Hostages

I den sovjetiske republik Georgien fandt der faktisk en flykapring sted i 1983, begået af unge oprørere. Med tilbageholdt åndedræt og overrumplende action skildres dette fascinerende indblik bag jerntæppet og dets militær versus dets naive idealister.

Tags #detained#drama#genre came sneaking#history#politics#rebels#thriller


Serie #New world views

283701

Baseret på en virkelig flykapring tilbage i den sovjetiske republik Georgien, er 'Hostages' en retro-thriller med gedigen spænding og et fascinerede indblik i livet bag jerntæppet. Her lever en gruppe attraktive og - efter forholdene - velbjergede unge kunstnertyper et liv på kanten af loven med indsmuglede Beatles-lp'er og vestlige forfattere i jakkelommen. Men vennerne har større planer for deres oprørstrang, og en novemberdag i 1983 kaprer de Aeroflot afgang 6833 med kurs fra Tbilisi til Leningrad. Resultatet står i historiebøgerne, men Rezo Gigineishvili skildrer det med tilbageholdt åndedræt og overrumplende action. Det virkeligt fascinerende er dog menneskene bag geværerne, og de unge idealisters naive amatørisme er næsten lige så chokerende som militærets lakoniske brutalitet.

Originaltitel Mdzevlebi
Titel Hostages
Land Georgien
Spilletid 104 min
Instruktør Rezo GIGINEISHVILI
Sprog Russisk, georgisk
Undertekster Engelsk
 • Mere om filmenexpand_more
  Produktionsår 2017
  Produceret af Ewa PUSZCZYNSKA, tamara TATISHVILI, Mikhail FINOGENOV, Vladimer KATCHARAVA, Rezo GIGINEISHVILI, Boris FRUMIN
  Manuskript Lasha BUGADZE, Rezo GIGINEISHVILI
  Medvirkende Merab NINIDZE, Tina DALAKISHVILI, Irakli KVIRIKADZE, Darejan KHARSHILADZE
  Kamera Vladislav Opelyants

Visninger

Dato Tidspunkt Venue Gem i din kalender Billetter
29/09-201716:30CinemateketGemKøb
4/10-201717:00GloriaGemKøb
10/10-201721:15Vester Vov VovGemKøb