Flemming Quist Møller på Storm P. Museet

A

Anbefalet for alle aldre

Mød Cykelmyggen Egons far, når Storm P. Museet åbner dørene til en eventyrlig dag i selskab med selveste Flemming Quist Møller, som giver en introduktion til filmene og udstillingen om hans arbejde, inden du kan opleve enten Cykelmyggen eller Snuden og Bennys Badekar i museets hyggelige biograf.

Tema #Animation#Fantasi#Filmatisering#Sang og musik


Tag med på et helt særligt eventyr ind i tegner og forfatter Flemming Quist Møllers fantasifulde univers, når vi sammen med Storm P. Museet byder indenfor til to særvisninger i selskab med nogle af tegnerens elskede karakterer. Oplev enten Cykelmyggen Egon, som i år kan fejre sin 50(!) års fødselsdag eller dyk med Benny ned i badekarret og rejs med Snuden ind til storbyen, hvor alt kan ske. Før hver filmvisning kan I møde Flemming Quist Møller selv, der vil give jer en personlig introduktion til filmen. Det sker selvfølgelig midt i museets udstilling med Quist Møllers farverige og eventyrlige fortællinger, tegninger, malerier, grafik og scenografi. Efter filmen kan I opleve udstillingen på egen hånd og deltage i tegnekonkurrencen. Hele molevitten er støtte af Frederiksberg Fonden. 

Spilletid 2t 13min

Cykelmyggen og Dansemyggen

Vær med til at fejre Egons halve århundrede, når vi viser Flemming Quist Møllers elskede klassiker om den frække cykelmyg og hans dansende veninde Dagmar - og tag på rundtur i Storm P. Museets udstilling, der hylder forfatteren.

Originaltitel Cykelmyggen og Dansemyggen
Land Danmark
Produktionsår 2007
Længde 75 min
Instruktør Jannik Hastrup, Flemming Quist Møller
Sprog Dansk

Bennys badekar

I 1971 filmatiserede Jannik Hastrup og Flemming Quist Møller billedbogen om Benny, der bor i en grå og deprimerende boligblok, hvor børnene er overladt til sig selv. Kedsomheden er stor, indtil Benny fanger en haletudse og sætter den fri i badekarret. Benny dykker sammen med tudsen ned under vandoverfladen og føres ud på en eventyrlig rejse. Med sine enkle, farverige og jazzede virkemidler beskriver filmen indlevende og med et satirisk glimt i øjet, hvordan børn søger tilflugt i fantasiens verden, når de voksne skuffer. Filmen blev i 2006 fuld fortjent udvalgt til Kulturkanonen og står den dag i dag som en af Hastrups og Quist Møllers fornemmeste værker.

Originaltitel Bennys badekar
Land Danmark
Produktionsår 1971
Længde 41 min
Instruktør Jannik Hastrup, Flemming Quist Møller
Sprog Dansk

Snuden rejser hjemmefra

Snuden er et hemmeligt og fredeligt dyr, der lever i sin grønne mose. Her er han ven med alle dyr. En dag vil en jæger skyde hans bedste ven, odderen Otto, og Snuden beslutter at opklare, hvorfor mennesker er så tossede. Han forlader mosen og møder en menneske-pige, som bor i den store by. På et værtshus spiser en bisse. Den sultne Snude snupper bøffen, og så bliver der slagsmål. Snuden vakler ud i den mørke nat. Kæmperotten Rita tager sig af den forkomne Snude.

Originaltitel Snuden rejser hjemmefra
Land Danmark
Produktionsår 1980
Længde 17 min
Instruktør Anders Sørensen
Sprog Dansk

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
7/10-2017
Cykelmyggen og Dansemyggen UDSOLGT
10:30Storm P MuseetGem
7/10-2017
Bennys badekar + Snuden UDSOLGT
11:30Storm P MuseetGem