Rara

11+

Anbefalet for 5.–8. Klasse

Det er opad bakke at skulle se frem til sin 13-års fødselsdag, når ens forældre er gået fra hinanden og kæmper om forældremyndigheden. Læg dertil, at ens mor er blevet lesbisk, og så er der nok at gruble over for den unge Sara og hendes lillesøster, der gør, hvad de kan for at overskue tilværelsen.

Tema #At være anderledes#Fordomme#Homoseksualitet#Køn, krop og seksualitet#Regnbuefamilier#Skilsmisse


Fag #Dansk#Spansk#Understøttende undervisning

280310

Siden forældrene blev separeret har Sara og hendes lillesøster boet hos moren, hvis nye partner er en kvinde. Hverdagen minder om andre kernefamiliers, men det er ikke lige let for alle at acceptere. Sara prøver febrilsk at navigere i et voksent farvand og forsøger at tilgodese begge forældre. Men velmenende udenforstående tror, at pigerne lever i usunde omgivelser, og det komplicerer situationen. Samtidig må Sara tackle alle de problematikker, der opstår, når man står på tærsklen til teenagetilværelsen. 'Rara' er inspireret af en virkelig historie og er både varmt og solidarisk fortalt, fra Saras splittede perspektiv.

Se Visninger

Mere end film

Inden udvalgte visninger vil MIX Skolefilm lægge op til refleksion over hvad køn, seksualitet og normer er og hvad det gør ved vores forståelse af familiekonstellationer.

UV-materialer

I forløbet "Familieformer" på Danskfaget skal eleverne reflektere over mange forskellige måder at være familie på. I kan også arbejde videre med forskellige familieformer i dette forløb på Danskfaget.

Tips til lærere

Filmen kan bruges i både Dansk og den understøttende undervisning til at snakke om temaer som seksualitet, normer og fordomme, og hvad det vil sige at leve i en regnbuefamilie.

Originaltitel Rara
Land Chile, Argentina
Produktionsår 2016
Spilletid 92 min
Instruktør Pepa San Martin
Sprog Spansk
Undertekster Dansk

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
29/09-2017
+ Mere end film
9:45PaladsGemKøb
3/10-2017
+ Mere end film
10:00PaladsGemKøb
11/10-20179:45PaladsGemKøb