Cold November

13+

Anbefalet for 7.–10. Klasse

Den 12-årige Florence skal på sin første jagt sammen med sin mor, moster og bedstemor, der alle er erfarne jægere. Hun er spændt, men samtidig hjemsøges hun af drømme om sin afdøde kusine, der stadig spøger i familiens bevidsthed.

Tema #Barn til voksen#Dyr og natur#Jagt#Køn, krop og seksualitet#Kønsroller#Ritualer#Sorg


Fag #Biologi#Engelsk#Samfundsfag#Understøttende undervisning

303415

I Florences familie har kvinderne altid gået på jagt, og da pigen nærmer sig teenageårene, er det også blevet tid til, at hun nedlægger sit første stykke vildt. Hun har trænet og er klar, men hun kan stadig ikke slippe tankerne om sin kusine, hvis pludselige død har sat dybe spor. Sorgen hviler over familien som en tung dyne - ligesom sneen, der dækker det kolde vinterlandskab. Det bliver en lang og udfordrende jagt, men da Florence pludselig finder sig selv stående ansigt til ansigt med sit bytte i den nordamerikanske vildmark, må hun træffe et afgørende valg. Den debuterende instruktør Karl Jacob præsenterer os for et lavmælt, men på samme tid bevægende og indsigtsfuldt drama om overgangsritualer, transformationen fra barn til voksen og om at leve med døden.

Se Visninger

Mere end film

Ved udvalgte visninger vil der være oplæg om, hvad det vil sige at gå på jagt af den professionelle jæger, “Vildmanden” David Carsten Pedersen, som også er medstifter af organisationen Aktiv Natur.

Tips til lærere

Filmen er oplagt at benytte i Biologi eller Samfundsfag, samt den understøttende undervisning til at diskutere så vidt forskellige emner som jagt, pubertet, “manddomsprøver” eller kønsroller.

Originaltitel Cold November
Land USA
Produktionsår 2017
Spilletid 91 min
Instruktør Karl Jacob
Sprog Engelsk
Undertekster Uden undertekster

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
28/09-2017
Mød instruktøren
10:00PaladsGemKøb
28/09-2017
Mød instruktøren
21:30PaladsGemKøb