Mum is Wrong

14+

Anbefalet for 8.–10. Klasse

Overgangen fra barn til voksen kan være svær, når man konstant får at vide, at man skal opføre sig voksent, men stadig bliver behandlet som et barn. Det ved 14-årige Anouk alt om. Så da hun får muligheden for at hjælpe et andet menneske, ser hun endelig en chance for at vise, hvad hun duer til.

Tema #Barn til voksen#Familie#Forbrydelse og straf#Gode gerninger#Mod#Uddannelse og job


Fag #Fransk#Samfundsfag

284287

I manglen på bedre alternativer har Anouk fået praktikophold på sin mors arbejde i et stort forsikringsselskab. En vigtig tid for alle franske unge og en unik mulighed for et indblik i de voksnes verden. Men hvad nytter det, hvis man stadig bliver behandlet som et barn? For i stedet for praktisk erfaring med kontorarbejdet sættes hun til at organisere afdelingens opbevaringsrum. Med sine evner til at gennemskue de voksnes hykleri og en ukuelig tro på egen begavelse, beslutter hun sig for at hjælpe en enlig mor, der kæmper en trættende kamp for retten til forsikringspenge. Men da den idealistiske Anouk dykker ned i firmaets lukkede arkiver, får hun en brat opvågning.

Se Visninger

Mere end film

Inden visningen d. 2. oktober vil elever fra den franske skole, Prins Henriks Skole, introducere filmen i salen.

UV-materialer

Arbejd med filmen i den franske sprogundervisning med materialet fra Institut Francais du kan downloade her:
Lærervejledning
Elevark

Du og dine elever kan arbejde videre med aktiviteten "Så se mig nu" på Danskfaget. Her skal I se en kortfilm om at være splittet mellem sin familie og sin seksualitet og kærlighed.

Tips til lærere

Dette franske drama er oplagt at benytte i franskundervisningen, samt i Samfundsfag eller det Obligatoriske Emne: Uddannelse og Job.

Originaltitel Maman a tort
Land Frankrig
Produktionsår 2016
Spilletid 113 min
Instruktør Marc Fitoussi
Sprog Fransk
Undertekster Engelsk

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
2/10-2017
+ Mere end film
9:30GrandGemKøb
9/10-20179:30GrandGemKøb
11/10-201710:00CinemaxXGemKøb