01.10.2017

Cool China

PIX har taget et stykke af Asien med på årets festival, og resultatet er vores unikke, sammenstykkede serie ‘Cool China’. Oplev 5 originale film, og udvid din geografiske filmhorisont!

I takt med at kinesisk film bliver mere og mere kommerciel, er der opstået en ny independentscene udenfor studierne, ganske som vi kender det i USA. Filmene herfre er urbane, moderne og overraskende direkte. Vi præsenterer fire af de bedste og en enkelt fra nabogæst Taiwan, hvor mønsteret er det samme.

Se samtlige film i serien nedenfor:

 

‘Have a Nice Day’

Tarantino har bestemt ikke levet forgæves i denne kulsorte gangsterkomedie, hvor en sæk med 1 mio. skifter hænder et underholdende utal af gange. Det knivskarpe plot er en kinesisk animationsafspejling på, hvordan den kapitalistiske verden virker.

Se filmen den 2. oktober kl. 16.30 i Dagmar. Læs mere HER.

 

‘Ciao Ciao’

Sex, sprut og lav moral venter på landet, når den porcelænshvide bymus Ciao Ciao vender tilbage til sine gamle, efterladte forældre. Selvrealiseringen rykker længere ud i den smukke højlandshorisont, da Kinas traditioner stadig er svære at komme udenom.

Se filmen den 2. oktober kl. 21.00 i Cinemateket. Læs mere HER

‘Godspeed’

‘Godspeed’ er lige dele eksistentiel road movie, ultravoldeligt gangsterdrama og kulsort komedie, der spænder fra skæv humor og filosofiske betragtninger til nervepirrende spænding og blodig vold.

Se filmen den 11. oktober kl 17.30 i Empire Bio. Læs mere HER.

 

‘Dragonfly Eyes’

På baggrund af 10.000 timers overvågningsvideo har den kinesiske installationskunstner Xu Bing skabt en tankevækkende film om kontrol, selviscenesættelse og vores allesammens kollektive, online voyeurisme.

Se filmen den 2. oktober kl 21.15 i Gloria. Læs mere HER

 

‘Free and easy’

Kinas gennemkorrupte samfund dissekeres i en herligt absurd komedie om en sneklædt industriflække, hvor det foretrukne erhverv synes at være bondefangeri.

Se filmen den 10. oktober kl 16.40 i Grand. Læs mere HER.