11.10.2017

Alternativ Western!

Heste og cowboys er skiftet ud med gravemaskiner og byggearbejdere i Valeska Grisebachs realistiske ‘Western’, men tonen er ikke mindre rå i den nuancerede fortælling om kulturmøder, når tyskerne indtager Bulgarien. Du kan stadig nå at se den i aften, den 11. oktober, på festivalens sidste dag.

Testosteron  – og et tysk flag plantet midt i den bulgarske natur. Det må gå galt, men Grisebachs Cannes-succes drejer elegant spændingen indad i portrættet af arbejderen Meinhard, der sætter sig for at lære de lokale at kende, og måske sågar finde kærligheden. Resten af de tyske byggearbejdere har ellers stort besvær med at opføre sig ordentligt i de deres nye arbejdsland, og de lokale skal ifølge de tyske immigranter bare være glade for, at de er der, så bulgarerne får et nyt kraftværk.

En af EU’s store udfordringer er den frit bevægelige arbejdskraft – det var bl.a. et af de tungestvejende argumenter for Brexit – og ‘Western’ behandler dygtigt emnet uden at give lette svar på, hvordan udfordringerne løses.

Filmen går i dag, den 11. oktober. Se traileren, læs mere om ‘Western’ og køb billet HER.