Cykelmyggen og Dansemyggen

6+

Anbefalet fra 6 år

Vær med til at fejre Egons halve århundrede, når vi viser Flemming Quist Møllers elskede klassiker om den frække cykelmyg og hans dansende veninde Dagmar - og tag på rundtur i Storm P. Museets udstilling, der hylder forfatteren.

Tema #Animation#Dyr og natur#Filmatisering#Sang og musik


Fag #Billedkunst#Dansk#musik

301553

Dansemyggen Dagmar brænder for sin dans og er lun på Egon. Men Egon brænder for en hård spurt og vil ud at se verden. Da den onde, røde myredronning Dominella og hendes soldater dræber den sorte myredronning og overtager magten i hendes tue, inddrages vore helte mere eller mindre frivilligt i et spændende drama, som sætter deres venskab på prøve og kræver, at de udnytter deres talenter til det yderste. Se eller gense Jannik Hastrup og Flemming Quist Møllers forrygende historie om Egon og alle hans venner. En sand dansk tegnefilmsperle for både store og små og en fortælling, der sprudler af liv, anarki og musik. Filmvisningen er støttet af Frederiksberg Fonden. 


Se Visninger

Mere end film

Før filmen får vi en rundtur med intro til Flemming Quist Møllers farverige fantasi, hvor selv de sjoveste væsener har et navn og en historie. Klassen hjælper undervejs med at give lyde og bevægelse til nogle af de figurer, vi møder i udstillingen.

UV-materialer

Arbejd videre med genren i dette forløb på Danskfaget, hvor I bl.a. skal læse tre fabler. I kan også arbejde videre med fabler i dette forløb på Børnehaveklasseportalen.

Tips til lærere

Filmen kan med fordel benyttes i både Dansk og Billedkunst, hvor det vil være oplagt for eleverne at prøve kræfter med at lave deres egne tegne- og flyttefilm.

Originaltitel Cykelmyggen og Dansemyggen
Land Danmark
Produktionsår 2007
Spilletid 75 min
Instruktør Jannik Hastrup, Flemming Quist Møller
Sprog Dansk

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
4/10-2017
UDSOLGT
11:00Storm P MuseetGem
5/10-2017
UDSOLGT
10:00Storm P MuseetGem
6/10-2017
UDSOLGT
10:00Storm P MuseetGem