Om festivalen

CPH PIX er Danmarks største spillefilmfestival med et skarpt øje for kvalitet, relevans og nyt talent. Hvert år inviterer festivalen børn, unge og voksne indenfor i biografmørket til 14 dage med mere end 150 af de nyeste film fra hele verden på programmet.

CPH PIX har siden sin første udgave i 2009 været garant for 14 dages filmfest i hovedstaden med en ambition om at give publikum, uanset alder, mulighed for at  se nogle af de bedste, modigste og mest øjenåbnende film, der ellers ikke finder vej til de danske biografer. Med et fokus på nye talenter og talentudvikling, uddeler festivalen hvert år hovedprisen ’New Talent Grand PIX’ samt 6.000 euro til årets mest lovende debutant.

Denne målsætning er forblevet den samme gennem alle årene, men takket være et usædvanligt dedikeret hold er det lykkedes festivalen at sammensætte et større og skarpere filmprogram år for år. Ikke mindst efter, at BUSTER Filmfestival for Børn og Unge i 2016 blev en del af festivalen som et selvstændigt skole- og familieprogram.

Med læring og oplevelser til børn og unge præsenterer det samlede skole- og familieprogram et skarpt kurateret filmudvalg i dagtimerne, mens der om eftermiddagen og aftenen er fokus på alternative mainstreamfilm, skæve arthouse titler og solide genrefilm, målrettet et voksent publikum.

Som et afgørende alternativ til det kommercielle biografmarked, er det festivalens vision at sikre filmoplevelser, der pirrer nysgerrigheden og fører fra indblik til indsigt – både i filmkunsten og i den verden, den behandler, uanset om publikum er 6, 16 eller 60 år.

Det sker gennem selektering, aktualitet, faglige oplæg, debatter, artist talks, workshops, filmkoncerter og meget mere. Og det gælder ikke bare de 14 festivaldage, men året rundt, både i København og resten af landet.

I 2017 slog CPH PIX publikumsrekord med 78.000 besøgende i løbet af festivalens 14 dage.