29.01.2018

Månedens Film i februar: ‘A Ghost Story’

David Lowerys spøgelsesfilm med Casey Affleck og Rooney Mara i hovedrollerne er en bjergtagende film om kærlighed, sorg og livets tyngende spørgsmål – svøbt i rå og smukke billeder. Oplev indie-sensationen ‘A Ghost Story’, når vi i februar viser den som Månedens Film i Cinemateket.

Døden kommer, og for komponisten C (Casey Affleck) kommer den pludseligt, da han køres ned udenfor sit og kærestens gamle hus. Hun, M (Rooney Mara) identificerer ham på lighuset og kører hjem, hvorefter C rejser sig som et spøgelse i sit ligklæde og følger efter. Der er hypnotisk nærvær i forholdet mellem den sørgende M og det stakkels spøgelse, der dog hverken kan kommunikere med eller trøste sin elskede. Tiden går, M flytter ud, nye lejere flytter ind, og spøgelset bliver tvunget ud på en episk rejse, der transcenderer tid og rum. Synes man, det lyder som oplægget til en corny komedie eller billig gyser, har man masser af godt i vente.

Instruktørtalentet David Lowery (‘Ain’t Them Bodies Saints’ og ‘Pete’s Dragon’) har skabt en bjergtagende spøgelsesfilm, der følsomt og enestående formår at fange tiden, der går i stå, og livet der fortsætter. Der er hypnotisk nærvær i forholdet mellem den sørgende M og det stakkels spøgelse, der hverken kan kommunikere med eller trøste sin elskede.

‘A Ghost Story’ blev i 2017 kaldt årets indie-sensation, og det er da også på alle måder en grænsebrydende film – svøbt i rå og smukke billeder.

Cinemateket
Vises fra 1.-11. februar

Billetter (80,-) købes her.