28.11.2017

Månedens Film i december: ‘Spoor’

Polske Agnieszka Hollands ‘Spoor’ er en sorthumoristisk detektivhistorie med et twist af øko-thriller og feministisk eventyr, og var en af de mest omtalte film på årets Berlin filmfestival. I december kan du opleve den på ni udvalgte datoer, når vi skruer op for volumen og viser den som Månedens Film i samarbejde med Cinemateket.  

I ‘Spoor’ tager Holland os ud i en idyllisk polsk bjerglandsby med meterhøj sne. Her møder vi den kvindelige vegetar og astrolog Duszejko, der har lagt sig ud med den lokale macho-jægerklub. De deler nemlig ikke hendes syn på dyrs rettigheder – særligt ikke landsbyens katolske præst, der mener, at det er helt i orden at slå dyr ihjel, fordi “de ikke har en sjæl”. Da Duszejkos to elskede hunde en dag forsvinder og en jæger kort tid efter findes myrdet, har vi ellers balladen…

Agnieszka Holland, der brød igennem internationalt med ‘Europa, Europa’ (1990) senere har instrueret afsnit af tv-serierne ‘The Wire’ og ‘House of Cards’, har med ‘Spoor’ skabt et modigt genremix af sorthumoristisk detektivhistorie, spændende øko-thriller og feministisk eventyr. Filmen er baseret på Olga Tokarczuks roman ‘Drive Your Plough Over the Bones of the Dead’ og vandt Sølvbjørnen (Alfred Bauer-prisen) under Berlinalen tidligere i år. 

Cinemateket
Vises fra den 7. – 17. december
Billetter (80 kr,-) købes HER.

Bemærk, at filmen vises med engelske undertekster.