30.09.2017

Ane Cortzen anbefaler…

Ane Cortzen er et velkendt ansigt på den danske kulturscene, både som DR-vært, arkitekt og kulturchef for Kähler. Hendes alsidige arbejdsliv smitter af på hendes blik på årets PIX-program. Her er hun kommet vidt omkring og fundet nogle anbefalinger både til humørbomber, livsnydere og balletelskere.

 

‘Blinkende Lygter’

Den 7. oktober kl. 21.00 er der live-reading af Anders Thomas Jensens ‘Blinkende Lygter’ i Dagmar teatret. Det skal opleves! Filmen er spækket med så mange geniale replikker, at det skal blive en sand fornøjelse at opleve dem blive læst højt af så fremragende skuespillere som  Ellen Hillingsø, Louise Mieritz, Ditte Hansen og Lisbeth Wulff. En vidunderlig sammensmeltning af film og teater, som forhåbentlig kommer til at danne præcedens for lignende arrangementer.

7. oktober
Læs mere her.

 

‘Sideways’ & Pinot Noir

Og så skal jeg klart være med, når Toto Vinbar kombinerer den legendariske film ‘Sideways’ med vinsmagning. Da min mand og jeg så filmen i sin tid, stormede vi ud af biografen for at finde en flaske pinot noir hurtigst muligt – filmens hovedkarakter, spillet af Paul Giamatti, nærer et så passioneret forhold til denne drue, at hvad enten man er vinkender eller ej, så føler man sig som én efter Sideways. En fremragende film, som sagtens kan klare et gensyn i kombination med smagen af den dybrøde væske. Genialt påfund!

8. oktober
Læs mere her.

 

‘Darling’

Jeg har en svaghed for balletfilm. Sikkert fordi jeg selv dansede ballet som barn og hurtigt blev fascineret af denne lukkede, disciplinerede verden, hvor kroppen presses til det yderste i kunstens navn. Under de veltrænede kroppe lurer psykose og undergang, når fysikken svigter. Kontrasten mellem smerte og skønhed er måske allermest ekstrem i ballettens verden. Derfor skal jeg også se Birgitte Stærmoses ‘Darling’ med den karismatiske Danica Curcic i hovedrollen som den kompromisløse Darling.

10. oktober
Læs mere her.