Fog In August

13+

Anbefalet for 7.–10. Klasse

Holocaust var nådesløs ved alle, der var anderledes – også børn. Dette erfarer drengen Ernst, da han under 2. verdenskrig indlægges på et psykiatrisk hospital, hvor nazisterne planlægger en systematisk udryddelse af de unge indsatte.

Tema #At være anderledes#Holocaust#Krig


Fag #Biologi#Historie#Samfundsfag#Tysk

280298

Året er 1942. Efter at være blevet smidt ud af flere børnehjem, sendes den 13-årige Ernst på psykiatrisk hospital. Ernst fejler intet, men da han tilhører det nomadiske Jenischefolk, betragter man ham som udskud. Da han bliver vidne til flere dødsfald blandt børnene, efter at de har drukket den nye sygeplejerskes hindbærjuice, får han langsomt en mistanke om, at nazisterne systematisk er ved at udrydde de uønskede og anderledes børn. Sammen med den epileptiske pige Nandl, beslutter Ernst sig for at flygte. Men hvordan kan han lade de andre børn i stikken?


Se Visninger

Mere end film

Efter udvalgte visninger vil praktiserende læge, Peder Willemoes Frandsen, åbne op for filmens temaer i et oplæg om etik, medicin og nazisme - alt sammen med en nutidig perspektivering.

UV-materialer

På Tyskfaget kan du se nærmere på de grupper, der påstår, at Holocaust er en løgn. Her finder du en anderledes vinkel på Holocaust. I kan også læse om krigens regler på Samfundsfaget. I kan også arbejde med Martin Petersens "Med ilden i ryggen". Romanen skildrer en tysk drengs flugt fra Tyskland til Danmark i slutningen af 2. Verdenskrig. Her finder du værkforløbet til romanen.

Tips til lærere

Krigens grusomheder og kyniske menneskesyn iscenesættes på gribende vis i denne stærke film, der er oplagt til brug i både tyskundervisningen, Historie eller Samfundsfag til at tale om Holocaust eller til en dialog om aktiv dødshjælp.

Originaltitel Nebel im August
Land Tyskland
Produktionsår 2016
Spilletid 126 min
Instruktør Kai Wessel
Sprog Tysk
Undertekster Engelsk

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
28/09-2017
+ Mere end film
10:15CinemateketGemKøb
4/10-2017
+ Mere end film
10:00CinemaxXGemKøb
10/10-201710:00Empire BioGemKøb