I tryghedens havn

12+

Anbefalet for 6.–8. Klasse

Hvad gør man, hvis ens mor ikke er opgaven voksen nok? Og kan man selv gøre det bedre? Spørgsmålene presser sig på hos pigen Jarka i denne rørende og poetiske historie, inspireret af virkelige hændelser om forsømte børn og om det at blive for hurtigt voksen.

Tema #Barn til voksen#Familie#Forsømte børn#Sundhed og trivsel


Fag #Samfundsfag#Understøttende undervisning

283783

10-årige Jarka længes efter sin mors opmærksomhed, men får den ikke. For moren er datteren mere en ven, man kan hænge ud med, når man gider - og i hvert fald ikke én, man skal ofre al sin tid på. Så da Jarkas mor tager en smuttur til Prag og efterlader datteren alene, krakelerer pigens drøm om en rigtig familie. To efterladte tvillingebabyer, som Jarka finder på togstationen, bliver hendes billet tilbage til drømmeland, og snart har hun iscenesat "far, mor og børn" i virkeligheden, sammen med nabodrengen Kristian: Deres helt egen lille familie fyldt med kærlighed, omsorg og opmærksomhed.


Se Visninger

Tips til lærere

Filmen behandler svære emner som omsorgssvigt, social arv og familierelationer, hvilket gør den relevant i Samfundsfag eller i den Understøttende Undervisning som udgangspunkt for en videre dialog.

Originaltitel Piata Loď
Land Slovakiet, Tjekkiet
Produktionsår 2017
Spilletid 85 min
Instruktør Iveta Grofova
Sprog Slovakisk
Undertekster Dansk

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
28/09-201710:00PaladsGemKøb
6/10-2017
UDSOLGT
9:45PaladsGem
11/10-201710:00PaladsGemKøb