PIX specials

Specials

Lidt mere. Lidt før. Lidt særligt. Her finder du for eksempel vores Åbningsgalla og vores afslutningsfilm, forpremierer på fem spritnye danske film, en unik mulighed for at se Trine Dyrholm som rockikonet Nico, og meget mere.

323167

 

I Kill Giantsmore_vert

Instruktør

Anders WALTER

Land

Storbritannien, USA

Serie

Specials

I Kill Giantsclose

Ny film: Anders Walter vandt en Oscar for sin kortfilm ‘Helium’. Nu er han klar med sin spillefilmsdebut, en forrygende fantasy-thriller om en ung pige, der slås med kæmper og indre dæmoner. Få et eksklusivt sneak peek på filmen der endnu ikke har en dansk premieredato.


284704

 

Wind Rivermore_vert

Instruktør

Taylor Sheridan

Land

USA

Serie

Specials

Wind Riverclose

Ekstrafilm + prisoverrækkelse: Jeremy Renner er i topform i den iskolde og socialt indignerede thriller 'Wind River', der er årets surprise-film på PIX.

311958

 

Baahubali 1: The Beginningmore_vert

Instruktør

S.S. RAJAMOULI

Land

Indien

Serie

Specials

Baahubali 1: The Beginningclose

‘Baahubali’ er larger than life og er ‘Ringenes Herre’, ‘Game of Thrones’ og ‘Avatar’ på én gang - fyldt med cgi og special effects. Vores vilde helt tæver rask væk 2-3000 mand i dette episke, underholdende overbudseventyr med lutter højdepunkter.

311960

 

Baahubali 2: The Conclusion (IMAX)more_vert

Instruktør

S.S. RAJAMOULI

Land

Indien

Serie

Specials

Baahubali 2: The Conclusion (IMAX)close

Anden del er mere af det hele - endnu flottere og vildere! Den starter lige på og hårdt fra 1‘eren med hæsblæsende, virtuose actionscener, der har fået publikum til at stå og huje i biograferne. Det her ser I bestemt ikke hver dag. Og så endda i IMAX.

3040320

 

Blade of the Immortalmore_vert

Instruktør

Takashi Miike

Land

Japan, Storbritannien

Serie

Specials

Blade of the Immortalclose

Den energiske veteran Takashi Miikes film nr. 100 er et overlegent jubilæum med mere blod, action, stil, velplaceret galgenhumor og overlegen genre-ekvilibrisme end i en hel årsproduktion af actionfilm fra Hollywood. Start jeres bodycount!

285531

 

Cairo Confidentialmore_vert

Instruktør

Tarik Saleh

Land

Sverige, Tyskland, Danmark, Frankrig

Serie

Specials

Cairo Confidentialclose

Det er skønt at se Fares Fares som mere end et sidekick i afdeling Q, når han brillerer i denne højspændte, politiske thriller som korrupt politikaptajn i Cairo, der fedtes ind i et mystisk mord, blot få uger inden Mubaraks regime bliver afsat.

307758

 

Darlingmore_vert

Instruktør

Birgitte Stærmose

Land

Danmark, Sverige

Serie

Specials

Darlingclose

Danica Curcic brænder igennem som lysende og feteret ballerinastjerne, der vender tilbage til Danmark i titelrollen som ‘Giselle’. Men hun falder om i smerter, og en ung danser skal overtage hendes plads i denne balletfortælling om kærlighed, svigt og magt.

313113

 

En frygtelig kvindemore_vert

Instruktør

Christian TAFDRUP

Land

Danmark

Serie

Specials

En frygtelig kvindeclose

Hverken mænd eller frygtelige kvinder går ram forbi i Christian Tafdrups parforholdsrevsende og skarpt skårne samlivskomedie. Efter filmen kan I så diskutere om dette er et sandfærdigt portræt af kvindens frygtelige, manipulerende natur - eller af mandens.

312262

 

Fantastenmore_vert

Instruktør

Christian DYEKJÆR

Land

Danmark

Serie

Specials

Fantastenclose

Dejan Cukic er fuldstændig blændende som den uforbederlige fantast og verdensmand Claus, der løber tør for held og styrer direkte mod et helvede der findes lige udenfor vores vinduer. Kongens København har ikke stået stærkere på film siden ‘Pusher’. Mød instruktøren til Q&A.

296678

 

Good Timemore_vert

Instruktør

Ben SAFDIE, Joshua SAFDIE

Land

USA, Luxembourg

Serie

Specials

Good Timeclose

Robert Pattinson indtager hovedrollen som godhjertet, men knap så klarttænkende bankrøver i den mest toptunede og flabede thriller i årevis. Plottet galoperer derudad i dette galgenhumoristiske Cannes-hit, hvor alt går op i en højere, underholdende enhed.

296682

 

How to Talk to Girls at Partiesmore_vert

Instruktør

John Cameron Mitchell

Land

Storbritannien, USA

Serie

Specials

How to Talk to Girls at Partiesclose

John Cameron Mitchell har gjort det igen. Denne gang har han via punkere og sexdyrkende aliens skabt en utøjlet, kosmisk eksplosion af en party-komedie om ung kærlighed, musik og psykedelisk fest med f.eks. Elle Fanning og Nicole Kidman. Kom og vær med!

304237

 

Loving Vincentmore_vert

Instruktør

Dorota KOBIELA, Hugh WELCHMAN

Land

Polen, Storbritannien

Serie

Specials

Loving Vincentclose

Verdens første 100 procent olieanimerede film er en fejende flot hyldest til en af impressionismens vigtigste fornyere, men er samtidig også en dramatisk mordgåde om maleren van Goghs kranke skæbne. Et must for alle kunstelskere, hvad enten man er til stilleben eller levende billeder.

311959

 

Mens vi levermore_vert

Instruktør

Mehdi AVAZ

Land

Danmark

Serie

Specials

Mens vi leverclose

Avaz-brødrende har lavet en kraftfuld film, som folk helt sikkert vil se og snakke om, og som med en betydningsfuld, tragisk hændelse fra fortiden, der ikke kan slippes, sætter denne imponerende debut i flot selskab med ‘Hævnen’ og ‘Manchester by the Sea’.

312145

 

Nico, 1988more_vert

Instruktør

Susanna Nicchiarelli

Land

Italien, Belgien

Serie

Specials

Nico, 1988close

Trine Dyrholm er i sit livs største karakterrolle som sangerinden Nico, kendt fra The Velvet Underground, men lettere afdanket og livstræt 20 år senere. ‘Nico, 1988’ skildrer de sidste to år i den karismatiske kunstners liv.

311961

 

QEDAmore_vert

Instruktør

Max KESTNER

Land

Danmark

Serie

Specials

QEDAclose

‘QEDA’ hæver filmambitionerne i den danske andedam. Vi rulles ind i et imponerende, miljøpolitisk fremtidseventyr fra 2095, når København er totalt oversvømmet og en tidsrejsende agent må rejse tilbage til 2017 for at forhindre det uundgåelige.

310924

 

Stories of Love That Cannot Belong to This Worldmore_vert

Instruktør

Francesca COMENCINI

Land

Italien

Serie

Specials

Stories of Love That Cannot Belong to This Worldclose

Universitetsprofessorerne Claudia og Flavio slås verbalt og mentalt med hinanden i dette iltre italienske og nytænkende bud på et mangeårigt kærlighedsopgør, og mens karaktererne minder om Almodovars, så leder den sjove, skarpe dialog os hen på Woody Allen.

311957

 

The Florida Projectmore_vert

Instruktør

Sean BAKER

Land

USA

Serie

Specials

The Florida Projectclose

Årets største hit i Cannes bliver PIX afslutningsfilm, og vi kunne ikke have fået en bedre. I klassisk amerikansk low-life skæres der tværs gennem klichéer og sentimentalitet i en varm og trodsigt optimistisk film, fuld af små sejre, nederlag og eventyr.

311963

 

The Foreignermore_vert

Instruktør

Martin CAMPBELL

Land

Storbritannien, Kina

Serie

Specials

The Foreignerclose

Jackie Chan og Pierce Brosnan tørner sammen i denne realistiske thriller om en anonym kinesisk restaurantejer, der mister sin datter i et politisk motiveret terrorangreb i London. De to herrer er i topform, og det skorter ikke på spænding og plottwists.

305276

 

Tom of Finlandmore_vert

Instruktør

Dome KARUKOSKI

Land

Finland, Sverige, Danmark, Tyskland, USA

Serie

Specials

Tom of Finlandclose

Med underskøn erotisk fetichkunst skal homofobi og sygeliggørelse fordrives! Dette er historien om den finske kunstner ‘Tom of Finland’, som finder ventil for sine undertrykte drifter via sine lækre illustrationer af hunks, som bliver identifikationsskabende.

285535

 

Vores vingård i Bourgognemore_vert

Instruktør

Cédric Klapisch

Land

Frankrig

Serie

Specials

Vores vingård i Bourgogneclose

Genren om den modvilligt hjemvendte søn fortolkes med en forfriskende, fløjlsagtig bouquet i denne film, der faktisk er en af de få; en fransk film om vin. Glæden til det ædle håndværk smitter i den grad af på publikum i denne perle af en produktion.

316573

 

Wonderstruckmore_vert

Instruktør

Todd HAYNES

Land

USA

Serie

Specials

Wonderstruckclose

Julianne Moore skinner igennem i Todd Haynes første reelle familiefilm. Den udspiller sig i to spor og blander fortid med nutid, drømme med virkelighed, stumfilm med talefilm og S/H med farve, og den kommer ikke i dansk distribution - så se den nu!

New Talent Grand PIX

Festivalens hovedkonkurrence for årets bedste debutanter. 10 film fra instruktører, vi helt sikkert kommer til at høre mere fra, bedømt af en international jury.

296596

 

Custodymore_vert

Instruktør

Xavier Legrand

Land

Frankrig

Serie

New Talent Grand PIX

Custodyclose

13-årige Julien fanges mellem forældrene i en ond skilsmisse. ‘Custody’ rammer durk ned i hverdagens terror, og skildrer angst og aggressioner med spænding og nerve - mesterligt instrueret af Xavier Legrand, der ved præcis hvad han vil med hver eneste scene.

296619

 

I Am Not a Witchmore_vert

Instruktør

Rungano Nyoni

Land

Storbritannien, Frankrig, Zambia

Serie

New Talent Grand PIX

I Am Not a Witchclose

Overtro og kønsstereotyper lever stadig i bedste velgående på det afrikanske kontinent, og det har debutanten Rugnano Nyoni lavet en fascinerende heksefilm om. Men den er faktisk lige så varm, forunderlig, excentrisk og poetisk som den er realistisk.

288302

 

Lemonmore_vert

Instruktør

Janicza Bravo

Land

USA

Serie

New Talent Grand PIX

Lemonclose

‘Lemon’ er en hudfletning af selvfede hvide mænd, instrueret af en sort kvinde. Hendes virkelige mand spiller skuespilleren Isaac i filmen, og parret får sammen rusket godt op i fordomme og stereotyper i en historie, der bare bliver sjovere og sjovere.

305147

 

Montparnasse Bienvenuemore_vert

Instruktør

Leonor SERRAILLE

Land

Frankrig

Serie

New Talent Grand PIX

Montparnasse Bienvenueclose

Det hele ramler for Julia. Hendes kæreste gennem 10 år er skredet, og nu har hun kun sig selv og sit gode humør til at holde sig ovenvande. Men Julia er noget helt særligt – en overlever, der i Léonor Sérrailles portræt er både elskelig og til tider alt alt for meget.

311877

 

Oblivion Versesmore_vert

Instruktør

Alireza Khatami

Land

Frankrig, Tyskland, Holland, Chile

Serie

New Talent Grand PIX

Oblivion Versesclose

Har alle ret til en rigtig begravelse? Latinamerikanske og magisk realistiske ‘Oblivion Verses’ finder sted i et land præget af politiske forbrydelser og er en poetisk hyldest til alle, der kæmper for at vise de fremmede respekt - også når de er døde.

312589

 

Soldiers. Story from Ferentarimore_vert

Instruktør

Ivana MLADENOVIC

Land

Rumænien, Serbien, Belgien

Serie

New Talent Grand PIX

Soldiers. Story from Ferentariclose

Ghetto-love! Antropologen Adi og krejleren Alberto mødes i Bucharests romaghetto og sød musik opstår. Men homokærlighed er ikke just populært i machomiljøet, som lægger autentisk ramme til Ivana Mladenovics varme, udfordrende og humoristiske debut.

283776

 

Sommeren 93more_vert

Instruktør

Carla Simón

Land

Spanien

Serie

New Talent Grand PIX

Sommeren 93close

‘Sommeren 93’, der vandt debutprisen på Berlinalen tidligere på året, er en intim, eftertænksom, usentimental og ultimativt varm film om en sammenbragt familie, der forsøger at få et godt liv. Ingen forældre bliver efterladt uberørt af fortællingen.

304897

 

The Desert Bridemore_vert

Instruktør

Cecilia ATÁN, Valeria PIVATO

Land

Argentina, Chile

Serie

New Talent Grand PIX

The Desert Brideclose

Kom med på en charmerende sensommer-romance, båret af den varme ørkenvind, der smyger sig om personerne, gløden der langsomt tændes i 54-årige Teresas øjne, og den stille elegance i billederne, der giver en perfekt balance mellem form og indhold.

305168

 

The Nothing Factorymore_vert

Instruktør

Pedro Pinho

Land

Portugal

Serie

New Talent Grand PIX

The Nothing Factoryclose

‘The Nothing Factory’ skærer igennem al forloren arbejderromantik og spørger, hvad venstrefløjen egentlig vil. Her er på én gang mange års måske vigtigste politiske film og en humanistisk skildring af mennesket bag maskinerne - mellem virkelighed og fiktion.

306155

 

Vinterbrødremore_vert

Instruktør

Hlynur PÁLMASON

Land

Danmark, Island

Serie

New Talent Grand PIX

Vinterbrødreclose

Dansk film har higet efter et værk som dette. Den modige spillefilmsdebut ‘Vinterbrødre’ vækker helt ud i sin titel sælsomme billeder, den er hævet over elementerne og er dirrende nærværende, vild og uafrystelig i sin fortælling om to brødre.

Politikens publikumspris

10 film i konkurrence om din stemme og muligheden for en efterfølgende dansk biografdistribution. I år med film fra Syrien, Venezuela, Sicilien og Palæstina.

303986

 

A Ciambramore_vert

Instruktør

Jonas Carpignano

Land

Italien, Frankrig, USA, Tyskland, Sverige

Serie

Politikens publikumspris

A Ciambraclose

Den europæiske fattigdoms første ofre er børn og udsatte familier, som hos romafolket i den kriseramte, syditalienske Calabrien-region. Autentiske ‘A Ciambra’ skildrer problemstillingen stærkt og gribende, og har høstet respekt siden premieren i Cannes.

310957

 

A Sort of Familymore_vert

Instruktør

Diego Lerman

Land

Argentina

Serie

Politikens publikumspris

A Sort of Familyclose

Argentinske Diego Lermans fængslende nye drama følger en stålsat kvinde, mens hun kæmper sig vej gennem en labyrint af korruption og tvivlsom moral for at beholde sit adoptivbarn.

284312

 

Daphnemore_vert

Instruktør

Peter Mackie Burns

Land

Storbritannien

Serie

Politikens publikumspris

Daphneclose

Den ca. 30-årige Daphne, som har et caféjob hun er ret ligeglad med, som stadig fester og horer som en teenager, og som ikke lader nogen komme hende for nær, tvinges til forandring efter at hun redder en kioskejers liv, da han stikkes ned under et røveri.

304043

 

England is Minemore_vert

Instruktør

Mark Gill

Land

Storbritannien

Serie

Politikens publikumspris

England is Mineclose

Sangeren Morrissey og hans teenageår portrætteres i et beigebrunt Manchester, hvor tågen ligger tung over arbejderkareen, hvor provins-punkerne roamer den lokale, og hvor Morrissey drømmer om at skrive og komme med i et band. Gamle fans kan starte her.

283762

 

In Syriamore_vert

Instruktør

Philippe VAN LEEUW

Land

Belgien, Frankrig

Serie

Politikens publikumspris

In Syriaclose

På et døgn indfanges borgerkrigen i Aleppo, når vi følger en familie, som ihærdigt prøver at opretholde deres hverdagsrutiner i en forskanset lejlighed, mens faldende bomber og geværild holder alles overlevelsesinstinkter pivåbne på kanten af sammenbrud.

304385

 

La familiamore_vert

Instruktør

Gustavo Rondon CORDOVA

Land

Venezuela

Serie

Politikens publikumspris

La familiaclose

I Caracas farligste slumkvarter gælder det om at blive voksen så hurtigt som muligt. Autentiske ‘La Familia’ udforsker et anstrengt forhold i udvikling mellem en forhærdet søn og en stædig far, der tror på ærlighed frem for slummens tillærte macho-attitude.

292689

 

Lomo - The Language of Many Othersmore_vert

Instruktør

Julia Langhof

Land

Tyskland

Serie

Politikens publikumspris

Lomo - The Language of Many Othersclose

17-årige Karl mangler ikke noget i sit priviligerede Berlinerhjem, andet end en mening med sit liv. Online-generationen spiddes i en tankevækkende historie om identitet, magt og den afmagt en teenager kan havne i - med forkert tryk på enter.

283723

 

Requiem for Mrs. J.more_vert

Instruktør

Bojan VULETIC

Land

Serbien, Bulgarien

Serie

Politikens publikumspris

Requiem for Mrs. J.close

Træt til døden af sin trælse familie planlægger Fru J. med besvær sit selvmord på mandens etårs dødsdag. Smukke billeder af et Serbien, der ligesom Fru J. ikke er kommet videre, sætter scenen til en kulsort komisk fortælling om at undslippe dyb sorg.

305013

 

Sicilian Ghost Storymore_vert

Instruktør

Fabio GRASSADONIA, Antonio PIAZZA

Land

Italien

Serie

Politikens publikumspris

Sicilian Ghost Storyclose

I en både smuk og brutal Romeo og Julie-historie fra Siciliens mafiacentrum blandes benhård realisme med eventyrreferencer og fantasyelementer, der giver et tiltrængt pusterum for de grusomme hændelser. Baseret på en virkelig historie fra 1993.


312005

 

Wajibmore_vert

Instruktør

Annemarie JACIR

Land

Palestine

Serie

Politikens publikumspris

Wajibclose

Far og søn pløjer Nazareth tynd i en gammel Volvo for at hånduddele invitationer til datterens bryllup. Men generationskløften er blevet dyb og traditionerne sættes hurtigt på prøve, når et underholdende galleri af kommende bryllupsgæster besøges.

New Danish Talents

Dansk film bugner af talenter. Det samme gør PIX-programmet. I New Danish Talents præsenterer vi seks uafhængigt producerede film fra unge debutanter og enkelt rutineret undergrundsinstruktør.

300008

 

Danmarkmore_vert

Instruktør

Kasper Rune Larsen

Land

Danmark

Serie

New Danish Talents

Danmarkclose

Et one-night-stand vender tilværelsen på hovedet for to unge danskere i en charmerende og street-wise ungdomsfilm om at blive voksen og se virkeligheden i øjnene.

292541

 

Doctor Harvigmore_vert

Instruktør

Craig Frank

Land

Danmark

Serie

New Danish Talents

Doctor Harvigclose

Ved sit bord på et tilrøget bodega planlægger den afdankede Doctor Harvig et attentat mod en toppolitiker i et intimt kammerspil med geopolitisk slagkraft.

299715

 

Gældenmore_vert

Instruktør

Stefan Kjær Olsen

Land

Danmark

Serie

New Danish Talents

Gældenclose

Vejles første spillefilm er et spændingsmættet drama om to brødre, der selv kommer på kant med loven for at indfri deres gæld til byens kriminelle magthaver.

312028

 

Muskelsvindlermore_vert

Instruktør

Mads Rosenkrantz GRAGE

Land

Danmark

Serie

New Danish Talents

Muskelsvindlerclose

Et umage bekendtskab udfolder sig på en tragikomisk rejse gennem Østeuropa i denne vedkommende roadmovie om tilværelsen i kørestolshøjde.

305643

 

Sange i Solenmore_vert

Instruktør

Kristian Sejrbo Lidegaard

Land

Danmark

Serie

New Danish Talents

Sange i Solenclose

Når meningsløsheden rammer, hvad kan vi så holde fast i for at holde ud? I løbet af én dag i solen på en ø af kalk, får tre kvinder brug for at besvare det spørgsmål. Super16-alumne Kristian Sejrbo Lidegaards spillefilmsdebut med Emma Sehested Høeg, Charlotte Munck og Victoria Carmen Sonne.

299422

 

Thornmore_vert

Instruktør

Gabriel Tzafka

Land

Danmark, Grækenland

Serie

New Danish Talents

Thornclose

Spillefilmsdebutanten Gabriel Tzafka har med 'Thorn' vundet den prestigefyldte Eurimage Lab Award "for aktivt at bidrage til fornyelsen af europæisk film". I filmen møder vi et par unge elskende, hvis drøm forvandles til mareridt - og intet er, hvad det synes.