Undervisningsmaterialer

Hos BUSTER er fagligheden vigtig. Derfor har vi koblet undervisningsmaterialer til de fleste film i skoleprogrammet, som både kan benyttes før og efter festivalen. Undervisningsmaterialerne findes under de enkelte film, men her på siden kan du få et samlet overblik.

Undervisningsforløb fra Clio Online

I år samarbejder BUSTER igen med Danmarks største digitale undervisningsforlag, Clio Online, som har knyttet nogle af deres inspirerende undervisningsforløb og -materialer til et stort udvalg af film på tværs af årets skoleprogram. Find UV-materialer og -forløb under de enkelte film, og bliv inspireret til at bruge dem fagspecifikt, i den understøttende undervisning eller i længere forløb, som lever op til fagenes nye, forenklede Fælles Mål.

Forløbene er tilgængelige allerede før og efter festivalen.

Hvis du ikke allerede er bruger hos Clio Online, tilbyder Clio en måneds gratis medlemskab.

Temasamlinger fra Filmcentralen

Igen i år tilbyder vi stærke temabaserede kortfilmpakker til alle grundskolen tre trin. Sammen med Filmcentralen.dk giver vi skoleklasser mulighed for at arbejde videre med en række af temaerne op til og efter festivalen. Fra september måned finder Filmcentralen nemlig relevante film og undervisningsmaterialer frem til fem af årets temaer: ‘Sammenhold’, ‘kønsroller’, ‘normer’, ‘fra barn til voksen’ og ‘flygtninge’.

Filmcentralens temaer kan du finde lige her:

Indskoling:
> Tema: Sammenhold
> Tema: Kønsroller

Mellemtrin:
> Tema: Fra barn til voksen
> Tema: Normer

Udskoling:
> Tema: Grænseland – børn og unge på flugt

Brug film i sprogundervisningen

Til grundskolens ældste klasser tilbyder vi undervisningsmaterialer på originalsprog til brug i både tysk- og franskundervisningen.

Find det tyske undervisningsmateriale til filmen ‘Goodbye Berlin‘ (originaltitel: ‘Tschick’), udviklet af Goethe-Institut Dänemark, lige her.

Institut Français har udviklet et undervisningsmateriale til filmen ‘Mum is Wrong‘ (origitnaltitel: ‘Maman a tort’) som du kan downloade her:

> Lærervejledning
> Elevark

Inspirationsmaterialer til arbejdet med film i børnehaven

‘BUSTER i børnebiffen’ er festivalens program for de 3-6 årige, som inviterer institutioner gratis i biografen på hverdage under festivalen. Som noget helt nyt, har vi i år udviklet inspirations- og arbejdsmaterialer til alle vores fire kortfilmpakker til de mindste, for at gøre det nemmere for jer at arbejde videre med filmene hjemme i børnehaven. Alle filmpakker og materialer er bygget op omkring udvalgte temaer fra de pædagogiske læreplaner, og har fokus på enten venskab, vejrfænomener og årstiderne eller dyrenes verden.

Du kan downloade materialerne gratis under de enkelte filmpakker eller lige her:

> Børnebiffen i al slags vejr

> Børnebiffen i dyrenes verden

> Kiwi & Strit

> Rita & Krokodille på nye eventyr

Filmanalyse i grundskolen

BUSTER har udviklet undervisningsmaterialer specifikt til arbejdet med filmanalyse til hvert af grundskolens tre trin. Lærervejledningen indeholder en komplet liste over Fælles Mål for både indskolingen, mellemtrinet og udskolingen.

> Lærervejledning

> Opgaveark: Filmanalyse i indskolingen

> Opgaveark: Filmanalyse på mellemtrinnet

> Opgaveark: Filmanalyse i udskolingen

Vild med film – Filmanmeldelse for mellemtrinnet

For tredje år i træk samarbejder BUSTER med bibliotekernes børnesite Biblo.dk om et forløb filmanmelderforløb til mellemtrinnet i forbindelse med den landsdækkende kampagne ‘Vild med film’. Kampagnen løber på biblioteker landet over fra 1. til 21. september 2017, og har i år fokus på gyserfilm og gysergenrens virkemidler. Undervisningsmaterialerne tilknyttet kampagnen lever op til de forenklede Fælles Mål for folkeskolen og kan bruges både under og efter festivalen.

Undervisningsmaterialerne fra årets kampagne kan downloades her:

> Vild med film 2017: Lærervejledning
> Vild med film 2017: Elevkompendie
> Vild med film 2017: Interviewspillet

Læs meget mere om kampagnen hos Biblo.dk.

Se kortfilm i klassen – året rundt!

Besøg BUSTERs store kortfilmsamling, hvor temaerne spænder over alt fra Australien til seksualitet. Der er et væld af film og undervisningsmaterialer til forskellige fag, tilpasset hvert enkelt klassetrin. Og det er alt sammen gratis og tilgængeligt året rundt.

> Besøg kortfilmportalen

 

Samarbejdspartnere

Årets undervisnings-materialer er udviklet af bl.a. Danmarks største digitale undervisningsforlag, Clio Online, Filmcentralen og Goethe-Institut Dänemark, og lever op til de forenklede Fælles Mål for folkeskolen.