Filthy

14+

Anbefalet for 8.–10. Klasse

Gør vi i samfundet nok for at hjælpe voldtægtsofre? Kvinder fortier ofte seksuelle overgreb af frygt for det forløb, der følger. Dette kompromisløse drama går helt tæt på den traumatiske oplevelse og dens efterdønninger, men er samtidig historien om en ung piges ukuelige mod.

Tema #Forbrydelse og straf#Hemmeligheder#Køn, krop og seksualitet#Sundhed og trivsel#Voldtægt


Fag #Samfundsfag#Understøttende undervisning

284165

Lena lever en typisk teenagetilværelse med venner og familie, indtil hun en dag bliver voldtaget i sit eget hjem. Rædselsslagen og skamfuld vælger hun at fortie den mørke hændelse. For hvad vil folk sige? Og tænk nu, hvis ingen tror hende. Voldtægtsmanden er nemlig et velkendt ansigt i både familien, på skolen og i vennekredsen. Dette nervepirrende og modige drama indfanger på solidarisk vis Lenas ulidelige situation, da retfærdigheden ikke synes inden for rækkevidde. Filmen skildrer dilemmaet i enten at lade tingene æde én op indefra eller for altid at blive set på som pigen, der blev voldtaget.


Se Visninger

Mere end film

Hvordan kan vi forebygge seksuelle overgreb og voldtægt blandt unge? Ved visningen d. 11/10 vil en af Red Barnets eksperter fortælle om deres arbejde mod seksuelle overgreb og hvad man kan gøre hvis man bliver, eller føler sig krænket.

UV-materialer

I kan arbejde videre med temaet voldtægt på Samfundsfaget, hvor I kan undersøge, hvad vi kan gøre ved antallet af voldtægter i Danmark.

Tips til lærere

I Samfundsfag og den understøttende undervisning lægger filmen op til dialog om voldtægt, hvordan vi som samfund håndterer det, og hvordan det for mange mennesker stadig er et tabubelagt emne.

Originaltitel Špína
Land Tjekkiet, Slovakiet
Produktionsår 2017
Spilletid 87 min
Instruktør Tereza Nvotova
Sprog Slovakisk
Undertekster Engelsk

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
29/09-201710:00Empire BioGemKøb
2/10-201710:00CinemaxXGemKøb
11/10-2017
+ Mere end film
12:00KU.BEGemKøb