Wallay

11+

Anbefalet for 5.–8. Klasse

Hvad vil det sige at være en mand? Det må den oprørske franske dreng Ady tage stilling til, da han ufrivilligt sendes til farens hjemland Burkina Faso. Her møder han en kultur, der er meget anderledes end den, han kender - men nogle gange kan den slags være lige det, man har brug for.

Tema #Barn til voksen#Familie#Kultursammenstød#Ritualer


Fag #Geografi#Samfundsfag

283791

Ady er en rigtig rod, der hænger ud med de forkerte typer, og det bekymrer hans far, som sender ham ned til onklen i Burkina Faso. Og det bliver langt fra den solskinsferie, Ady havde regnet med. Hans onkel er en ældre og traditionel mand, der ikke finder sig i drengens næsvisheder og manglende respekt. Onklen vil sætte drengen på plads, men Ady er ikke nem at bide skeer med. Snart tager den unge herre hul på en anderledes dannelsesrejse fra dreng til mand. Et fængende portræt af kultursammenstødet mellem den moderne og den traditionsbundne verden med en charmerende gavtyv i den altoverskyggende hovedrolle.

Se Visninger

Mere end film

Salaam Filmfestivals oplægsholder, Afshin Firouzi, taler med de unge om filmens temaer: Hvorfor sender Adys far ham til Burkina Faso? Hvad betyder det for Ady? Hvordan er det at vokse op i en anden kultur end sine forældre som Ady og Afshin selv?

Tips til lærere

Filmen berører temaer som kultursammenstød, dannelse og overgangen fra barn til voksen og er oplagt til fag som Dansk, Geografi og Samfundsfag, eksempelvis til en snak om overgangsritualer.

Originaltitel Wallay
Land Frankrig, Burkina Faso, Qatar
Produktionsår 2017
Spilletid 84 min
Instruktør Berni Goldblat
Sprog Fransk, Dioula
Undertekster Dansk

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
28/09-201710:00PaladsGemKøb
5/10-2017
+ Mere end film
9:45PaladsGemKøb
9/10-2017
+ Mere end film
10:00PaladsGemKøb