01.10.2017

Her er årets jury

Hvert år på CPH PIX kåres det mest interessante instruktørtalent af en international jury. I festivalens hovedkonkurrence, New Talent Grand PIX, konkurrerer 11 debuterende filmskabere fra hele verden om prisen og en kontantpræmie på 6.000 euro. Mød dette års jurymedlemmer.

 

Matt Porterfield

Født i Baltimore, USA.

Matt Porterfield har skrevet og instrueret ‘Hamilton’ (2006), ‘Putty Hill’ (i hovedkonkurrencen på PIX’11), ‘I Used To Be Darker’ (PIX’13), og senest ‘Sollers Point’ (PIX’17). Hans værk er inkluderet i Museum of Modern Art og Harvard Film Archives samlinger, og hans film er blevet vist på diverse filmfestivaler og udstillinger inklusiv Sundance, Berlinale og SXSW, samt Centre Pompidou, Walker Art Center og The Whitney Biennial. Kortfilmen Take What You Can Carry’ havde premiere i konkurrence på Berlinale ‘15. Som producer har han deltaget i CineMart, FIDLab, Berlinale Coproduction Market, og i 2015 skrev og co-producerede han argentinske Gaston Solnickis debut ‘Kékszakállú’, der vandt FIPRESCI-prisen i Venedig. Porterfield har de sidste 10 år undervist i filmproduktion og filmteori på Johns Hopkins University.

 

Amanda Livanou

Født i Athen, Grækenland.

Amanda er producer i sit eget produktionsselskab Neda Film. Hun er født i Athen og studerede på London School of Economics. Hun har arbejdet for en af Athens ældste produktionsselskaber, Filmiki Company, og som rådgiver for Greek Film Center. De sidste 12 år har hun arbejdet som uafhængig producer, samarbejdet på internationale produktioner i Grækenland, produceret og co-produceret 15 spillefilm og dokumentarer, herunder ‘Park’ af Sofia Exarchou, som CPH PIX præsenterede sidste år. Før det producerede hun PIX’12-konkurrencefilmen ‘L’ af Babis Makridis. Hun er alumna fra EAVE Producers og Sundance Producers Lab, medlem af EFA og ekspert for Creative Europe.

 

Labina Mitevska

Født i Skopje, Makedonien

Labina er skuespillerinde og producer fra Makedonien. Hendes karriere startede som teenager i ‘Before the Rain’. Senere indledte hun et samarbejde med Michael Winterbottom i ‘Welcome to Sarajevo’ og ‘I Want You’. I 2001 medstiftede hun  produktionsselskabet SISTERS AND BROTHER MITEVSKI. Berlinale-filmen ‘When the Day Had No Name’ fra 2017 af Teona Mitevska er seneste resultat, og selskabet arbejder på Teonas næste film og en co-produktion med Bilge Nuri Ceylan. Hun har co-produceret Cristi Puius ‘Sieranevada’ og ‘Nightlife’ af Damjan Kozole, var Producer on the Move i Cannes‘14 og er EAVE-alumna.

 

De nominerede til New Talent Grand PIX er:
Carla Simón (ES) – ‘Sommeren 1993’
Janicza Bravo (US) – ‘Lemon’
Léonor Serraille (FR) – ‘Montparnasse Bienvenue’
Xavier Legrand (FR) – ‘Custody’
Rungano Nyoni UK/ZM) – ‘I Am Not A Witch’
Cecilia Atán og Valeria Pivato (AR) – ‘The Desert Bride’
Hlynur Pálmason (IS) – ‘Vinterbrødre’
Alireza Khatami (IR) – ‘Oblivion Verses’
Pedro Pinho (PT) – ‘The Nothing Factory’
Ivana Mladenovic (RS) – ‘Soldiers. Story From Ferentari’

Læs om alle de nominerede film her.