26.03.2018

Forpremiere på Xavier Legrands Venedig-vinder

‘Custody’ (Alt for min søn) har gået sin sejrsgang på festivaler verden over og vandt både Sølvløven for bedste instruktion i Venedig og publikumsprisen for bedste europæiske film på San Sebastian Filmfestival. Den 23. april har du mulighed for at se eller gense en af sidste års mest kritikerroste PIX-film, når CPH PIX og Filmbazar inviterer til forpremiere i Grand Teatret. 

Xavier Legrands imponerende debutfilm formår som få at skildre de ar på sjælen, som hverdagens terror medfører. Efter deres skilsmisse får Myriam og Antoine delt forældreret over deres søn. Stik mod ønsket fra den 13-årige Julien, der med ét bliver gidsel for en jaloux og voldelig far, og skjold for en terroriseret mor; skubbet ud over grænserne for, hvad et barn kan bydes, i forsøget på at forhindre det værste i at ske. 

Der er lavet mange fine film om børn i brudte ægteskaber, men ingen som ‘Custody’, der rammer durk ned i hverdagens terror og skildrer angst og aggressioner med spænding og nerve. Det er mesterligt instrueret af den debuterende Xavier Legrand, der ved præcis, hvad han vil med hver eneste scene. Og hudløst spillet ikke mindst af unge Thomas Gioria, der bærer den krævende rolle som Julien med hjerteskærende naturalisme.

Soundvenue gav ‘Custody’ ⭐⭐⭐⭐⭐ og skrev: “Der er ingen tvivl om, at Legrands hjerte bløder for den her fortælling, og i slutningen plæderer han for, at ingen burde vende det blinde øjne til, når overgreb finder sted. Og det gør han, så du glemmer at trække vejret.”

‘Custody’
Grand Teatret
23. april kl. 19.00
Billetter (90,-) HER.