Strawberry Days

13+

Anbefalet for 7.–10. Klasse

Sol, jordbær og svensk sommer. Ren idyl. Det er dog langt fra den virkelighed, som den unge Wojtek oplever, da han rejser fra Polen for at arbejde på en jordbærplantage i Sverige. Men så møder han Annelie, og de to sarte sjæle tiltrækkes instinktivt af hinanden – som møl til en flamme.

Tema #Kærlighed#Klasseforskel#Kultursammenstød#Nabosprog


Fag #Dansk#Samfundsfag

277682

Da den 15-årige polak Wojtek tager til Sverige med sine forældre for at arbejde på en gård som jordbærplukker, forelsker han sig hovedkulds i gårdejerens datter Annelie. Men de stammer fra vidt forskellige verdener, og ingen vil nogensinde acceptere deres forhold. Konflikten mellem de to oppositioner kulminerer under den årlige sommerfest, da en slåskamp bryder ud og tvinger de elskede til at vælge side. En både rørende og gribende fortælling om kultursammenstød, klasseforskelle og ung kærlighed, der trodser alle odds. En moderne 'Romeo og Julie', set i lyset af globaliseringens sociale slagside.

Se Visninger

Mere end film

Efter udvalgte visninger vil unge fra C:NTACT dele deres personlige fortællinger om at blive behandlet anderledes på grund af kultur- eller klasseforskelle. Efter monologerne vil de unge svare på spørgsmål fra publikum.

UV-materialer

Læs om, hvad kultur egentlig er på Samfundsfaget. Lav aktiviteten "First Class Music" med dine elever. Her skal I læse og analysere novellen ''First Class Music'' af Nassrin el Halawani og skrive jeres egen novelle om integration og kultur.

Tips til lærere

Filmen er oplagt at benytte i Samfundsfag eller Dansk til at åbne op for debatten omkring gæstearbejdere og indvandring i Skandinavien eller til en snak om skellet mellem rig og fattig.

Originaltitel Jordgubbslandet
Land Sverige
Produktionsår 2016
Spilletid 93 min
Instruktør Wictor Ericsson
Sprog Polsk, engelsk, svensk
Undertekster Engelsk

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
29/09-2017
+ Mere end film
10:00CinemaxXGemKøb
5/10-2017
+ Mere end film
12:00KU.BEGemKøb
10/10-2017
+ Mere end film
10:15CinemateketGemKøb