Skilsmissefest

6+

Anbefalet fra 6 år

Kender du det, når man bor to steder, og ikke altid synes det er sjovt? Og hvorfor er det lige, at man tit savner mor, når man er hjemme hos far - og omvendt? Vi sætter fokus på de svære tanker på en nem og befriende måde, når BUSTER og Børns Vilkår inviterer til den allerførste skilsmissefest nogensinde.

Tema #Familie#Skilsmisse


BUSTER og Børns Vilkår sætter fokus på skilsmisse og inviterer både børn og voksne med til en hyggelig dag i delefamiliens tegn. Vi viser fire stopmotion-film lavet af skilsmissebørn, der alle handler om, hvordan de oplever skilsmissens både gode og mere udfordrende sider. Camilla Terndrup fra Børns Vilkår supplerer med cases fra BørneTelefonen og giver et indblik i, hvordan andre børn tænker og føler, når mor og far er skilt. Vi runder dagen af med forskellige lege for hele familien, hvor både børn og voksne får mulighed for at tale om dét at være en skilsmissefamilie. Det sker under mere festlige rammer, så svære tanker bliver nemmere at tale om. Tag mor, far eller begge to i hånden og kom med til skilsmissefest, hvor tabu er et fy-ord og fest er i fokus.

Spilletid 0t 23min

Skilsmissefilm: Splittet

I denne film taler skilsmissebørn om at føle sig splittet - både fysisk og emotionelt. For det kan være svært at have to hjem og finde rundt i byttedagene. Og på den ene side, er det rart, at ens forældre ikke skændes længere, men man længes samtidig efter dengang, de var sammen.

Originaltitel Skilsmissefilm: Splittet
Land Danmark
Produktionsår 2017
Længde 7 min
Instruktør Rikke HALLUND
Sprog Dansk

Skilsmissefilm: Efter skilsmissen

Børn fortæller om tiden efter deres forældres skilsmisse. Om hvor rart det er, at ens forældre enes igen eller om at være ked af det over, at ens forældre stadig ikke kan sammen. Om at savne den ene forælder, når man er hos den anden. Og om at have en knude i maven, føle skyld og have brug for at tale med nogen om det.

Originaltitel Skilsmissefilm: Efter skilsmissen
Land Danmark
Produktionsår 2017
Længde 9 min
Instruktør Rikke HALLUND
Sprog Dansk

Skilsmissefilm: Nogen at tale med

Børn fortæller om, hvordan det er at tale med andre om deres forældres skilsmisse. Nogle følelser kan være svære at tale med sine forældre om. Derfor kan det være rigtigt rart at tale med venner og andre skilsmissebørn om ens følelser og problemer.

Originaltitel Skilsmissefilm: Nogen at tale med
Land Danmark
Produktionsår 2017
Længde 5 min
Instruktør Rikke HALLUND
Sprog Dansk

Skilsmissefilm: Det Gode

I denne film taler skilsmissebørn om deres oplevelser af skilsmissens gode sider. For eksempel flere gaver, nye søskende, søde papforældre og måske endda en chance for at få den hund, man altid har drømt om.

Originaltitel Skilsmissefilm: Det Gode
Land Danmark
Produktionsår 2017
Længde 4 min
Instruktør Rikke HALLUND
Sprog Dansk

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
30/09-201710:00Børns VilkårGemKøb