Kortfilm: Normer

10+

Anbefalet for 4.–8. klasse

Hvad tænker andre om mig? Passer jeg ind? Er jeg normal? At føle sig anderledes har de fleste prøvet, men når man samtidig ikke føler sig accepteret, er det en hård kamp at stå alene med. Denne kortfilmpakke portrætterer seks børn, der afviger fra normen, men kæmper for at holde fast i, hvem de er.

Tema #At være anderledes#Kortfilm#Mod#Normer#Sundhed og trivsel


Fag #Dansk#Understøttende undervisning

Nogle føler sig fysisk forkerte, fordi de måske er overvægtige, eller er en dreng, der helst vil gå i kjole. Andre er bange for, hvad folk tænker om dem, fordi de har en mentalt handicappet bror eller en homoseksuel søster. Men hvad betyder det at være normal? Og vil man overhovedet være det?


Se visninger

Mere end film

Efter udvalgte visninger vil unge fra C:NTACT dele deres personlige fortællinger om at blive behandlet anderledes, fordi de ikke er som alle andre. Efter monologerne vil de unge svare på spørgsmål fra publikum.

UV-materialer

Pigen Silke ved om nogen, hvordan det er at være anderledes. Hun er hovedpersonen i Bent Hallers roman, som du kan arbejde med her.

Filmcentralen sætter sammen med festivalen fokus på normer og mangfoldighed og har samlet relevante film og undervisningsmaterialer til temaet, så I kan arbejde videre med kortfilmenes tema i klassen. Find temaet HER.

Tips til lærere

Filmene i pakken lægger op til at diskutere hvilke normer, der eksisterer i vores samfund, hvordan man lærer at rumme hinandens forskelligheder, og hvor man finder styrken til at stå ved sin egen identitet.

Spilletid 1t 18min
Undertekster Dansk

Ari

Ari er forelsket i klassens smukkeste pige. Men når man er både overvægtig og genert, er det svært at få sagt højt til hende. Derfor kaster Ari slikket i skraldespanden og hopper på motionscyklen. Men måske behøver man ikke ligne alle de andre for at være værdifuld.


Originaltitel Ari
Land Australien
Længde 10 min
Instruktør Alex Murawski
Sprog Engelsk
Undertekster Dansk

Fru McCutcheon

10-årige Tom er sikker på, at han blev født i den forkerte krop. Iklædt kjole insisterer han på at blive kaldt Fru McCutcheon. Han har skiftet skole for tredje gang, men også de nye klassekammerater har svært ved at acceptere hans valg. Er det nødvendigt at ændre hvem man er for at passe ind?

Originaltitel Mrs McCutcheon
Land Australien
Længde 16 min
Instruktør John Sheedy
Sprog Engelsk
Undertekster Dansk

Min lille storebror

Fien har en mentalt handicappet bror, der altid roder hende ud i pinlige situationer. Men hun har fået nok. Det er hendes fødselsdag, og hun vil bare hænge ud med vennerne i fred. Det er dog lettere sagt end gjort. Hun må vælge om kærligheden til broren er stærkere end frygten for, hvad andre tænker.


Originaltitel Mijn kleine grote broer
Land Holland
Produktionsår 2016
Længde 13 min
Instruktør Iris Hogendoorn
Sprog Hollandsk
Undertekster Dansk

Vand-skabning

Ingen har lyst til at være en vanskabning. Heller ikke 11-årige Ziggy. Lige før svømmemesterskabet begynder hans krop at ændre sig mærkværdigt, og han gemmer sig af frygt for, hvad de andre vil sige. Men er der grund til at skamme sig, hvis det, der gør en anderledes, også gør en bedre end alle andre?

Originaltitel Freak
Land Sverige
Produktionsår 2016
Længde 7 min
Instruktør Dawid Ullgren, Dawid Ullgren
Sprog Svensk
Undertekster Dansk

Min homosøster

Da Cleo fandt ud af, at hendes storesøster er lesbisk, meldte en masse spørgsmål sig. Hvornår ved man, at man er forelsket? Og hvordan ved man, om man er til drenge eller piger? Under en tur med storesøsteren og hendes kæreste er det tid til at få svar på alle spørgsmålene.


Originaltitel Min homosyster
Land Sverige, Norge
Produktionsår 2017
Længde 15 min
Instruktør Lia Hietala
Sprog Svensk
Undertekster Dansk

Ninnoc

Hvem ser folk, når de kigger på mig? Hvem er jeg bag mit smil? Ninnoc er en stærk og selvstændig pige, men hendes klassekammerater synes, hun er lidt mærkelig. Derfor kæmper hun med at finde sin plads i fællesskabet. Men hun nægter at være “normal”, hvis det betyder, at hun ikke kan være sig selv.

Originaltitel Ninnoc
Land Holland
Produktionsår 2016
Længde 19 min
Instruktør Niki Padidar
Sprog Hollandsk
Undertekster Dansk

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
5/10-2017
UDSOLGT
10:00KU.BEGem
6/10-2017
UDSOLGT
12:00KU.BEGem
9/10-2017
UDSOLGT
10:15PaladsGem
9/10-2017
UDSOLGT
10:15PaladsGem