06.09.2017

‘Nico, 1988’ får Danmarkspremiere på PIX

Den legendariske Velvet Underground-sangerinde er blevet genstand for en ny film med Trine Dyrholm i hovedrollen som Nico. Mød instruktøren og Dyrholm selv, når filmen får dansk premiere i september.

Nico var Andy Warhols muse og blev kendt som den mystiske blondine med den mørke stemme fra The Velvet Underground. Men 20 år senere rider berømmelsen hende som en mare, karrieren skranter som den gamle tourbus, hun kører Europa tyndt i, og den heroin-stikkende Nico har mistet troen på alt – undtagen sin søn.

De sidste to år af den karismatiske kunstners liv er blevet til genstand for en biopic af den italienske instruktør Susanna Nicchiarelli, og i rollen som Nico ses Trine Dyrholm, der selv synger otte af numrene fra filmens lydside.

Filmen kan opleves under årets PIX, og ved Danmarkspremieren den 29. september vil både instruktøren og Trine Dyrholm selv være til stede. ‘Nico, 1988’ er blevet skamrost under filmfestivalen i Venedig, og det danske publikum kan godt begynde at glæde sig, når Dyrholm giver Nico både krop og sjæl med drævende tysk accent, fysik og en fantastisk stemme i sit livs største karakterrolle.
Se trailer her.

‘Nico, 1988’ præsenteres i samarbejde med Heartbeats.

Visningen den 29. september indgår også i filmprogrammet til Italiensk Dag i Grand Teatret, som præsenteres i samarbejde med Det Italienske Kulturinstitut og Cinecittà Luce.

‘Nico, 1988’ vises:

Den 29. september i Grand Teatret – Køb billet

Den 4. oktober i Gloria – Køb billet

Den 9. oktober i Empire Bio – Køb billet