10. oktober, kl. 21.15
Køb billet (120,-)