Film a-z

323167

 

I Kill Giantsmore_vert

Instruktør

Anders WALTER

Land

Storbritannien, USA

Serie

Specials

I Kill Giantsclose

Ny film: Anders Walter vandt en Oscar for sin kortfilm ‘Helium’. Nu er han klar med sin spillefilmsdebut, en forrygende fantasy-thriller om en ung pige, der slås med kæmper og indre dæmoner. Få et eksklusivt sneak peek på filmen der endnu ikke har en dansk premieredato.


284704

 

Wind Rivermore_vert

Instruktør

Taylor Sheridan

Land

USA

Serie

Specials

Wind Riverclose

Ekstrafilm + prisoverrækkelse: Jeremy Renner er i topform i den iskolde og socialt indignerede thriller 'Wind River', der er årets surprise-film på PIX.

304119

 

68 Killmore_vert

Instruktør

Trent HAAGA

Land

USA

Serie

Thrills & kills

68 Killclose

Et på overfladen ukompliceret røveriforsøg udvikler sig til et blodsprudlende helvedesridt for den ulyksalige tøffelhelt Chip i Trent Haagas grovkornede og skamløst outrerede punk-rock-komedie.

303986

 

A Ciambramore_vert

Instruktør

Jonas Carpignano

Land

Italien, Frankrig, USA, Tyskland, Sverige

Serie

Politikens publikumspris

A Ciambraclose

Den europæiske fattigdoms første ofre er børn og udsatte familier, som hos romafolket i den kriseramte, syditalienske Calabrien-region. Autentiske ‘A Ciambra’ skildrer problemstillingen stærkt og gribende, og har høstet respekt siden premieren i Cannes.

314607

 

A Clockwork Orange: Stanley Kubrick in Concertmore_vert

Serie

Filmkoncerter

A Clockwork Orange: Stanley Kubrick in Concertclose

Oplev Wendy Carlos' musik til Stanley Kubricks klassiker 'A Clockwork Orange', opført af The Will Gregory Moog Ensemble, der tæller medlemmer af Goldfrapp, Massive Attack og Portishead.

304367

 

A Dark Songmore_vert

Instruktør

Liam Gavin

Land

Irland

Serie

Thrills & kills

A Dark Songclose

Troede du at et okkult ritual bare var at male et pentagram på gulvet og læse et par linje op fra en læderindbundet bog ved midnat, så kan du godt tro om igen. I gyserkammerspillet A Dark Song skildres en sorgramt kvindes lange og ydmygende ritual for at få kontakt til sin afdøde søn.

285878

 

A Ghost Storymore_vert

Instruktør

David LOWERY

Land

USA

Serie

Made Indie USA

A Ghost Storyclose

David Lowerys indie-sensation om et tavst, lagenbeklædt spøgelse er en bjergtagende film om kærlighed, sorg og livets tyngende spørgsmål - svøbt i rå og smukke billeder.

310936

 

A Man of Integritymore_vert

Instruktør

Mohammad RASOULOF

Land

Iran

Serie

New world views

A Man of Integrityclose

Dette seneste vigtige kapitel i Irans subversive, humanistiske filmkunst vandt i Cannes, og skildrer den lille mands kamp mod korruption og big corporate-systemet. Instruktøren har selv haft sine kampe og været fængslet i hjemlandet for at lave film.

284307

 

A Quiet Dreammore_vert

Instruktør

Lu ZHANG

Land

Sydkorea

Serie

New world views

A Quiet Dreamclose

Grænserne mellem drøm og virkelighed opløses i denne magiske og skæve fortælling om en kvindelig bartender og hendes tre excentriske mandlige beundrere. Den sort-hvide fabel svæver stille af sted og lever perfekt op til sin titel.

310957

 

A Sort of Familymore_vert

Instruktør

Diego Lerman

Land

Argentina

Serie

Politikens publikumspris

A Sort of Familyclose

Argentinske Diego Lermans fængslende nye drama følger en stålsat kvinde, mens hun kæmper sig vej gennem en labyrint af korruption og tvivlsom moral for at beholde sit adoptivbarn.

310925

 

Alanismore_vert

Instruktør

Anahí BERNERI

Land

Argentina

Serie

New world views

Alanisclose

Da sexarbejderen Alanis smides ud af sin lejlighed, så kan kommunen pludselig ikke hjælpe hende i den situation de selv har sat hende i. Denne socialrealistiske røvfuld af en film stiller skarpt på samfundets dobbeltmorale i en kold verden uden mange venner.

297612

 

All the Cities of the Northmore_vert

Instruktør

Dane Komljen

Land

Serbien, Bosnien-Hercegovina, Montenegro

Serie

Untamed

All the Cities of the Northclose

Du har helt sikkert ikke set noget lignende, når der nærmest intet sker i dette sælsomme og civilisationskritiske drømmeværk af en debutfilm. Der er en fascinerende idyl i de høfligt iagttagende billeder af to mænds liv blandt forvitrede, forladte bygninger.

283795

 

Ana, Mon Amourmore_vert

Instruktør

Călin Peter Netzer

Land

Rumænien, Tyskland, Frankrig

Serie

Masters of cinema

Ana, Mon Amourclose

Toma er så forelsket i Ana at han støtter hende i et og alt, især når hun gennemlever psykiske nedbrud på nedbrud, forårsaget af dystre familietraumer. Men magtbalancen skifter, da Ana gennem årene styrkes, og Toma derfor måske bliver den taber hun var.

283897

 

Animalsmore_vert

Instruktør

Greg ZGLINSKI

Land

Schweiz, Polen, Østrig

Serie

Untamed

Animalsclose

Et sammenstød med et får på en alpevej udløser en række af sære og urovækkende oplevelser for ægteparret Anna og Nick, der efterhånden bliver usikre på, hvor de egentligt befinder sig: i den virkelige verden, i deres egen fantasi - eller i hinandens?

284205

 

Antònio One Two Threemore_vert

Instruktør

Leonardo Mouramateus

Land

Brasilien, Portugal

Serie

New world views

Antònio One Two Threeclose

Hjertevarm debut om unge Antónios jagt på kærligheden i Lissabon af filmisk legesyg brasilianer. Drømmende let som en nybølgefilm og baseret på en novelle af Dostojevskij.

305143

 

Avamore_vert

Instruktør

Lea MYSIUS

Land

Frankrig

Serie

New world views

Avaclose

En doven teenager forvandler sig til en lovløs rebelsk kvinde, da hun opdager, at hun snart mister synet. Lea Mysius har skabt en symbolsk og utraditionel coming of age-fortælling i smægtende 35mm-billeder, der effektivt minder om, hvorfor Ava frygter at blive blind.

284094

 

Axolotl Overkillmore_vert

Instruktør

Helene HEGEMANN

Land

Tyskland

Serie

New world views

Axolotl Overkillclose

Hæsblæsende tysk debut om pigen Mifti, der fester igennem i Berlins nætter – og dage, for intet er helligt for den søgende sjæl. Filmen er skrevet og instrueret af Helene Hegemann, der skrev romanforlaget, da hun selv var på alder med sin protagonist.

311958

 

Baahubali 1: The Beginningmore_vert

Instruktør

S.S. RAJAMOULI

Land

Indien

Serie

Specials

Baahubali 1: The Beginningclose

‘Baahubali’ er larger than life og er ‘Ringenes Herre’, ‘Game of Thrones’ og ‘Avatar’ på én gang - fyldt med cgi og special effects. Vores vilde helt tæver rask væk 2-3000 mand i dette episke, underholdende overbudseventyr med lutter højdepunkter.

311960

 

Baahubali 2: The Conclusion (IMAX)more_vert

Instruktør

S.S. RAJAMOULI

Land

Indien

Serie

Specials

Baahubali 2: The Conclusion (IMAX)close

Anden del er mere af det hele - endnu flottere og vildere! Den starter lige på og hårdt fra 1‘eren med hæsblæsende, virtuose actionscener, der har fået publikum til at stå og huje i biograferne. Det her ser I bestemt ikke hver dag. Og så endda i IMAX.

284579

7+

 

Ballerinamore_vert

Instruktør

Eric Warin, Eric Summer

Land

Canada, Frankrig

Serie

Skæg og ballade

Ballerinaclose

Kom med til forpremiere på animationsfilmen 'Ballerina', og følg Félicie på et eventyr gennem det gamle Paris fyldt med piruetter og skøre opfindelser. Den unge pige stikker af fra hjembyen i håb om at blive professionel balletdanser i hovedstaden. Men at nå drømmen bliver ikke sådan lige en dans på roser.

285872

 

Beach Ratsmore_vert

Instruktør

Eliza HITTMAN

Land

USA

Serie

Made Indie USA

Beach Ratsclose

Flotte Frankies hemmelighed over for sine homofobiske homies er at han selv knalder med ældre mænd på stranden om natten. Da et halvhjertet dækforhold med en pige intet hjælper, kommer Frankie på en selvforræderisk kollisionskurs, der kræver sit offer.

285777

 

Bitchmore_vert

Instruktør

Marianna PALKA

Land

USA

Serie

Made Indie USA

Bitchclose

En ussel køter af en ægtemand forsøger desperat at holde sammen på familien efter hans udkørte hustru i bogstaveligste forstand forvandler sig til en frådende tæve. En bidsk komedie med kras humor og vild hundegalskab!

3040320

 

Blade of the Immortalmore_vert

Instruktør

Takashi Miike

Land

Japan, Storbritannien

Serie

Specials

Blade of the Immortalclose

Den energiske veteran Takashi Miikes film nr. 100 er et overlegent jubilæum med mere blod, action, stil, velplaceret galgenhumor og overlegen genre-ekvilibrisme end i en hel årsproduktion af actionfilm fra Hollywood. Start jeres bodycount!

3145970

 

Blinkende Lygtermore_vert

Serie

Events

Blinkende Lygterclose

Anders Thomas Jensens manuskript til Blinkende Lygter får nyt liv, når CPH PIX inviterer til en ekstraordinær live-reading af det originale manuskript. Vi sætter fokus på manuskriptforfattere og vender det hele 180 grader når nogle af Danmarks bedste skuespillerinder puster nyt liv i den danske filmklassiker.

312154

 

Born in Casal di Principemore_vert

Instruktør

Bruno Oliviero

Land

Italien

Serie

New world views

Born in Casal di Principeclose

Et køligt eksekveret spændingsdrama om en ung mands jagt på sin forsvundne bror i slutfirsernes Syditalien, hvor Camorra-mafiaen har henlagt lokalsamfundet i total magtesløshed. 

302917

7+

 

Born in Chinamore_vert

Instruktør

Chuan Lu

Land

Storbritannien, Kina, USA

Serie

Årets børnefilm

Born in Chinaclose

Tag med på en bjergtagende rejse til Kinas stolte og vilde natur og mød pandaer, gyldne stumpnæseaber og sneleoparder, der alle har deres hyr med at klare sig ude i den barske vildmark. En charmerende dokumentar, der går helt tæt på en flok fascinerende dyreskæbner.

285877

 

Brigsby Bearmore_vert

Instruktør

Dave MCCARY

Land

USA

Serie

Made Indie USA

Brigsby Bearclose

En underfundig og charmerende komedie om voksenbarnet James, hvis beskyttede verden falder sammen, da han opdager sandheden om Brigsby Bear, en tv-serie skabt for én enkelt tilskuers skyld: James selv.

284322

 

Brylluppetmore_vert

Instruktør

Stephan STREKER

Land

Belgien, Frankrig, Luxembourg, Pakistan

Serie

New world views

Brylluppetclose

Selvom Zahira er myndig og bosat i Belgien, så er hun i overhængende fare for at havne i et arrangeret ægteskab. Uden lette svar rejser den nødvendige film “Brylluppet” spørgsmål om traditioner og religion, men også om kærlighed og retten til et frit valg.

316253

 

Børn som filmkomponistermore_vert

Serie

Talks

Børn som filmkomponisterclose

Workshoppen 'Filmmusik for børn' viser, at børn og unge har masser af potentiale og talent til at skabe musik og lyd til levende billeder. Efter live-fremførelsen af værkerne fra workshoppen 'Filmmusik for børn' i Pumpehuset inviterer vi til debat om børns audiovisuelle kreativitet.

314366

7+

 

Børne-kulturpiloterne præsenterer: mød Antboymore_vert

Tema

At være anderledes, Filmatisering, Mod, Venskab

Serie

Skæg og ballade

Børne-kulturpiloterne præsenterer: mød Antboyclose

Børne-Kulturpiloterne inviterer indenfor til en helt særlig dag fyldt med action og insekter, når vi blænder op for superheltefilmen om Antboy. Der venter kriblende, knasende og søde overraskelser og chancen for at møde drengen bag din yndlings insekt-superhelt - selveste Antboy!

298379,298375,298383,298341,314171

3+

 

Børnebiffen i al slags vejrmore_vert

Tema

Årstider, Dyr og natur, Naturfænomener, Vejr

Serie

Buster i børnebiffen

Børnebiffen i al slags vejrclose

Tag med på en rejse gennem al slags vejr, og oplev årstidernes skiften i løbet af den kun halve time, som kortfilmpakken varer. Det bliver en kende koldt, vældig vådt, fantastisk farverigt og en lille smule larmende, når vi viser en broget håndfuld film om vind, vejr - og ikke mindst uvejr!

283896,284087,284577,290948,298205,298207,298371,298380,311551

3+

 

Børnebiffen i dyrenes verdenmore_vert

Tema

Dyr og natur, Fantasi, Sang og musik, Venskab

Serie

Buster i børnebiffen

Børnebiffen i dyrenes verdenclose

BUSTER inviterer de mindste til en farverig samling kortfilm, hvor det bliver muligt at stifte bekendtskab med alverdens vilde dyr. Tag på en lærerig, sjov og en anelse skør tur gennem dyreriget, når vi blænder op for gakkede historier om fjollede fugle, finurlige fisk og alt derimellem.

285531

 

Cairo Confidentialmore_vert

Instruktør

Tarik Saleh

Land

Sverige, Tyskland, Danmark, Frankrig

Serie

Specials

Cairo Confidentialclose

Det er skønt at se Fares Fares som mere end et sidekick i afdeling Q, når han brillerer i denne højspændte, politiske thriller som korrupt politikaptajn i Cairo, der fedtes ind i et mystisk mord, blot få uger inden Mubaraks regime bliver afsat.

283749

 

Ciao Ciaomore_vert

Instruktør

Chuan SONG

Land

Frankrig, Kina

Serie

Cool China

Ciao Ciaoclose

Sex, sprut og lav moral venter på landet, når den porcelænshvide bymus Ciao Ciao vender tilbage til sine gamle, efterladte forældre. Selvrealiseringen rykker længere ud i den smukke højlandshorisont, da Kinas traditioner stadig er svære at komme udenom.

304998

 

Closenessmore_vert

Instruktør

Kantemir BALAGOV

Land

Rusland

Serie

New world views

Closenessclose

Politisk vold, etniske sammenstød, ung trodsig kærlighed og blændende filmisk talent flyder sammen i denne hårde og autentiske baserede debut fra det nordlige Kaukasus.

279052

10+

 

Cloudboymore_vert

Instruktør

Meikeminne Clinckspoor

Land

Belgien, Sverige, Holland, Norge

Serie

Årets børnefilm

Cloudboyclose

Hvad sker der, når en storbydreng fra Belgien tvinges ud i den barske natur i Lapland blandt samere for at være sammen med sin mor og bonusfamilie, som han knap nok kender? 'Cloudboy' er en flot fortælling om familierelationer, kultursammenstødet mellem by og natur, og om det at fange rensdyr med lassoer.

303415

 

Cold Novembermore_vert

Instruktør

Karl Jacob

Land

USA

Serie

Made Indie USA

Cold Novemberclose

Den 12-årige Florence skal på sin første jagt sammen med sin mor, moster og bedstemor, der alle er erfarne jægere. Hun er spændt, men samtidig hjemsøges hun af drømme om sin afdøde kusine, der stadig spøger i familiens bevidsthed.

296596

 

Custodymore_vert

Instruktør

Xavier Legrand

Land

Frankrig

Serie

New Talent Grand PIX

Custodyclose

13-årige Julien fanges mellem forældrene i en ond skilsmisse. ‘Custody’ rammer durk ned i hverdagens terror, og skildrer angst og aggressioner med spænding og nerve - mesterligt instrueret af Xavier Legrand, der ved præcis hvad han vil med hver eneste scene.

300008

 

Danmarkmore_vert

Instruktør

Kasper Rune Larsen

Land

Danmark

Serie

New Danish Talents

Danmarkclose

Et one-night-stand vender tilværelsen på hovedet for to unge danskere i en charmerende og street-wise ungdomsfilm om at blive voksen og se virkeligheden i øjnene.

314969

 

Danskere i Hollywoodmore_vert

Serie

Talks

Danskere i Hollywoodclose

I anledningen af deres nye bog 'Drømmen om Hollywood', inviterer Christian Monggaard og Jacob Wendt Jensen til en dag i Hollywoods tegn. De vil berette om en række danskeres indflydelse på Hollywood, samt forestå en samtale med en dansk instruktør, skuespiller og filmfotograf, der arbejder i Hollywood i dag.

284312

 

Daphnemore_vert

Instruktør

Peter Mackie Burns

Land

Storbritannien

Serie

Politikens publikumspris

Daphneclose

Den ca. 30-årige Daphne, som har et caféjob hun er ret ligeglad med, som stadig fester og horer som en teenager, og som ikke lader nogen komme hende for nær, tvinges til forandring efter at hun redder en kioskejers liv, da han stikkes ned under et røveri.

307758

 

Darlingmore_vert

Instruktør

Birgitte Stærmose

Land

Danmark, Sverige

Serie

Specials

Darlingclose

Danica Curcic brænder igennem som lysende og feteret ballerinastjerne, der vender tilbage til Danmark i titelrollen som ‘Giselle’. Men hun falder om i smerter, og en ung danser skal overtage hendes plads i denne balletfortælling om kærlighed, svigt og magt.

280335

9+

 

Den dag min far blev til en buskmore_vert

Instruktør

Nicole van Kilsdonk

Land

Holland, Kroatien, Belgien

Serie

Årets børnefilm

Den dag min far blev til en buskclose

Hvordan ville Syrien-krigen se ud, hvis man flyttede den til Holland? Og hvad vil det sige at være et barn på flugt? I denne stærke allegori over krig følger vi den 10-årige Todas flugt fra sit hjemland, hvor hun modigt begiver sig ud på en farefuld og eventyrlig færd for at finde sin mor.

314364

7+

 

Den lille vampyrmore_vert

Instruktør

Richard Claus, Karsten Kiilerich

Land

Storbritannien, Tyskland, Danmark

Serie

Skæg og ballade

Den lille vampyrclose

BUSTER inviterer til en (u)hyggelig dag i selskab med den lille vampyr Rudolph og hans menneskeven Anton. Så tag din yndlingskappe på, find hugtænderne frem, og kom til eksklusiv forpremiere på den spritnye filmatisering af børnebogsklassikeren, 'Den lille Vampyr'.

314567

 

Det store gangsterkupmore_vert

Instruktør

Stanley Kubrick

Land

USA

Serie

Stanley Kubrick

Det store gangsterkupclose

'Det store gangsterkup' ('The Killing') blev Kubricks afgørende gennembrud som instruktør. Skuespillet og personskildringen er i top, og kameraarbejdet er flydende. 

292541

 

Doctor Harvigmore_vert

Instruktør

Craig Frank

Land

Danmark

Serie

New Danish Talents

Doctor Harvigclose

Ved sit bord på et tilrøget bodega planlægger den afdankede Doctor Harvig et attentat mod en toppolitiker i et intimt kammerspil med geopolitisk slagkraft.

311710

 

Dogmore_vert

Instruktør

Samuel BENCHETRIT

Land

Frankrig

Serie

New world views

Dogclose

Jacques begynder at opføre sig som en hund over for sin nye herre. ‘Dog’ ville være tragisk, hvis den ikke var så forrygende gal og selvironisk - for når man ikke har noget tilbage i livet, så kan man lige så godt gå i hundene og blive menneskets bedste ven!

311996

 

Downrangemore_vert

Instruktør

Ryûhei Kitamura

Land

USA

Serie

Thrills & kills

Downrangeclose

En gruppe venner, et punkteret dæk, een lokation og en iskold snigskytte. Det er den simple præmis i Ryûhei Kitamuras (Versus, Midnight Meat Train) nervepirrende og nådesløst blodige wrong turn thriller Downrange.

314550

 

Dragonfly Eyesmore_vert

Instruktør

XU Bing

Land

Kina

Serie

Cool China

Dragonfly Eyesclose

På baggrund af 10.000 timers overvågningsvideo har den kinesiske installationskunstner Xu Bing skabt en tankevækkende film om kontrol, selviscenesættelse og vores allesammens kollektive, online voyeurisme.

314566

 

Dræberkyssetmore_vert

Instruktør

Stanley Kubrick

Land

USA

Serie

Stanley Kubrick

Dræberkyssetclose

Den intense noir-thriller handler om en aldrende bokser, der bliver forelsket i en natklubdanserinde og redder hende ud af kløerne på en gangsterboss.

314380

6+

 

Drøm, hyg og byg: Lille Nemo – på eventyr i drømmelandmore_vert

Tema

Animation, Drømme, Eventyr

Serie

Skæg og ballade

Drøm, hyg og byg: Lille Nemo – på eventyr i drømmelandclose

Kender du den følelse af at vågne efter en dejlig drøm? Sådan helt: "Ahh!" Som om man har været helt ude at flyve? Vi genskaber følelsen når vi holder dynehygge og tager med Lille Nemo til drømmeland og bagefter sammen skal bygge drømmeflyvere, balloner og svævende senge.

313113

 

En frygtelig kvindemore_vert

Instruktør

Christian TAFDRUP

Land

Danmark

Serie

Specials

En frygtelig kvindeclose

Hverken mænd eller frygtelige kvinder går ram forbi i Christian Tafdrups parforholdsrevsende og skarpt skårne samlivskomedie. Efter filmen kan I så diskutere om dette er et sandfærdigt portræt af kvindens frygtelige, manipulerende natur - eller af mandens.

305165

 

Endless Poetrymore_vert

Instruktør

Alejandro JODOROWSKY

Land

Chile, Frankrig

Serie

Masters of cinema

Endless Poetryclose

Jodorowsky er ustoppelig og der er ingen ende på hans filmiske idérigdomme. ‘Endless Poetry’, anden selvbiografiske film, er absolut ingen undtagelse, og med sine to voksne sønner i rollerne som Jodo selv og hans altdominerende far, er der lagt i kakkelovnen til heftig psykoanalytisk psykedelika.

304043

 

England is Minemore_vert

Instruktør

Mark Gill

Land

Storbritannien

Serie

Politikens publikumspris

England is Mineclose

Sangeren Morrissey og hans teenageår portrætteres i et beigebrunt Manchester, hvor tågen ligger tung over arbejderkareen, hvor provins-punkerne roamer den lokale, og hvor Morrissey drømmer om at skrive og komme med i et band. Gamle fans kan starte her.

304303

 

Extraordinary Missionmore_vert

Instruktør

Alan MAK, Anthony PUN

Land

Kina

Serie

Thrills & kills

Extraordinary Missionclose

Hong Kong-thrillerens mester Alan Mak er tilbage med et eksplosivt, action-spækket vanvidsridt om en undercover-agents forsøg på at nedbryde et narkokartel indefra.

314588

 

Eyes Wide Shut on Locationmore_vert

Serie

On Location

Eyes Wide Shut on Locationclose

CPH PIX inviterer til en eksklusiv visning af Kubricks mesterværk ‘Eyes Wide Shut’ på en prominent lokation i Indre København. I tråd med filmens univers holder vi adressen og kodeordet hemmeligt for alle andre end indviede gæster. Så kom med til maskebal i dit stiveste puds og flotteste maske - hvis du tør!

280297

10+

 

Fannys rejsemore_vert

Instruktør

Lola Doillon

Land

Frankrig, Belgien

Serie

Årets børnefilm

Fannys rejseclose

Forestil dig at være 12 år og have ansvaret for at skaffe otte jødiske børn sikkert igennem en krigszone. Den unge Fanny må kæmpe for alles overlevelse i denne gribende Holocaust-fortælling, der levendegør en af de vigtigste dele af verdenshistorien for den næste generation.

312262

 

Fantastenmore_vert

Instruktør

Christian DYEKJÆR

Land

Danmark

Serie

Specials

Fantastenclose

Dejan Cukic er fuldstændig blændende som den uforbederlige fantast og verdensmand Claus, der løber tør for held og styrer direkte mod et helvede der findes lige udenfor vores vinduer. Kongens København har ikke stået stærkere på film siden ‘Pusher’. Mød instruktøren til Q&A.

314563

 

Fear and Desiremore_vert

Instruktør

Stanley Kubrick

Land

USA

Serie

Stanley Kubrick

Fear and Desireclose

Stanley Kubricks 'Fear and Desire' figurerer sjældent i de officielle Kubrick-filmografier. Den intense krigsfilm følger en gruppe soldater, der nødlander bag fjendens linjer i et ikke navngivet land og deres kamp for at bringe sig i sikkerhed.

284273

A

 

Film og fantasivenner: Kiwi og Stritmore_vert

Tema

Fantasi, Opførsel, Venskab

Serie

Skæg og ballade

Film og fantasivenner: Kiwi og Stritclose

Kom med til en formiddag fuld af eventyr sammen med de to pjuskede venner Kiwi og Strit når vi viser spritnye afsnit af historien om de to umage venner og bagefter selv skal lave vores egne skøre fantasivenner!

315291

10+

 

Filmmusik for børnmore_vert

Serie

Busters workshops

Filmmusik for børnclose

Spiller du et instrument, som du sagtens kan forestille dig kan lave lyden af en mand, der falder eller en bold der hopper? Og vil du være med til at slå tonen an til en god filmoplevelse? Så er det nu, du skal slå til!

301553,314413,314391

A

 

Flemming Quist Møller på Storm P. Museetmore_vert

Tema

Animation, Fantasi, Filmatisering, Sang og musik

Serie

Skæg og ballade

Flemming Quist Møller på Storm P. Museetclose

Mød Cykelmyggen Egons far, når Storm P. Museet åbner dørene til en eventyrlig dag i selskab med selveste Flemming Quist Møller, som giver en introduktion til filmene og udstillingen om hans arbejde, inden du kan opleve enten Cykelmyggen eller Snuden og Bennys Badekar i museets hyggelige biograf.

280300

 

Fluefangerenmore_vert

Instruktør

Izer Aliu

Land

Norge

Serie

Hurray for Norway

Fluefangerenclose

Hvad gør man, når man netop er blevet fyret og står med en flok rivaliserende elever, der ikke kan enes? Man låser dem inde i klasseværelset! Den idealistiske lærer Ghani forsøger ihærdigt at gøre op med en årelang konflikt, men vil han have held til det ved hjælp af sine utraditionelle metoder?

285869

 

Free and Easymore_vert

Instruktør

Jun GENG

Land

Kina

Serie

Cool China

Free and Easyclose

Kinas gennemkorrupte samfund dissekeres i en herligt absurd komedie om en sneklædt industriflække, hvor det foretrukne erhverv synes at være bondefangeri.

304183

 

Freedommore_vert

Instruktør

Jan SPECKENBACH

Land

Tyskland

Serie

New world views

Freedomclose

‘Freedom’ digter videre på Henrik Ibsens ‘Et Dukkehjem’, da den svarer på: Hvor gik Nora hen, da hun gik ud? Nutidens Nora, der er advokat, forlader mand, børn og hjem i Berlin for at skifte identitet og tage ud i Europa på må og få i en søgen efter frihed.

314559

 

Friday Late Night: Gangway Specialmore_vert

Serie

Events

Friday Late Night: Gangway Specialclose

De navnkundige danske indie-poppere Gangway er tilbage, og giver i oktober to comeback-koncerter i København. I den anledning har har vi gravet lidt filmmateriale frem fra arkiverne til en ganske særlig aften med koncertfilm, musikvideoer og DJ’s.

314598

 

Friday Late Night: Music + Videomore_vert

Serie

Events

Friday Late Night: Music + Videoclose

Oplev et nøje udvalg af tidens bedste danske narrative musikvideoer, hvor danske musikvideoinstruktører hyldes for deres skæve, interessante og narrative videoer, og hvor publikum kårer den mest imponerende musikvideo. Inkl. DJ, drinks og øl!

314561

 

Full Metal Jacketmore_vert

Instruktør

Stanley Kubrick

Land

USA

Serie

Stanley Kubrick

Full Metal Jacketclose

Kubricks krigsfilm er både hensynsløs, komisk, rædselsvækkende og bevægende.

304233

 

Godspeedmore_vert

Instruktør

Mong-Hong CHUNG

Land

Taiwan

Serie

Cool China

Godspeedclose

'Godspeed' er lige dele eksistentiel road movie, ultravoldeligt gangsterdrama og kulsort komedie, der spænder fra skæv humor og filosofiske betragtninger til nervepirrende spænding og blodig vold.

315381

 

Going Westmore_vert

Instruktør

Henrik Martin Dahlsbakken

Land

Norge

Serie

Hurray for Norway

Going Westclose

For Kasper, der lige er blevet fyret, er der ikke andet at gøre end at tage på et livsbekræftende roadtrip til Norgesmesterskabet i quiltning med sin crossdressende far Georg Margrethe, der har lukket sig inde i sin sorg efter at Kaspers mor er død af kræft.

311876

 

Good Mannersmore_vert

Instruktør

Juliana ROJAS, Marco DUTRA

Land

Brasilien, Frankrig

Serie

Thrills & kills

Good Mannersclose

Kan vi friste med et brasiliansk LGBT-varulve-horror-eventyr med et par sangindslag? Nej Good Manners er ikke sådan at blive klog på, det er en smuk og underfundig lille kamæleon af en film, som slipper væk fra én, hver gang man tror man har indfanget den.

296678

 

Good Timemore_vert

Instruktør

Ben SAFDIE, Joshua SAFDIE

Land

USA, Luxembourg

Serie

Specials

Good Timeclose

Robert Pattinson indtager hovedrollen som godhjertet, men knap så klarttænkende bankrøver i den mest toptunede og flabede thriller i årevis. Plottet galoperer derudad i dette galgenhumoristiske Cannes-hit, hvor alt går op i en højere, underholdende enhed.

298404

6+

 

Grumme rimmore_vert

Instruktør

Jakob Schuh, Jan Lachauer

Land

Storbritannien

Serie

Årets børnefilm

Grumme rimclose

Bered jer på en anderledes version af alle de kendte eventyr i denne finurlige og vanvittigt morsomme filmatisering af Roald Dahls digtsamling, som på særlig fiffig vis kæder Rødhætte, Snehvide, Askepot og Hans og bønnestagen sammen i en fortælling om, hvad der i virkeligheden skete.

299715

 

Gældenmore_vert

Instruktør

Stefan Kjær Olsen

Land

Danmark

Serie

New Danish Talents

Gældenclose

Vejles første spillefilm er et spændingsmættet drama om to brødre, der selv kommer på kant med loven for at indfri deres gæld til byens kriminelle magthaver.

313756

 

Hagazussa - A Heathen's Cursemore_vert

Instruktør

Lukas FEIGELFELD

Land

Tyskland

Serie

Untamed

Hagazussa - A Heathen's Curseclose

Hagazussa er en dybt melankolsk, ordfattig og knugende stemningsfuld heksegyser om en ung kvindes sociale udstødelse og paranoia i de østrigske alper i 1500-tallet. En hedensk, seksuelt ladet pendant til sidste års horroroverraskelse 'The Witch'.

296663

 

Hannahmore_vert

Instruktør

Andrea Pallaoro

Land

Frankrig, Italien

Serie

New world views

Hannahclose

Charlotte Rampling er i centrum af hver eneste scene som titelrollen ‘Hannah’, og hun er rent guld. Med indfølt eftertrykkelig livserfaring portrætterer hun en statelig og efterladt kvinde i sit livs efterår - det er intenst, smertefuldt og stærkt fængslende.

303027

8+

 

Hassan og ramadanenmore_vert

Instruktør

Ulla Søe

Land

Danmark

Serie

Årets børnefilm

Hassan og ramadanenclose

Hassan på 11 har for første gang valgt at faste til ramadanen, fordi han vil være ligesom sine storebrødre. Fasten falder i juni måned, så fra solopgang til solnedgang må Hassan hverken spise eller drikke. Men det kan være noget af en udfordring, når man også gerne vil præstere på fodboldbanen.

283712

 

Have a Nice Daymore_vert

Instruktør

Liu JIAN

Land

Kina

Serie

Cool China

Have a Nice Dayclose

Tarantino har bestemt ikke levet forgæves i denne kulsorte gangsterkomedie, hvor en sæk med 1 mio. skifter hænder et underholdende utal af gange. Det knivskarpe plot er en kinesisk animationsafspejling på hvordan den kapitalistiske verden virker.

300258

 

Headbang i hovedlandet + Illdisposedmore_vert

Serie

Filmkoncerter

Headbang i hovedlandet + Illdisposedclose

2017 markerer 20-året for premieren på Niels Arden Oplevs ‘Headbang i Hovedlandet’. Det fejrer CPH PIX og Pumpehuset med en visning af filmen (med introduktion) og efterfølgende specialkoncert med Illdisposed.

298986

 

Heaven Will Waitmore_vert

Instruktør

Marie-Castille Mention-Schaar

Land

Frankrig

Serie

New world views

Heaven Will Waitclose

Fra terrorramte Frankrig kommer her et voldsomt væsentligt debatindlæg: Mød franske Sonia på 17, som langt hen ad vejen er den jævnaldrende, filmiske udgave af Kundby-pigen her i Danmark. Et hyperaktuelt samfundsemne tages op; radikalisering af unge.

284308

8+

 

Hjertestrengemore_vert

Instruktør

Michel Boujenah

Land

Frankrig

Serie

Årets børnefilm

Hjertestrengeclose

Marie mister langsomt synet, og med udsigt til at blive indskrevet på en institution for blinde får hun derfor brug for en ven som Victor. Sammen formår de at snøre deres omgivelser til at tro, at Marie kan se! En sød historie om kærlighed, venskab og drømme.


283701

 

Hostagesmore_vert

Instruktør

Rezo GIGINEISHVILI

Land

Georgien

Serie

New world views

Hostagesclose

I den sovjetiske republik Georgien fandt der faktisk en flykapring sted i 1983, begået af unge oprørere. Med tilbageholdt åndedræt og overrumplende action skildres dette fascinerende indblik bag jerntæppet og dets militær versus dets naive idealister.

296682

 

How to Talk to Girls at Partiesmore_vert

Instruktør

John Cameron Mitchell

Land

Storbritannien, USA

Serie

Specials

How to Talk to Girls at Partiesclose

John Cameron Mitchell har gjort det igen. Denne gang har han via punkere og sexdyrkende aliens skabt en utøjlet, kosmisk eksplosion af en party-komedie om ung kærlighed, musik og psykedelisk fest med f.eks. Elle Fanning og Nicole Kidman. Kom og vær med!

305199

 

Hvad vil folk sigemore_vert

Instruktør

Iram HAQ

Land

Norge, Sverige, Tyskland, Danmark, Frankrig

Serie

Hurray for Norway

Hvad vil folk sigeclose

16-årige Nisha må opgive teenage-livet i Norge, da hendes bekymrede forældre sender hende til en fjern familie Pakistan. Et stærkt, gribende og aktuelt drama om at balancere mellem to kulturer. 


296619

 

I Am Not a Witchmore_vert

Instruktør

Rungano Nyoni

Land

Storbritannien, Frankrig, Zambia

Serie

New Talent Grand PIX

I Am Not a Witchclose

Overtro og kønsstereotyper lever stadig i bedste velgående på det afrikanske kontinent, og det har debutanten Rugnano Nyoni lavet en fascinerende heksefilm om. Men den er faktisk lige så varm, forunderlig, excentrisk og poetisk som den er realistisk.

287882

 

Ice Mothermore_vert

Instruktør

Bohdan Sláma

Land

Tjekkiet

Serie

New world views

Ice Motherclose

Hana lærer at slippe fri fra sine to hyperegoistiske sønner, da hun møder Brona og hans venner, som er vintersvømmere, bohemiske og tilbagelænede. Generationer slås om at forstå hinanden i dette senopblomstringsdrama, som er befriet for sentimentale klichéer.

283762

 

In Syriamore_vert

Instruktør

Philippe VAN LEEUW

Land

Belgien, Frankrig

Serie

Politikens publikumspris

In Syriaclose

På et døgn indfanges borgerkrigen i Aleppo, når vi følger en familie, som ihærdigt prøver at opretholde deres hverdagsrutiner i en forskanset lejlighed, mens faldende bomber og geværild holder alles overlevelsesinstinkter pivåbne på kanten af sammenbrud.

283767

 

In Times of Fading Lightmore_vert

Instruktør

Matti GESCHONNECK

Land

Tyskland

Serie

New world views

In Times of Fading Lightclose

Som Wilhelm - en aldrende patriark og indædt kommunist, hvis verden smuldrer i takt med Berlinmuren - udfordrer den tyske karakterskuespiller Bruno Ganz i dette intelligente drama sit hidtidige højdepunkt fra 2004 som Hitler i ‘Der Untergang’.

296575

 

Ismael's Ghostsmore_vert

Instruktør

Arnaud DESPLECHIN

Land

Frankrig

Serie

Masters of cinema

Ismael's Ghostsclose

Marion Cotillard spiller en mystisk kone, der efter at være erklæret død i 21 år vender tilbage til sin mand, den koleriske filminstruktør Ismaël. Hans nye kone (Charlotte Gainsbourg) bliver sygeligt jaloux, og snart spinner alt ud af kontrol for Ismaël.

299320

7+

 

Ivan Tsarevitch og forvandlingsprinsessenmore_vert

Instruktør

Michel Ocelot

Land

Frankrig

Serie

Årets børnefilm

Ivan Tsarevitch og forvandlingsprinsessenclose

1001 nats eventyr møder folkeeventyrene i denne enestående og fantastisk smukke tegnefilm, hvor to børn skaber magiske historier med farlige monstre, modige prinsesser og magtfulde troldmænd. En fantasifuld rejse ind i fortællingernes ædle kunst.


305011

 

Jupiter's Moonmore_vert

Instruktør

Kornél MUNDRUCZÓ

Land

Ungarn, Tyskland, Sverige, Schweiz

Serie

Masters of cinema

Jupiter's Moonclose

Verden er af lave i Kornel Mundruczós vilde comeback efter ‘White God’. I Ungarn og Serbien skyder man flygtninge på grænsen, og syreren Aryan må selv tage et par kugler, inden han lander i et korrumperet Budapest. Skelsættende Cannes-film og ambitiøs metafor for den tid vi lever i.

284258

 

Katie Says Goodbyemore_vert

Instruktør

Wayne ROBERTS

Land

USA, Frankrig

Serie

Made Indie USA

Katie Says Goodbyeclose

Den blåøjede servitrice Katie må gennemleve megen smerte i Wayne Roberts bittersøde skildring af et gudsforladt ørken-USA. Et betagende drama om en evig ulykkesfugl med et hjerte af guld.

284694

 

Killing Groundmore_vert

Instruktør

Damien POWER

Land

Australien

Serie

Thrills & kills

Killing Groundclose

Et kærestepars campingtur i den australske ødemark forvandler sig fra romantisk getaway til nådesløs overlevelseskamp i Damien Powers veldrejede spillefilmsdebut, som vi præsenterer i samarbejde med Blodig Weekend

284273

3+

 

Kiwi & Stritmore_vert

Tema

Fantasi, Opførsel, Venskab

Serie

Buster i børnebiffen

Kiwi & Stritclose

Hjemme hos Kiwi & Strit går det aldrig helt stille for sig. De to gør alting sammen, også selvom har meget forskellige idéer om, hvordan tingene skal gribes an. Tag på sjove hverdagseventyr med Kiwi & Strit, når BUSTER inviterer indenfor til nye afsnit i serien om de to pjuskede fyrer.

285797

 

Kusomore_vert

Instruktør

Steven ELLISON (Flying Lotus)

Land

USA

Serie

Fun & far out

Kusoclose

Oprørende ulækker, forunderligt poetisk, smittende musikalsk, post-apokalyptisk demagogi og løssluppen samfundssatire. Den excentriske rapper Flying Lotus har instrueret årets måske mest kontroversielle film!

304385

 

La familiamore_vert

Instruktør

Gustavo Rondon CORDOVA

Land

Venezuela

Serie

Politikens publikumspris

La familiaclose

I Caracas farligste slumkvarter gælder det om at blive voksen så hurtigt som muligt. Autentiske ‘La Familia’ udforsker et anstrengt forhold i udvikling mellem en forhærdet søn og en stædig far, der tror på ærlighed frem for slummens tillærte macho-attitude.

315293

7+

 

Lav fantasifulde animationsfilmmore_vert

Serie

Busters workshops

Lav fantasifulde animationsfilmclose

Kan grøntsager flyve og kan papirklips danse? Sæt fut i fantasien og kom og leg med når vi skal lære at lave vores egne animationsfilm på iPad. Mulighederne er uendelige, når Animationslaboratoriet lærer os at gøre alt fra modellervoks til kviste spræl-levende!

288302

 

Lemonmore_vert

Instruktør

Janicza Bravo

Land

USA

Serie

New Talent Grand PIX

Lemonclose

‘Lemon’ er en hudfletning af selvfede hvide mænd, instrueret af en sort kvinde. Hendes virkelige mand spiller skuespilleren Isaac i filmen, og parret får sammen rusket godt op i fordomme og stereotyper i en historie, der bare bliver sjovere og sjovere.

296670

 

Let the Corpses Tanmore_vert

Instruktør

Bruno Forzani, Hélène CATTET

Land

Belgien, Frankrig

Serie

Thrills & kills

Let the Corpses Tanclose

En glohed ørken, et guldkup, motorcykelbetjente i stramt læder, revolverkampe, okkultisme og golden showers. Parret bag Amer (vinder af CPH PIX New Talent Grand Prix 2010) og The Strange Colour of Your Body's Tears er tilbage med en hyperstiliseret, dekadent og delirisk crime-western.

292689

 

Lomo - The Language of Many Othersmore_vert

Instruktør

Julia Langhof

Land

Tyskland

Serie

Politikens publikumspris

Lomo - The Language of Many Othersclose

17-årige Karl mangler ikke noget i sit priviligerede Berlinerhjem, andet end en mening med sit liv. Online-generationen spiddes i en tankevækkende historie om identitet, magt og den afmagt en teenager kan havne i - med forkert tryk på enter.

304237

 

Loving Vincentmore_vert

Instruktør

Dorota KOBIELA, Hugh WELCHMAN

Land

Polen, Storbritannien

Serie

Specials

Loving Vincentclose

Verdens første 100 procent olieanimerede film er en fejende flot hyldest til en af impressionismens vigtigste fornyere, men er samtidig også en dramatisk mordgåde om maleren van Goghs kranke skæbne. Et must for alle kunstelskere, hvad enten man er til stilleben eller levende billeder.

315292

7+

 

Læg ægte monster-stemmer!more_vert

Serie

Busters workshops

Læg ægte monster-stemmer!close

Har du et monster gemt i maven? Nu får du mulighed for at prøve dine skuespiltalenter af med stemmelægning til vaskeægte monstre og selveste Dracula! Kom og leg med, når vi kaster os over det populære animationsunivers i 'Hotel Transylvania 2', og lægger vores egne stemmer til scener fra animationsfilmen.

305172

 

Marlina the Murderer in Four Actsmore_vert

Instruktør

Mouly SURYA

Land

Indonesien, Frankrig, Malaysia, Thailand

Serie

Untamed

Marlina the Murderer in Four Actsclose

Her får du intet mindre end en stilsikker og visuelt forrygende western fra Indonesiens vilde vest! Et på én gang moderne og klassisk eventyr, der ryger af retfærdig, feministisk hævnlyst fra vor unge heltinde - i øvrigt med årets måske bedste soundtrack.

283872

 

Menashemore_vert

Instruktør

Joshua Z Weinstein

Land

USA

Serie

Made Indie USA

Menasheclose

I Brooklyns strengt jødiske miljø slås den dvaske, men knuselskelige alenefar Menashe for retten til at se sin søn. En uortodoks amerikansk indie fra et ultra-ortodoks samfund.

311959

 

Mens vi levermore_vert

Instruktør

Mehdi AVAZ

Land

Danmark

Serie

Specials

Mens vi leverclose

Avaz-brødrende har lavet en kraftfuld film, som folk helt sikkert vil se og snakke om, og som med en betydningsfuld, tragisk hændelse fra fortiden, der ikke kan slippes, sætter denne imponerende debut i flot selskab med ‘Hævnen’ og ‘Manchester by the Sea’.

304119

 

Midnight Madnessmore_vert

Serie

Events

Midnight Madnessclose

Fuldmånegalskab og slashergys with badass grrrls. Midnight Madness er tilbage med to film, hvor det i den grad er kvinderne, der styrer løjerne. 

314605

 

Mihály Vig + kvartet live koncertmore_vert

Serie

Filmkoncerter

Mihály Vig + kvartet live koncertclose

Bliv vidne til en helt eksklusiv aften i selskab med den ungarske komponist Mihály Víg, der med sin udødelige musik har haft afgørende betydning for det stemningsmættede univers i flere af den store instruktør Béla Tarrs mesterværker.

284117

6+

 

Min første biograffilm: Kasper og Sofie - ud på tur!more_vert

Instruktør

Arne Lindtner Næss

Land

Norge

Serie

Skæg og ballade

Min første biograffilm: Kasper og Sofie - ud på tur!close

Lad de allermindste opleve deres allerførste biograffilm i fællesskab, når vi inviterer til bifoplevelse for nybegyndere i trygge rammer. Det bliver superhyggeligt, når vi tager med Kasper og Sofie på vandreferie i vildmarken. En ferie med fuld fart på, som vil lære dem om naturen, kærlighed og at alle familier er forskellige.

305191

 

Mobile Homesmore_vert

Instruktør

Vladimir DE FONTENAY

Land

Canada, Frankrig

Serie

Made Indie USA

Mobile Homesclose

En desperat ung mor og hendes 8-årige søn stikker af fra elendigheden i et gribende drama, der emmer af amerikansk lowlife og hustlerstil i bedste forstand.

305188

 

Money's Moneymore_vert

Instruktør

Gela BABLUANI

Land

Frankrig

Serie

New world views

Money's Moneyclose

Kan man sætte en pris på venskab og kærlighed? Det dilemma bliver tre venner udsat for i Géla Babluani nervepirrende thriller 'Money’s Money', hvor den ene fejltagelse tager den næste. Og den næste... 

305147

 

Montparnasse Bienvenuemore_vert

Instruktør

Leonor SERRAILLE

Land

Frankrig

Serie

New Talent Grand PIX

Montparnasse Bienvenueclose

Det hele ramler for Julia. Hendes kæreste gennem 10 år er skredet, og nu har hun kun sig selv og sit gode humør til at holde sig ovenvande. Men Julia er noget helt særligt – en overlever, der i Léonor Sérrailles portræt er både elskelig og til tider alt alt for meget.

312028

 

Muskelsvindlermore_vert

Instruktør

Mads Rosenkrantz GRAGE

Land

Danmark

Serie

New Danish Talents

Muskelsvindlerclose

Et umage bekendtskab udfolder sig på en tragikomisk rejse gennem Østeuropa i denne vedkommende roadmovie om tilværelsen i kørestolshøjde.

302082

 

Mutafukazmore_vert

Instruktør

Shojiro NISHIMI, Guillaume RENARD (RUN)

Land

Frankrig, Japan

Serie

Fun & far out

Mutafukazclose

Tegneserieskaberen Guillaume “Run” Renard har filmatiseret sine egne albums og resultatet er hyperstiliseret og hyperpotent fransk animé - en dystopisk og flabet action-affære, der lander som et velfortjent cirkelspark lige midt i solar plexus på den gode smag.

283832

 

My Entire High School Sinking Into the Seamore_vert

Instruktør

Dash Shaw

Land

USA

Serie

Fun & far out

My Entire High School Sinking Into the Seaclose

Nej, titlen lyver ikke, det er lige præcis hvad der sker. Så nu er gode dyr rådne. Har vennerne Dash og Assaf mon held til at redde deres skolekammerater fra den synkende skude og blive dagens helte i skysovs? Få syn for sagen i denne absurde komedie, der er katastrofefilmens svar på ‘Breakfast Club’.

285874

 

My Happy Familymore_vert

Instruktør

Nana EKVTIMISHVILI, Simon GROSS

Land

Georgien, Tyskland, Frankrig

Serie

New world views

My Happy Familyclose

Feminismen kommer til Georgien, når evigt knoklende mor Manana fejrer sin 52 årige fødselsdag ved at fortælle familien, at hun flytter i egen bolig. Et mandsdomineret samfund trues på livet i dette frydefulde, håndholdte portræt af en selvstændig kvinde.

314595

 

Napoleon Dynamite på Chateau Motelmore_vert

Serie

Events

Napoleon Dynamite på Chateau Motelclose

CPH PIX byder velkommen i Chateau Motels hyggelige gård, når vi viser kultfilmen 'Napoleon Dynamite' under åben himmel. Det bliver en aften fyldt med sort humor og pubertær high school stemning serveret med velvoksne drinks på slottets mange etager, og det kan du jo ikke gå glip af!


312145

 

Nico, 1988more_vert

Instruktør

Susanna Nicchiarelli

Land

Italien, Belgien

Serie

Specials

Nico, 1988close

Trine Dyrholm er i sit livs største karakterrolle som sangerinden Nico, kendt fra The Velvet Underground, men lettere afdanket og livstræt 20 år senere. ‘Nico, 1988’ skildrer de sidste to år i den karismatiske kunstners liv.

312576

 

Novembermore_vert

Instruktør

Rainer SARNET

Land

Estland, Holland, Polen

Serie

Untamed

Novemberclose

‘November’ er en filmisk feberdrøm, et ondt eventyr fra Estland, Brødrende Grimm på syre! En kryptisk, kulsort og helt igennem ukristelig affære med grådige bønder, varulve og andre dæmoniske skabninger og et billedsprog så gudesmukt at englene synger.

311877

 

Oblivion Versesmore_vert

Instruktør

Alireza Khatami

Land

Frankrig, Tyskland, Holland, Chile

Serie

New Talent Grand PIX

Oblivion Versesclose

Har alle ret til en rigtig begravelse? Latinamerikanske og magisk realistiske ‘Oblivion Verses’ finder sted i et land præget af politiske forbrydelser og er en poetisk hyldest til alle, der kæmper for at vise de fremmede respekt - også når de er døde.

285542

 

On the Milky Roadmore_vert

Instruktør

Emir KUSTURICA

Land

Serbien, USA

Serie

Masters of cinema

On the Milky Roadclose

‘Based on true stories - and many fantasies’ - så kender vi Emir Kusturica, den serbiske enfant terrible, igen. Med ‘On the Milky Road’ er han tilbage i storform med en romantisk, gakket komedie, der myldrer med serbokroatiske forviklinger, folk og fæ.

283741

6+

 

Op i det blåmore_vert

Instruktør

Petter Lennstrand

Land

Sverige

Serie

Årets børnefilm

Op i det blåclose

Hvis man ikke passer på, så kan en sommerlejr uden far og mor ende med et ophold på en genbrugsstation og en tur i rummet. Følg lille Pottan, når hun knytter venskaber til en flok karismatiske karakterer og udviser masser af mod i denne fiffige film om rumrejser og rumskrot.

314368

7+

 

Opfindelser og detektiver: De 5 og Djævleklippenmore_vert

Tema

Eventyr, Sammenhold, Venskab

Serie

Skæg og ballade

Opfindelser og detektiver: De 5 og Djævleklippenclose

Vi skal ikke afsløre for meget, men det bliver både en gådefuld - og måske lidt - skør eftermiddag i Børnekulturhus Ama'r, når 'De 5' skal løse opfindelses-mysteriet i 'De 5 og Djævleklippen' og vi bagefter selv skal være opfindere og lave gakkede grøntsagsopfindelser.

305979

 

Outmore_vert

Instruktør

György KRISTÓF

Land

Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet

Serie

New world views

Outclose

Hvad sker der lige i Østeuropa for tiden? Det giver György Kristóf et kærkomment syret svar på i sin debutfilm. Efter at være blevet fyret fra fabrikken, tager den aldrende Agoston på roadtrip for at finde arbejde – lige i favnen på de lokale weirdoes og drukkenbolte.

312544

 

Outrage Codamore_vert

Instruktør

Takeshi KITANO

Land

Japan

Serie

Masters of cinema

Outrage Codaclose

Den japanske mesterinstruktør Takeshi “Beat” Kitano er tilbage som den mutte og utilregnelige hitman Otomo i tredje og sidste del af Outrage-trilogien, en saga om den japanske mafias interne kamp om magten klanerne imellem.

284559

 

Patti Cake$more_vert

Instruktør

Geremy JASPER

Land

USA

Serie

Made Indie USA

Patti Cake$close

Med usvigelig selvsikkerhed og tilbagelænet flow griber underdog-rapperen Patricia aka Patti Cake$ mikrofonen i en drønunderholdende hiphop-film, der høstede stor street-cred på årets Sundance Film Festival.

284559

 

Patti Cake$ + Sein Livemore_vert

Serie

Events

Patti Cake$ + Sein Liveclose

Den sygeste hiphopfilm ‘Patti Cake$’ præsenteres af CPH PIX sammen med webmagasinet SEIN for unge af unge. Her står fællesskab og ærlighed i centrum, når kreativitet, bekymringer og spørgsmål deles med omverdenen. Vi giver jer derfor en aften, hvor store drømme, enorme pelse og råt ‘spyt’ hyldes.

284284

 

Pop Ayemore_vert

Instruktør

Kirsten TAN

Land

Singapore, Thailand

Serie

New world views

Pop Ayeclose

Vi anbefaler varmt ‘Pop Aye’, der tager den populære coming of middle age-genre til et højere elefantniveau, når to ronkedorer (mand og elefant) begiver sig på vej mod barndommens land.

305153

 

Pororocamore_vert

Instruktør

Constantin POPESCU

Land

Rumænien, Frankrig

Serie

New world views

Pororocaclose

Tudor mister overblikket på legepladsen, og hans 5-årige datter er pist væk. Herfra går det brat nedad i Popescus psykologiske drama, der leveres så minimalistisk, som kun rumænsk film kan præstere disse dage.

311961

 

QEDAmore_vert

Instruktør

Max KESTNER

Land

Danmark

Serie

Specials

QEDAclose

‘QEDA’ hæver filmambitionerne i den danske andedam. Vi rulles ind i et imponerende, miljøpolitisk fremtidseventyr fra 2095, når København er totalt oversvømmet og en tidsrejsende agent må rejse tilbage til 2017 for at forhindre det uundgåelige.

284171

 

Quality Timemore_vert

Instruktør

Daan Bakker

Land

Nederlandene

Serie

Untamed

Quality Timeclose

I denne ustyrlige, komiske og kulsorte debut, om umulige, neurotiske mænd i deres absurde, akavede hverdag, kan du få et helt nyt forhold til mælk, skinke, tidsrejser, hobbyfotografi og lejrbålshygge. Og du får helt sikkert et nyt forhold til de neurotiske mænd.

313714

9+

 

Radiobiograf for børnmore_vert

Serie

Skæg og ballade

Radiobiograf for børnclose

Tag med til en helt særlig Radiobiograf - for seje børn og deres voksne - i gysets tegn, når Københavns Radiobiograf skruer ned for lyset og op for lyden af mareridt, mørke og mærkelige stemmer. 

278209

A

 

Red Barnet Galla: Den utrolige historie om den kæmpestore pæremore_vert

Instruktør

Philip Lipski, Jørgen Lerdam, Amalie Næsby Fick

Land

Danmark

Serie

Skæg og ballade

Red Barnet Galla: Den utrolige historie om den kæmpestore pæreclose

Jakob Martin Strids opfindsomme eventyr om den kæmpestore pære er endelig blevet til film! Det fejrer BUSTER og Red Barnet med en vaskeægte gallapremiere, og I er inviteret med! Kom med vennerne Mitcho og Sebastian ombord på deres sejlende kæmpepære og stævn ud i deres søgen efter borgmester JB og Den Mystiske Ø.

314382

A

 

Red Barnet Galla: Sikke et cirkusmore_vert

Instruktør

Lotte Svendsen

Land

Danmark

Serie

Skæg og ballade

Red Barnet Galla: Sikke et cirkusclose

Oplev cirkuslivet uden for manegen og mød de velkendte ansigter fra Ramasjang, når BUSTER i samarbejde med Red Barnet byder velkommen til gallapremiere fyldt med gøgl og tricks. I Cirkus Summarum er alt, som det plejer. Men mystiske hændelser og spor i sneen, sætter gang i et mysterium, der vender tingene på hovedet hos den lille cirkusfamilie.

296574

 

Redoubtablemore_vert

Instruktør

Michel HAZANAVICIUS

Land

Frankrig

Serie

Masters of cinema

Redoubtableclose

Ingen ringere end Jean-Luc Godard lægger liv og personlig historie til denne udskældte biopic – i Oscar-vinder Michel Hazanavicius’ (The Artist) legesyge, lethjertede og pangfarvede 60’erportræt.

283723

 

Requiem for Mrs. J.more_vert

Instruktør

Bojan VULETIC

Land

Serbien, Bulgarien

Serie

Politikens publikumspris

Requiem for Mrs. J.close

Træt til døden af sin trælse familie planlægger Fru J. med besvær sit selvmord på mandens etårs dødsdag. Smukke billeder af et Serbien, der ligesom Fru J. ikke er kommet videre, sætter scenen til en kulsort komisk fortælling om at undslippe dyb sorg.

315443,315444,315446,315447,315448,315451

3+

 

Rita & krokodille på nye eventyrmore_vert

Tema

Årstider, Dyr og natur, Opførsel, Venskab

Serie

Buster i børnebiffen

Rita & krokodille på nye eventyrclose

Rita & Krokodille er tilbage! Tag med, når lille Rita og hendes bedste ven og trofaste følgesvend, Krokodille, drager på helt nye udflugter. Med rygsækken pakket og madpakken smurt, kan de tage lige hvorhen de vil. Med disse fem afsnit fortæller Siri Melchior atterom venskab til de mindste.

285541

 

Rock'n Rollmore_vert

Instruktør

Guillaume CANET

Land

Frankrig

Serie

New world views

Rock'n Rollclose

Den 43-årige instruktør og skuespiller Guillaume Canet har signeret en herligt selvudleverende film om pinagtige midtlivskriser i mediernes spotlys. Marion Cotillard medvirker til de kompromisløse løjer, der tager ‘krumme tæer’-genren til nye højder.

298403,298406,298408,298400

6+

 

Ronja Røverdattermore_vert

Tema

Animation, Dyr og natur, Eventyr, Filmatisering

Fag

Billedkunst, Dansk

Serie

Indskoling

Ronja Røverdatterclose

Genopdag Astrid Lindgrens elskede eventyr om alle tiders røverdatter i denne japanske animationsversion af folkene bag 'Min nabo Totoro'. Vi viser en udvalgt samling af afsnit fra den spritnye serie om Ronja, Birk, Mattis, Skaldeper og alle de andre røvere.

298403,298406,298408,298400

6+

 

Ronja Røverdattermore_vert

Tema

Animation, Dyr og natur, Eventyr, Filmatisering

Fag

Billedkunst, Dansk

Serie

Årets børnefilm

Ronja Røverdatterclose

Genopdag Astrid Lindgrens elskede eventyr om alle tiders røverdatter i denne japanske animationsversion af folkene bag 'Min nabo Totoro'. Vi viser en udvalgt samling af afsnit fra den spritnye serie om Ronja, Birk, Mattis, Skaldeper og alle de andre røvere.

314946

6+

 

Ronja Røverdatter maratonmore_vert

Instruktør

Goro Miyazaki

Land

Japan

Serie

Skæg og ballade

Ronja Røverdatter maratonclose

Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter er i hænderne på japanske Goro Miyazaki blevet til en manga-tegneserie i 26 afsnit. Så sæt jer godt tilrette og følg med Ronja på eventyr afsnit for afsnit, når BUSTER inviterer til forrygende Ronja Røverdatter-maraton en hel dag på Charlottenborg.

304339

 

Salyut-7more_vert

Instruktør

Klim SHIPENKO

Land

Rusland

Serie

New world views

Salyut-7close

Nervepirrende ‘Salyut-7’ fortæller i overvældende billeder historien om to sovjetiske kosmonauter, der i 1985 kommer på en umulig mission, hvor den navnkundige rumstation skal repareres. Tænk 'Gravity' blot med tænderskærende realisme!

311880

 

Samui Songmore_vert

Instruktør

Pen-Ek RATANARUANG

Land

Thailand, Tyskland, Norge

Serie

Masters of cinema

Samui Songclose

Alt leveres i gennemført blæret stil i ‘Samui Song’, der nærmest har et klassisk Hitchcock-plot i en eksotisk thailandsk setting, frydefuldt speget og forfriskende excentrisk. Pen-Ek Ratanaruang er tilbage i topform 20 år efter sin debut.

305643

 

Sange i Solenmore_vert

Instruktør

Kristian Sejrbo Lidegaard

Land

Danmark

Serie

New Danish Talents

Sange i Solenclose

Når meningsløsheden rammer, hvad kan vi så holde fast i for at holde ud? I løbet af én dag i solen på en ø af kalk, får tre kvinder brug for at besvare det spørgsmål. Super16-alumne Kristian Sejrbo Lidegaards spillefilmsdebut med Emma Sehested Høeg, Charlotte Munck og Victoria Carmen Sonne.

283480

 

Sexy Durgamore_vert

Instruktør

Sanal KUMAR SASIDHARAN

Land

Indien

Serie

Untamed

Sexy Durgaclose

Den løsslupne og sadistiske roadmovie ‘Sexy Durga’ skildrer over en enkelt sort nat Indiens forkvaklede misbrug af autoritet, klasse og køn. Den heftige cocktail, fuld af besk humor, horrorelementer og heavyrock, vandt i år på Rotterdam FF.

305013

 

Sicilian Ghost Storymore_vert

Instruktør

Fabio GRASSADONIA, Antonio PIAZZA

Land

Italien

Serie

Politikens publikumspris

Sicilian Ghost Storyclose

I en både smuk og brutal Romeo og Julie-historie fra Siciliens mafiacentrum blandes benhård realisme med eventyrreferencer og fantasyelementer, der giver et tiltrængt pusterum for de grusomme hændelser. Baseret på en virkelig historie fra 1993.


314591

 

Sideways & Pinot Noirmore_vert

Serie

On Location

Sideways & Pinot Noirclose

Forbered dine smagsløg, når CPH PIX inviterer på film og vinsmagning i pinot noir-druens tegn. Toto Vin & Spisebar danner de helt rigtige rammer, når vi viser 'Sideways' i deres autentiske vinkælder, hvor du samtidig vil blive forkælet med en særligt kurateret vinsmagning i filmens ånd.

314422,314423,314425,314421

6+

 

Skilsmissefestmore_vert

Tema

Familie, Skilsmisse

Serie

Skæg og ballade

Skilsmissefestclose

Kender du det, når man bor to steder, og ikke altid synes det er sjovt? Og hvorfor er det lige, at man tit savner mor, når man er hjemme hos far - og omvendt? Vi sætter fokus på de svære tanker på en nem og befriende måde, når BUSTER og Børns Vilkår inviterer til den allerførste skilsmissefest nogensinde.

314613

 

Solar Walkmore_vert

Instruktør

Réka Bucsi

Land

Danmark, Ungarn

Serie

Filmkoncerter

Solar Walkclose

Oplev en storslået, poetisk koncert, der kombinerer magisk rumvandring med moderne jazz og visuelt akkompagnement af den prisvindende ungarnske animationsfilmskaber, Réka Bucsi.

312589

 

Soldiers. Story from Ferentarimore_vert

Instruktør

Ivana MLADENOVIC

Land

Rumænien, Serbien, Belgien

Serie

New Talent Grand PIX

Soldiers. Story from Ferentariclose

Ghetto-love! Antropologen Adi og krejleren Alberto mødes i Bucharests romaghetto og sød musik opstår. Men homokærlighed er ikke just populært i machomiljøet, som lægger autentisk ramme til Ivana Mladenovics varme, udfordrende og humoristiske debut.

304017

 

Sollers Pointmore_vert

Instruktør

Matt PORTERFIELD

Land

USA, Frankrig

Serie

Made Indie USA

Sollers Pointclose

Efter et lille års husarrest er småpusheren Keith stålsat på at rette op på tilværelsen, men intet er foræret i Baltimores trøsteløse forstæder. Slet ikke når den største fare ligger dybt inde i én selv.


283776

 

Sommeren 93more_vert

Instruktør

Carla Simón

Land

Spanien

Serie

New Talent Grand PIX

Sommeren 93close

‘Sommeren 93’, der vandt debutprisen på Berlinalen tidligere på året, er en intim, eftertænksom, usentimental og ultimativt varm film om en sammenbragt familie, der forsøger at få et godt liv. Ingen forældre bliver efterladt uberørt af fortællingen.

314562

 

Stanley Kubrick: A Life in Picturesmore_vert

Instruktør

Jan Harlan

Land

USA

Serie

Stanley Kubrick

Stanley Kubrick: A Life in Picturesclose

Mød Jan Harlan i Cinemateket. Harlan var ikke alene producer for Kubrick, men er også bror til Kubricks enke, Christiane. Hans mangefacetterede og grundige portrætdokumentar, 'Stanley Kubrick: A Life in Pictures' (2001), giver et grundigt indblik i Kubricks liv og værk.

296147

8+

 

Stor og lillemore_vert

Instruktør

Stefan Jager

Land

Schweiz

Serie

Årets børnefilm

Stor og lilleclose

Anton og Hiro må siges at være et af verdens mest umage makkerpar. Anton er gammel og træt af tilværelsen, og Hiro er ung og fuld af sult på livet. Sammen drager de to venner af sted til sumobrydningens hjemland på en udviklingsrejse, der byder på et væld af sjove optrin.

310924

 

Stories of Love That Cannot Belong to This Worldmore_vert

Instruktør

Francesca COMENCINI

Land

Italien

Serie

Specials

Stories of Love That Cannot Belong to This Worldclose

Universitetsprofessorerne Claudia og Flavio slås verbalt og mentalt med hinanden i dette iltre italienske og nytænkende bud på et mangeårigt kærlighedsopgør, og mens karaktererne minder om Almodovars, så leder den sjove, skarpe dialog os hen på Woody Allen.

289724

10+

 

Storm og de forbudte skriftermore_vert

Instruktør

Dennis Bots

Land

Holland, Belgien, Luxembourg

Serie

Årets børnefilm

Storm og de forbudte skrifterclose

Med inkvisitionen lige i hælene må Storm og Marieke være både modige og snarrådige, hvis de skal redde Storms far fra bålet og sprede Martin Luthers budskab. Tag med på et oplysende og actionfyldt eventyr under reformationens turbulente tid - før der var noget, der hed ytringsfrihed.

316246

A

 

Stumfilmskoncert: Filmmusik for børn - live!more_vert

Tema

Filmmusik, Kreativitet, Sang og musik

Serie

Skæg og ballade

Stumfilmskoncert: Filmmusik for børn - live!close

Kom og oplev en eftermiddag fyldt med filmmusik af og for børn, når vi blænder op for fire Chaplin-stumfilmklassikere med livemusik - komponeret og spillet af børn og unge. Koncerten er resultatet af workshoppen 'Filmmusik for børn', og den følges op af en inspirerende debat om børns musiske kreativitet.

296644

 

Tehran Taboomore_vert

Instruktør

Ali SOOZANDEH

Land

Tyskland, Østrig

Serie

New world views

Tehran Tabooclose

Irans dobbeltmoral spiddes og grilles til perfektion, og retten består af sex, stoffer og korruption. Denne sjældne tur bag landets facade kan naturligvis bedst lade sig gøre via animation og ‘Tehran Taboo’ gør sin prisvindende søster ‘Persepolis’ stolt.

314387

 

Terkel I Knibe: Sing-a-Longmore_vert

Tema

Animation

Serie

Events

Terkel I Knibe: Sing-a-Longclose

Der er dømt grov humor, satiriske sange og rendyrket Albertslund-stemning, når CPH PIX inviterer til en eksklusiv sing-along visning af kultklassikeren Terkel i knibe. Kom og skrål med på de nyklassiske og politisk ukorrekte sange fra animationsfilmen.

296679

 

The Beguiledmore_vert

Instruktør

Sofia COPPOLA

Land

USA

Serie

Masters of cinema

The Beguiledclose

Især Nicole Kidman sætter tænderne dybt i sin saftige rolle, når hun teamer op med Colin Farell og Kirsten Dunst i Sofia Coppolas stilsikre, velspillede og humoristiske perle af et kammerspil, der sætter godt fut i feromonerne og forførelserne!

313519

 

The Dance of Realitymore_vert

Instruktør

Alejandro JODOROWSKY

Land

Mexico

Serie

Masters of cinema

The Dance of Realityclose

Her er makkeren til ‘Endless Poetry’ og første del af historien om den unge Alejandros komplekse had-kærlighedsforhold til sine forældre og hjemlandet Chile. Resultatet er ægte Jodorowsky - gal og manisk med et humanistisk hjerte.

314448

 

The Day Aftermore_vert

Instruktør

Sangsoo HONG

Land

Sydkorea

Serie

Masters of cinema

The Day Afterclose

Hyperaktive Hong Sang-soo er blevet forelsket, og det kan mærkes i hans seneste film, der kredser om kærlighed, mistro og utroskab. Men han har ingenlunde mistet grebet. Kom og få en mental soju-kæp i øret.

304897

 

The Desert Bridemore_vert

Instruktør

Cecilia ATÁN, Valeria PIVATO

Land

Argentina, Chile

Serie

New Talent Grand PIX

The Desert Brideclose

Kom med på en charmerende sensommer-romance, båret af den varme ørkenvind, der smyger sig om personerne, gløden der langsomt tændes i 54-årige Teresas øjne, og den stille elegance i billederne, der giver en perfekt balance mellem form og indhold.

283700

 

The Dinnermore_vert

Instruktør

Oren MOVERMAN

Land

USA

Serie

Made Indie USA

The Dinnerclose

Så er der serveret! Oren Movermans stjernebesatte ‘The Dinner’ er en lækkerbidsk satire om flosset moral - og en mørk thriller om mord, mad og curlingforældre.

301569

 

The Endlessmore_vert

Instruktør

Aaron Moorhead, Justin Benson

Land

USA

Serie

Thrills & kills

The Endlessclose

Der er lurende Lovecraft-horror i skovene og bjergene i Benson-Moorhead-parrets nye og meget personlige The Endless, hvor to brødre vender tilbage til den kult de er flygtet fra for ti år siden, kun for opdage, at fortiden ikke altid er helt, som man huskede den.

304311

 

The First Lapmore_vert

Instruktør

Dae-hwan KIM

Land

Sydkorea

Serie

New world views

The First Lapclose

Få troen på livet tilbage sammen med det unge koreanske par i ‘The First Lap’, når vi snubler indenfor i et hverdagsdrama, som i den grad fortæller det store i det små. På overfladen virker alt skødesløst, men dyk med ned i drømme, angst og usikkerhed lige her.

311957

 

The Florida Projectmore_vert

Instruktør

Sean BAKER

Land

USA

Serie

Specials

The Florida Projectclose

Årets største hit i Cannes bliver PIX afslutningsfilm, og vi kunne ikke have fået en bedre. I klassisk amerikansk low-life skæres der tværs gennem klichéer og sentimentalitet i en varm og trodsigt optimistisk film, fuld af små sejre, nederlag og eventyr.

311963

 

The Foreignermore_vert

Instruktør

Martin CAMPBELL

Land

Storbritannien, Kina

Serie

Specials

The Foreignerclose

Jackie Chan og Pierce Brosnan tørner sammen i denne realistiske thriller om en anonym kinesisk restaurantejer, der mister sin datter i et politisk motiveret terrorangreb i London. De to herrer er i topform, og det skorter ikke på spænding og plottwists.

304025

 

The Killing of a Sacred Deermore_vert

Instruktør

Yorgos LANTHIMOS

Land

Storbritannien, Irland

Serie

Masters of cinema

The Killing of a Sacred Deerclose

Colin Farell og Nicole Kidman cementerer deres stortalenter i den græske spændingsmester Yorgos Lanthimos nyeste dæmoniske drama, hvor hverken Hitchcock eller Polanski har levet forgæves. Det bliver uforudsigeligt, stilsikkert og absurd uhyggeligt!

304368

 

The Mermaid (3D)more_vert

Instruktør

Stephen CHOW

Land

Kina

Serie

Fun & far out

The Mermaid (3D)close

Husker du Kung Fu Hustle og Shaolin Soccer, så har du noget at glæde dig til, instruktøren er nemlig tilbage med flere tosserier og denne gang giver han vores helt egen lille havfrue en kærlig øko-sci-fi-rom-com-opdatering.

314554

 

The Moonshiners + Scrap-Mattila and the Beautiful Womanclose

Juho Kuosmanen – manden bag sidste års PIX-hit, boksefilmen ‘Den bedste dag i Olli Mäkis liv’ – er tilbage med en stumfilm, nemlig et remake af den første finske film nogensinde! Se den med stort finsk liveakkompagnement.

305168

 

The Nothing Factorymore_vert

Instruktør

Pedro Pinho

Land

Portugal

Serie

New Talent Grand PIX

The Nothing Factoryclose

‘The Nothing Factory’ skærer igennem al forloren arbejderromantik og spørger, hvad venstrefløjen egentlig vil. Her er på én gang mange års måske vigtigste politiske film og en humanistisk skildring af mennesket bag maskinerne - mellem virkelighed og fiktion.

313251

 

The Rise and Fall of a Small Film Companymore_vert

Instruktør

Jean-Luc Godard

Land

Schweiz, Frankrig

Serie

Masters of cinema

The Rise and Fall of a Small Film Companyclose

Mesteren er tilbage. I 1986 skabte Godard en tv-satire med flere metalag end en skulderhøj kiksekage. Nu kommer filmen endelig, restaureret og i 2K, på filmlærredet.

305160

 

The Starry Sky above memore_vert

Instruktør

Ilan KLIPPER

Land

Frankrig

Serie

New world views

The Starry Sky above meclose

Bruno er 50 år og har absolut intet bedrevet siden han for 20 år siden skrev en lovende roman. Så skal der mere end en almindelig dag og film til at redde tilværelsen for ‘teenageren’. Men her kommer en anarkistisk, løssluppen og overraskende komedie!

305352

 

The Villainessmore_vert

Instruktør

Byung-Gil JUNG

Land

Sydkorea

Serie

Thrills & kills

The Villainessclose

Man kan ikke sige sydkoreansk film uden samtidig at sige hævn, og 'The Villainess' er lige det, den lyder som: En blodig, østrogendrevet hævnfilm, krydret med masser af melodrama, en slags sydkoreansk Nikita om man vil.

283775

 

The Woundmore_vert

Instruktør

John TRENGOVE

Land

Sydafrika, Tyskland, Frankrig

Serie

New world views

The Woundclose

Maskulinitet i Sydafrika sættes på prøve i dobbeltforstand i John Trengoves opsigtsvækkende og smukke debut om nye tider i et land fuldt med gamle regler, ritualer og manddomsprøver.

305158

 

Thirst Streetmore_vert

Instruktør

Nathan SILVER

Land

Frankrig, USA

Serie

New world views

Thirst Streetclose

Er du til 70’er Euro-sleaze, Fassbinder og Zulawski, så tag Nathan Silvers ‘Thirst Street’ - et sensuelt farveorgie i lige dele sort komedie og psykoseksuel thriller - leveret i et drømmeagtigt skær, der, ligesom filmens karakterer, er til at tage at føle på.

299422

 

Thornmore_vert

Instruktør

Gabriel Tzafka

Land

Danmark, Grækenland

Serie

New Danish Talents

Thornclose

Spillefilmsdebutanten Gabriel Tzafka har med 'Thorn' vundet den prestigefyldte Eurimage Lab Award "for aktivt at bidrage til fornyelsen af europæisk film". I filmen møder vi et par unge elskende, hvis drøm forvandles til mareridt - og intet er, hvad det synes.

305276

 

Tom of Finlandmore_vert

Instruktør

Dome KARUKOSKI

Land

Finland, Sverige, Danmark, Tyskland, USA

Serie

Specials

Tom of Finlandclose

Med underskøn erotisk fetichkunst skal homofobi og sygeliggørelse fordrives! Dette er historien om den finske kunstner ‘Tom of Finland’, som finder ventil for sine undertrykte drifter via sine lækre illustrationer af hunks, som bliver identifikationsskabende.

314389

A

 

Tornerose på Rosenborgmore_vert

Tema

Animation, Eventyr, Sang og musik

Serie

Skæg og ballade

Tornerose på Rosenborgclose

Tornerose var den sidste eventyrfilm Walt Disney nåede at producere inden sin død, og den blev derved kronen på værket i en række af eventyrlige tegnefilm. Vi hylder derfor den tidsløse klassiker ved at invitere hele landets prinser og prinsesser med til en ekstraordinær visning på Rosenborg Slot.

304374

 

Tragedy Girlsmore_vert

Instruktør

Tyler MACINTYRE

Land

USA

Serie

Fun & far out

Tragedy Girlsclose

High school-eleverne Sadie og McKayla er besties og deler alle interesser sammen. Fyre, tøj, fest og at myrde folk på kreative måder foran et kamera. Der er dømt blodig girl power med stil og fuck-you-attitude i årets mest veloplagte horrorkomedie.

280307

6+

 

Ugler og musmore_vert

Instruktør

Simone Van Dusseldorp

Land

Holland

Serie

Årets børnefilm

Ugler og musclose

Det er ikke altid lige nemt at finde nye venner, men hvem skulle have troet, at uglegylp kunne hjælpe på det? Pigen Meral møder både en mus, en ugle og nye klassekammerater i denne sjove og musikalske fortælling om forskellighed, sammenhold og fødekædens uundgåelige cyklus.


312936

 

Vandringsmandenmore_vert

Instruktør

Andrej Tarkovskij

Land

Rusland

Serie

Masters of cinema

Vandringsmandenclose

Andrej Tarkovskijs ultimative mesterværk får en revival i en underskøn nyrestaureret version, som vi viser én eneste gang på Nordens største filmlærred i Imperial. Genredefinerende arthouse og en fremtidsvision, som i al sin visuelle undergangsæstetik har inspireret generationer af filmauteurs.

283728

 

Vazantemore_vert

Instruktør

Daniela THOMAS

Land

Brasilien, Portugal

Serie

Untamed

Vazanteclose

Når man bliver gift bort til en glædesløs onkel langt ude i bjergene i 1800-tallets Brasilien, så er det hårdt at leve. I uendeligt smukke S/H-billeder er ‘Vazante’ et langsomt ulmende drama om racehad, afmagt og længsel, set gennem en stærk ung kvinde.

306155

 

Vinterbrødremore_vert

Instruktør

Hlynur PÁLMASON

Land

Danmark, Island

Serie

New Talent Grand PIX

Vinterbrødreclose

Dansk film har higet efter et værk som dette. Den modige spillefilmsdebut ‘Vinterbrødre’ vækker helt ud i sin titel sælsomme billeder, den er hævet over elementerne og er dirrende nærværende, vild og uafrystelig i sin fortælling om to brødre.

285535

 

Vores vingård i Bourgognemore_vert

Instruktør

Cédric Klapisch

Land

Frankrig

Serie

Specials

Vores vingård i Bourgogneclose

Genren om den modvilligt hjemvendte søn fortolkes med en forfriskende, fløjlsagtig bouquet i denne film, der faktisk er en af de få; en fransk film om vin. Glæden til det ædle håndværk smitter i den grad af på publikum i denne perle af en produktion.

312005

 

Wajibmore_vert

Instruktør

Annemarie JACIR

Land

Palestine

Serie

Politikens publikumspris

Wajibclose

Far og søn pløjer Nazareth tynd i en gammel Volvo for at hånduddele invitationer til datterens bryllup. Men generationskløften er blevet dyb og traditionerne sættes hurtigt på prøve, når et underholdende galleri af kommende bryllupsgæster besøges.

304822

 

Westernmore_vert

Instruktør

Valeska Grisebach

Land

Tyskland, Bulgarien, Østrig

Serie

New world views

Westernclose

Testosteron  – og et tysk flag plantet midt i den bulgarske natur. Det må gå galt, men Valeska Grisebachs Cannes-succes drejer elegant spændingen indad i portrættet af arbejderen Meinhard, der sætter sig for at lære de lokale at kende, og måske sågar finde kærligheden.

283763

 

Wild Mousemore_vert

Instruktør

Josef HADER

Land

Østrig

Serie

New world views

Wild Mouseclose

En forsmået og fyret midaldrende musikanmelder starter et hævntogt mod sin ex-chef, og konen, der bare gerne vil have et barn, må intet vide. Løgnene spinner snart ud af kontrol i denne komiske vanvidsfortælling akkompagneret af Mozart, Händel og Vivaldi!

314384

 

Willy Wonka og chokoladefabrikkenmore_vert

Tema

Eventyr, Fantasi, Sang og musik

Serie

On Location

Willy Wonka og chokoladefabrikkenclose

Simply Chocolate åbner dørene til deres spritnye chokoladefabrik, når CPH PIX viser den originale film fra 1971 om 'Willy Wonka' og hans fortryllende chokoladefabrik. Dagen vil byde på både søde og magiske overraskelser, så skynd dig at få fingrene i en af de eftertragtede Golden Tickets inden det er for sent!

316573

 

Wonderstruckmore_vert

Instruktør

Todd HAYNES

Land

USA

Serie

Specials

Wonderstruckclose

Julianne Moore skinner igennem i Todd Haynes første reelle familiefilm. Den udspiller sig i to spor og blander fortid med nutid, drømme med virkelighed, stumfilm med talefilm og S/H med farve, og den kommer ikke i dansk distribution - så se den nu!

314564

 

Ærens vejmore_vert

Instruktør

Stanley Kubrick

Land

USA

Serie

Stanley Kubrick

Ærens vejclose

Krigens vanvid er næppe beskrevet mere virkningsfuldt end i Kubricks 'Ærens vej', hvilket ikke mindst skyldes instruktørens nøgterne behandling af det ubegribeligt grusomme.