26.09.2017

Katrine Ring anbefaler…

CPH PIX byder på meget mere end film. Under festivalen kan du opleve en række events, der både taler til den søde tand, sangfugle, debatinteresserede og selvfølgelig musikelskere. Derfor har vi taget en snak med DJ og komponist Katrine Ring, der anbefaler tre af årets spændende musikevents.

Katrine:
Film har en væsentlig rolle i forhold til at skabe en forståelse for bredden i det musikudbud, der ikke er en del af mainstream. Det kan være ny, gammel, ukendt og sær musik, og det gør slet ikke noget, at man aldrig har hørt om det før. Filmen kan lære dig at se med ørerne. Biografen er desuden et af de få steder, hvor man kan lytte musik i en kvalitet, som slår bunden ud af en hvilken som helst mp3-spiller. Så jeg har valgt tre fantastiske programpunkter i årets program. Dem anbefaler jeg, og så må du gå på opdagelse i alle de andre film, der også er.

 

‘The Moonshiners’ + ‘Scrap-Mattila and the Beautiful Woman’

De er skøre de finner! Juho Kuosmanen, som lavede den skønne boksefilm ‘Den bedste dag i Olli Mäkis liv’, har i de senere år arbejdet meget med stumfilm. Han har genskabt den første finske stumfilm fra 1907 på trods af, at der ikke eksisterer en eneste filmrulle fra filmen. Faktisk har han kun har haft en gammel filmannonce til at angive noget af handlingen i filmen; nogle hjemmebrændere laver sprut ude i skoven! Bagefter vises Kuosmanens korte stumfilm ‘Scrap-Mattila and the Beautiful Woman’. Musikken skulle være helt forrygende i disse film spillet af Yksipihlajan Kino-Orchestra, som også vil spille filmmusik efterfølgende. Så der er lagt op til en vild, stærk og finsk aften. Og mon ikke der er sprut involveret?!

28. september
Læs mere her.

 

Solar Walk

Solar Walk er født som en animationsmusikfilm til koncert. Den er skabt i et samarbejde mellem Aarhus Jazz Orchestra og den ungarske animationskunstner Réka Bucsi. Musikken er skrevet af komponisten Niels Marthinsen og sangskriveren Susi Hyldgaard. Det er et ambitiøst og vildt vovestykke, som går musikkens ærinde, og som netop ikke vil gå på kompromis. Her kan man opleve en sammensmeltning af musik og film, som skal opleves live. Det er sjældent, at dansk musik er en del af film på denne måde, så alene af den grund skal den opleves.

3. oktober
Læs mere her.

 

Mihály Víg m. strygere: Béla Tarr

Komponisten Mihály Víg har skrevet musik til adskillige af Béla Tarrs film. Nu kommer musikken i centrum og skal stå alene. Her er det en koncert med komponisten selv sammen med en gruppe af strygere. Víg har udvalgt en række af de særegne og smukke værker, som han har komponeret til filmene. Nogle af filmklippene vil blive vist i forbindelse med koncerten. Der er klar forventning om en dyb, stærk og smuk oplevelse.

4. oktober
Læs mere her.

 

 

…Så slå både ørerne ud og øjnene op, når PIX inviterer til to ugers filmfest, musikevents og koncerter fra 28. september i København.