11.10.2017

SIDSTE DAG: PIX guider!

Det er Red Barnets internationale pigedag, og vi har dem linet op, de seje piger, i en lang række af dagens film. Så velkommen til festivalens sidste dag. Glasset er stadig en fjortendedel fyldt, og vi har indtil flere nyheder og highlights på programmet.

 

GIRLPOWER: Moonie, Katie, Shula, Barbara, Josefine og Enn

Vi fejrer Red Barnets internationale pigedag med en lang række seje, handlekraftige og skønne piger. Lige fra 6-årige Moonie, der i den grad har teten i vores afslutningsfilm ‘The Florida Project’, over 9-årige Shula, der bliver stemplet som heks i ‘I Am Not a Witch’ til teenageren Barbara, der slås mod virkelige og imaginære kæmper i Anders Walters ‘I Kill Giants’. Vi har også stjernefrøene Frederikke Dahl Hansen i PIX-hittet ‘Danmark’, Elle Fanning (som sexlysten alien) i ‘How to Talk to Girls at Parties’ og Olivia Cook som leverer en ren ‘Breaking the Waves’-præstation i ‘Katie Says Goodbye’. So do we, men først når alle disse skønne film, er løbet over de københavnske biograflærreder en sidste gang.

Se dagens program HER.

GYS: Killing Ground

Nogle folk lærer det bare aldrig.. Ian og Samantha tager på romantisk getaway i Australiens øde outback, men weekenden forvandles hurtigt til en blodig omgang Tom og Jerry-fangeleg. Se Damian Powers veldrejede og gyselige debutfilm med oplæg af Nadia Parbo fra Blodig weekend inden filmen.

Filmen går 21.30 i Palads. Læs mere HER.


SING-ALONG: Terkel i knibe

Det bliver både nostalgisk, politisk ukorrekt og hylende morsomt, når vi i aften inviterer til Terkel i knibe-sing along. Se filmen og skrål højt med på de velkendte sange – gerne så højt, at selv Arne ville være stolt.

Det sker kl 18.45 i Cinemateket. Læs mere HER.


DANSK: Danmark

Kasper Rune Larsens charmerende provinsportræt fortsætter med at begejstre de danske anmeldere. “[…] imponerende skramlende fortalt og uhyre autentisk” skrev Ekko og sendte fem stjerner afsted til ‘Danmark’.

Flad ud til en vaskeægte slacker-film om kærlighed og kolde pilsnere i Cinemateket kl 16.45. Læs mere HER.


DANSK: Muskelsvindler

Det er ikke let at skulle på fodboldferie, når man selv sidder i kørestol. Slet ikke når rejsepartneren er en storskvadrende dansktop-fan og din hjælper har travlt med at score. Instruktør Mads Rosenkrantz Grage dribler selv forbi visningen af sin fodboldtossede roadmovie til en Q&A efter filmen.

Vi viser filmen kl 19.00 i Gloria. Læs mere HER.