12.02.2018

Månedens Film i marts: ‘A Man of Integrity’

Oplev ‘A Man of Integrity’, der er forbudt i hjemlandet Iran, men vandt Cannes-festivalens Un certain regard-konkurrence. Og skabt af Mohammad Rasoulof, der selv har siddet fængslet for at lave film. Vi viser ‘A Man of Integrity’ som Månedens Film i marts i samarbejde med Cinemateket.

Den idealistiske og lidt for åbenmundede lærer Reza har måttet forlade hjembyen Teheran, men har fundet en form for lykke som guldfiskeopdrætter i en nordlig provinsby med sin lige så viljestærke hustru Hadis og deres søn. Det er et liv med gummirøjsere og afdrag, men båret oppe af arbejdsomhed, kærlighed og lidt hjemmebrændt sprut. 

En dag går alt dog skævt: Reza takker nej til at sælge sin dam til den lokale virksomhedsbaron, og pludselig mærker parret, hvor mange skjulte dagsordener og magtforhold, byen er bygget på.

Det er den lille mands kamp mod kapitalismen i et samfund, hvor korruption normalt bekæmpes med korruption. Men Reza er en mand af ære og selvom både konens, barnets og guldfiskenes ve og vel sættes på spil, tager han med glødende raseri kampen op.

Sidste års vinder af Un Certain Regard i Cannes er instrueret af Mohammad Rasoulof, der selv har haft sine kampe mod systemet. Sammen med Jafar Panahi blev han arresteret i 2010 under forberedelserne til en film om landets moderate politiske bølge, og idømt seks års fængsel for landsskadelig virksomhed og 20 års forbud mod at lave film. Disse straffe er siden hen – uformelt og under mystiske omstændigheder – blevet omstødt.

‘A Man of Integrity’ er ikke så overraskende blevet forbudt i hjemlandet. Men Iran har fået endnu en mesterinstruktør.

Cinemateket
Vises fra 1.-11. marts
Billetter (80,-) købes her.

Bemærk, at der søndag den 4. marts er iransk temadag med visning af ‘A Man of Integrity’ og efterfølgende debat om kunstnerisk frihed i Iran netop nu.