The Moonshiners + Scrap-Mattila and the Beautiful Woman

Juho Kuosmanen – manden bag sidste års PIX-hit, boksefilmen ‘Den bedste dag i Olli Mäkis liv’ – er tilbage med en stumfilm, nemlig et remake af den første finske film nogensinde! Se den med stort finsk liveakkompagnement.

Tags: #comedy#drunk#music#surreal


Serie #Filmkoncerter

'The Moonshiners' (Salaviinanpolttajat) er den første finske fiktionsfilm nogensinde, dateret til 1907, men alle kopier af den er gået tabt. Derfor satte Juho Kuosmanen sig for at lave et remake af filmen, på baggrund af en 110 år gammel avisannonce. Plottet følger to hjemmebrændere, som laver sprut i skoven og bliver opdaget af ordensmagten. I remaket har filmens nye instruktør taget sig lidt kunstnerisk frihed og tilføjet et par elementer til farcen, men ellers er stilen holdt autentisk og skudt på 16mm film i anledning af Finlands 100 års uafhængighedsfejring i år. Kortfilmen vises med livemusik af Ykspihlajan Kino-Orchestra og foley-kunstneren Heikki Kossis spektakulære musikalske akkompagnement. Som bonus vises Kuosmanens stumfilm fra 2012, 'Scrap-Mattila and the Beautiful Woman', og efterfølgende vil Ykspihlajan Kino-Orchestra fortolke klassisk filmmusik. Desuden introducerer producer Otto Kylmälä og Heikki Kossi begge film forud for visningerne. Præsenteres i samarbejde med RMC og festivalen G((o))ng Tomorrow.

Samlet spilletid 105 min.

The Moonshiners

‘The Moonshiners’ (‘Salaviinanpolttajat’) er den første finske fiktionsfilm nogensinde, dateret til 1907, men alle kopier af den er gået tabt. Derfor satte Juho Kuosmanen sig for at lave et remake af filmen, på baggrund af en 110 år gammel avisannonce.

Originaltitel Salaviinanpolttajat
Land Finland
Produktionsår 2017
Spilletid 15 min
Instruktør Juho Kuosmanen
Finsk
Undertekster Engelsk

Scrap-Mattila and the Beautiful Woman

Originaltitel Romu-Mattila ja kaunis nainen
Land Finland
Produktionsår 2012
Spilletid 30 min
Instruktør Juho Kuosmanen
Finsk
Undertekster Engelsk

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
28/09-201720:00Rytmisk MusikkonservatoriumGemKøb