Kortfilm: Sammenhold

6+

Anbefalet fra 6 år

Det bliver sjovt, lærerigt og en anelse skørt, når kortfilmpakken om sammenhold løber over lærredet. Filmene sætter fokus på, hvad vi kan opnå, når vi kigger ud over vores egen næsetip.

Tema #Kortfilm#Mod#Sammenhold#Sundhed og trivsel#Venskab


Fag #Dansk#Understøttende undervisning

Vi møder et kor, der gør oprør mod en ekskluderende korleder. Et søskendepar, der tager uortodokse metoder i brug for at imponere de nye naboer. En magisk vaskemaskine, der bytter om på tre venners liv, så de må se verden fra en ny vinkel. Endelig møder vi en angstfuld dreng, der får en hjælpende hånd fra uventet kant til at bryde ud af sin skal.

Se visninger

Mere end film

Hvordan er man en god ven? Hvad betyder sammenhold? Efter udvalgte visninger vil skuespiller og pædagog Theresa Hedelund snakke med eleverne om, hvad venskaber betyder for dem, og hvad det vil sige at have et godt sammenhold i klassen.

UV-materialer

Arbejd videre med kortfilmen "Blodsøstre" på Danskfaget, og tal om filmens handling og tema. Eller tag temaet fællesskaber op i klassen med aktiviteten 'Dine fællesskaber' fra Religionsfaget.

Filmcentralen sætter sammen med festivalen fokus på venskab og sammenhold, og har samlet relevante film og undervisningsmaterialer til temaet, så I kan arbejde videre med kortfilmenes tema i klassen. Find temaet HER.

Tips til lærere

Filmene lægger op til at diskutere temaer som fællesskab, positive relationer og solidaritet. Pakken giver mulighed for samtale om, hvordan vi håndterer hjælpsomhed og ansvarlighed i vores hverdag. Se frem til at få et smil på læben og nye inspirerende oplevelser.

Spilletid 1t 03min
Sprog Dansk dub

Udfordringen

Lise og Synnøve er søstre. De leger ved åen i deres nye nabolag, da de forstyrres af to fremmede piger. Pigerne vil vide, hvad søstrene laver på deres territorium. Nu må Lise og Synnøve tænke hurtigt og fælles vise, at de også har ret til at være der.


Originaltitel Vill mark
Land Norge
Produktionsår 2016
Længde 6 min
Instruktør Thea Hvistendahl
Sprog Dansk dub

Op med hovedet

En underholdende og surrealistisk film om tre venner, der ved et uheld kommer til at bytte hoveder og pludselig skal prøve at leve hinandens liv. Det kommer der en masse skæve situationer ud af, samtidig med at de får en større forståelse for hinanden. Men får de mon deres egne hoveder tilbage igen?

Originaltitel Kop op
Land Holland
Produktionsår 2016
Længde 21 min
Instruktør Job Roggeveen, Joris Oprins, Marieke Blaauw
Sprog Dansk dub

Ib er et æg

Ib kan ikke lege ligesom andre børn. Hans hoved er nemlig et æg, og han er dødsens angst for, at det skal gå i stykker. Hver morgen må han pakke det ind i en tehætte,  og i skoven går han med paraply for ikke at få grankogler i hovedet. Men så møder han den seje pige Sif, og hun lærer ham at ikke være så bange.

Originaltitel Odd er et egg
Land Norge, Portugal
Produktionsår 2016
Længde 12 min
Instruktør Kristin Ulseth
Sprog Dansk dub

Syng

Zsofi har svært ved at falde til på den nye skole. Da hun melder sig til skolens berømte kor, tegner fremtiden lysere. Men korlederen er ikke imponeret af Zsofis sangstemme. Børnene i koret må nu beslutte, om de vil gøre oprør med et uretfærdigt system eller stiltiende se til.

Originaltitel Mindenki
Land Ungarn
Produktionsår 2016
Længde 25 min
Instruktør Kristóf Deák
Sprog Dansk dub

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
4/10-201710:15PaladsGemKøb
6/10-2017
UDSOLGT
10:15PaladsGem
10/10-2017
+ Mere end film
10:15PaladsGemKøb