Fannys rejse

10+

Anbefalet for 4.–8. Klasse

Forestil dig at være 12 år og have ansvaret for at skaffe otte jødiske børn sikkert igennem en krigszone. Den unge Fanny må kæmpe for alles overlevelse i denne gribende Holocaust-fortælling, der levendegør en af de vigtigste dele af verdenshistorien for den næste generation.

Tema #At være anderledes#Holocaust#Krig#Mod#På flugt


Fag #Fransk#Historie

280297

Året er 1943. Krigen er på sit højeste i det besatte Frankrig, og vi følger den 12-årige Fanny og en gruppe jødiske børn på flugt fra nazisterne. De søger at nå over grænsen til Schweiz, men det er en lang og farefuld færd. På trods af deres unge alder tvinges de til at tage voksne beslutninger, og de må holde sammen for at overleve. Med mantraet "hvis du er bange, så vis det ikke over for de andre børn" påtager Fanny sig lederrollen og gør alt, hvad hun kan for at få alle med sig i sikkerhed. Et rigtigt eventyr inspireret af virkelige hændelser og samtidig en højaktuel rejse tilbage i historien.

Se Visninger

Mere end film

Hvordan føles det at være forfulgt og flygte til et andet land som kun 10-årig? Ved udvalgte visninger fortæller Hanna Skop fra Jødisk Informationscenter i Danmark sin gribende livshistorie om flugt, forfølgelse og livet under nazismen i både Tyskland og Danmark.

Tips til lærere

Med denne gribende fortælling kan man åbne historietimen op med en spændende dialog om det at være barn og krigsflygtning, ligesom det er oplagt at belyse jødeforfølgelserne under 2. verdenskrig.

Originaltitel Le voyage de Fanny
Land Frankrig, Belgien
Produktionsår 2015
Spilletid 98 min
Instruktør Lola Doillon
Sprog Fransk
Undertekster Dansk

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
30/09-201710:00PaladsGemKøb
2/10-2017
+ Mere end film
9:45PaladsGemKøb
6/10-201710:00PaladsGemKøb
11/10-2017
+ Mere end film
9:45PaladsGemKøb