Goodbye Berlin

13+

Anbefalet for 7.–10. Klasse

De to outsidere, Maik og hans mærkværdige ven Tschick, begiver sig ud på en eventyrlig rejse på de tyske landeveje – i en stjålen Lada. Følg de to elskelige drønnerter i jagten på meningen med livet i denne herlige filmatisering af Wolfgang Herrndorfs ungdomsroman 'Tschick'.

Tema #At være anderledes#Filmatisering#Identitet#Kultursammenstød#Venskab


Fag #Dansk#Tysk

280370

Maik er vild med Tatjana, men hun ænser ham ikke engang. Hans mor er på alkohol-afvænning, og hans far er taget på ferie med sin unge, lækre sekretær. I det hele taget er der ikke meget, der ser lyst ud i Maiks tilværelse. Men det skal klassens nye dreng Tschick nok få lavet om på. Han tager Maik med på roadtrip gennem Tyskland i en stjålen Lada, og det bliver et vildt og skelsættende eventyr for det umage makkerpar. Maik lærer at slippe sine hæmninger, at løbe fra politiet og sige ja til kærligheden - og i sidste ende at acceptere at han er, den han er. En hæsblæsende og varm coming-of-age film med to knuselskelige og charmerende fyre i førersædet!

Se Visninger

UV-materialer

Med dette materiale udviklet af Goethe Institut Dänemark, kan I arbejde videre med filmen på tysk, med filmens trailer som reference. Find materialet med den tyske titel 'Tschick' her.
Arbejd videre med tekster og aktiviteter fra Tyskfaget, som bl.a. belyser et multikulturelt Berlin, stereotyper og fordomme samt den stadig aktuelle flygtningekrise.

Tips til lærere

I tyskundervisningen kan filmen åbne op for emner som identitet, selvkærlighed og fordomme med oplagt udgangspunkt i bogforlægget.

Originaltitel Tschick
Land Tyskland
Produktionsår 2016
Spilletid 93 min
Instruktør Fatih Akin
Sprog Tysk
Undertekster Engelsk

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
3/10-2017
UDSOLGT
10:15CinemateketGem
6/10-2017
UDSOLGT
9:45GrandGem
9/10-2017
UDSOLGT
10:15CinemateketGem