Ivan Tsarevitch og forvandlingsprinsessen

7+

Anbefalet for 1.–5. Klasse

1001 nats eventyr møder folkeeventyrene i denne enestående og fantastisk smukke tegnefilm, hvor to børn skaber magiske historier med farlige monstre, modige prinsesser og magtfulde troldmænd. En fantasifuld rejse ind i fortællingernes ædle kunst.

Tema #Animation#Eventyr


Fag #Billedkunst#Dansk#Kristendomskundskab

299320

En dreng og en pige mødes om aftenen med en filmoperatør i en forladt biograf, og sammen sætter de sig for at fortælle hinanden de mest eksotiske og fantasifulde eventyr. Det bliver både til historien om en ung og modig pige, der bekæmper monstre, en matros og hans kat ombord på et sørøverskib, en troldmandslærling og en prinsesse, der kan skifte form til alt, hvad hun ønsker. Den franske instruktør Michel Ocelot, som blandt andet har stået bag 'Azur & Asmar' og filmene om Kirikou, brillerer med endnu en animationsfilm fortalt i betagende silhuetstil. Et magisk overflødighedshorn af fantasifulde idéer og en hyldest til filmmagien og eventyrets verden.

Se Visninger

Mere end film

Ved udvalgte visninger kommer historiefortæller Jens Peter Madsen og fortæller om, hvordan man kan arbejde med sin fantasi, forestille sig billeder for sit indre blik og dermed opdigte eventyrlige historier ud af det blå.

UV-materialer

Bliv i eventyrets verden, og læs om magiske æbler på Religionsfaget. I kan også få helt styr på eventyrgenren og skrive et folkeeventyr på Danskfaget.

Tips til lærere

Fortællekunst og animation er på det højeste plan, og derfor er filmen oplagt til både Billedkunst, Dansk og Kristendomskundskab for de mindste.

Originaltitel Ivan Tsarévitch et la Princesse Changeante
Land Frankrig
Produktionsår 2016
Spilletid 53 min
Instruktør Michel Ocelot
Sprog Dansk dub

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
30/09-201710:30PaladsGemKøb
2/10-2017
+ Mere end film
10:15PaladsGemKøb
3/10-2017
UDSOLGT
10:15PaladsGem
6/10-201710:30PaladsGemKøb
7/10-201710:30PaladsGemKøb