Spot on

Cool China

I takt med at kinesisk film bliver mere og mere kommerciel, er der opstået en ny independentscene udenfor studierne, ganske som vi kender det i USA. Filmene herfre er urbane, moderne og overraskende direkte. Vi præsenterer fire af de bedste og en enkelt fra nabogæst Taiwan, hvor mønsteret er det samme.

283749

 

Ciao Ciaomore_vert

Instruktør

Chuan SONG

Land

Frankrig, Kina

Serie

Cool China

Ciao Ciaoclose

Sex, sprut og lav moral venter på landet, når den porcelænshvide bymus Ciao Ciao vender tilbage til sine gamle, efterladte forældre. Selvrealiseringen rykker længere ud i den smukke højlandshorisont, da Kinas traditioner stadig er svære at komme udenom.

314550

 

Dragonfly Eyesmore_vert

Instruktør

XU Bing

Land

Kina

Serie

Cool China

Dragonfly Eyesclose

På baggrund af 10.000 timers overvågningsvideo har den kinesiske installationskunstner Xu Bing skabt en tankevækkende film om kontrol, selviscenesættelse og vores allesammens kollektive, online voyeurisme.

285869

 

Free and Easymore_vert

Instruktør

Jun GENG

Land

Kina

Serie

Cool China

Free and Easyclose

Kinas gennemkorrupte samfund dissekeres i en herligt absurd komedie om en sneklædt industriflække, hvor det foretrukne erhverv synes at være bondefangeri.

304233

 

Godspeedmore_vert

Instruktør

Mong-Hong CHUNG

Land

Taiwan

Serie

Cool China

Godspeedclose

'Godspeed' er lige dele eksistentiel road movie, ultravoldeligt gangsterdrama og kulsort komedie, der spænder fra skæv humor og filosofiske betragtninger til nervepirrende spænding og blodig vold.

283712

 

Have a Nice Daymore_vert

Instruktør

Liu JIAN

Land

Kina

Serie

Cool China

Have a Nice Dayclose

Tarantino har bestemt ikke levet forgæves i denne kulsorte gangsterkomedie, hvor en sæk med 1 mio. skifter hænder et underholdende utal af gange. Det knivskarpe plot er en kinesisk animationsafspejling på hvordan den kapitalistiske verden virker.

Hurray for Norway

I samarbejde med DR K sætter vi fokus på norsk film. I biffen præsenterer vi tre af norsk films største nye talenter, og på DR K kan du følge op med nogle af de film, der har fejret biograf- og festivalsucces de seneste år, blandt andet på PIX.

Norske film på DR K:
Tir 3/10 22:45 1001 GRAM
Ons 4/10 22:45 MOD NATUREN
Tor 5/10 21:30 HEADHUNTERNE
Fre 6/10 21:00 KRAFTIDIOTEN
Lør 7/10 22:10 ORIONS BÆLTE

280300

 

Fluefangerenmore_vert

Instruktør

Izer Aliu

Land

Norge

Serie

Hurray for Norway

Fluefangerenclose

Hvad gør man, når man netop er blevet fyret og står med en flok rivaliserende elever, der ikke kan enes? Man låser dem inde i klasseværelset! Den idealistiske lærer Ghani forsøger ihærdigt at gøre op med en årelang konflikt, men vil han have held til det ved hjælp af sine utraditionelle metoder?

315381

 

Going Westmore_vert

Instruktør

Henrik Martin Dahlsbakken

Land

Norge

Serie

Hurray for Norway

Going Westclose

For Kasper, der lige er blevet fyret, er der ikke andet at gøre end at tage på et livsbekræftende roadtrip til Norgesmesterskabet i quiltning med sin crossdressende far Georg Margrethe, der har lukket sig inde i sin sorg efter at Kaspers mor er død af kræft.

305199

 

Hvad vil folk sigemore_vert

Instruktør

Iram HAQ

Land

Norge, Sverige, Tyskland, Danmark, Frankrig

Serie

Hurray for Norway

Hvad vil folk sigeclose

16-årige Nisha må opgive teenage-livet i Norge, da hendes bekymrede forældre sender hende til en fjern familie Pakistan. Et stærkt, gribende og aktuelt drama om at balancere mellem to kulturer. 


Stanley Kubrick

Det er Stanley Kubrick år i Danmark, og i samarbejde med Cinemateket og Kubrick 2017 retter vi projektørlyset mod den uforlignelige mester. Gl. Strand slår dørene op til en enestående rejse i Kubricks arkiver og rekvisitter, på Jazzhouse har vi Moog-koncert med Wendy Carlos' musik fra 'A Clockwork Orange' (tjek Filmkoncerter). I årets størst On Location-visning inviterer vi til exklusiv hemmelig visning af 'Eyes Wide Shut' (se On Location'. Og i Cinemateket tager vi hul på en komplet retrospektiv, der strækker sig ind i næste år. Bemærk at de seks film, der præsenteres herunder alle vises i dagene op til PIX.

314567

 

Det store gangsterkupmore_vert

Instruktør

Stanley Kubrick

Land

USA

Serie

Stanley Kubrick

Det store gangsterkupclose

'Det store gangsterkup' ('The Killing') blev Kubricks afgørende gennembrud som instruktør. Skuespillet og personskildringen er i top, og kameraarbejdet er flydende. 

314566

 

Dræberkyssetmore_vert

Instruktør

Stanley Kubrick

Land

USA

Serie

Stanley Kubrick

Dræberkyssetclose

Den intense noir-thriller handler om en aldrende bokser, der bliver forelsket i en natklubdanserinde og redder hende ud af kløerne på en gangsterboss.

314563

 

Fear and Desiremore_vert

Instruktør

Stanley Kubrick

Land

USA

Serie

Stanley Kubrick

Fear and Desireclose

Stanley Kubricks 'Fear and Desire' figurerer sjældent i de officielle Kubrick-filmografier. Den intense krigsfilm følger en gruppe soldater, der nødlander bag fjendens linjer i et ikke navngivet land og deres kamp for at bringe sig i sikkerhed.

314561

 

Full Metal Jacketmore_vert

Instruktør

Stanley Kubrick

Land

USA

Serie

Stanley Kubrick

Full Metal Jacketclose

Kubricks krigsfilm er både hensynsløs, komisk, rædselsvækkende og bevægende.

314562

 

Stanley Kubrick: A Life in Picturesmore_vert

Instruktør

Jan Harlan

Land

USA

Serie

Stanley Kubrick

Stanley Kubrick: A Life in Picturesclose

Mød Jan Harlan i Cinemateket. Harlan var ikke alene producer for Kubrick, men er også bror til Kubricks enke, Christiane. Hans mangefacetterede og grundige portrætdokumentar, 'Stanley Kubrick: A Life in Pictures' (2001), giver et grundigt indblik i Kubricks liv og værk.

314564

 

Ærens vejmore_vert

Instruktør

Stanley Kubrick

Land

USA

Serie

Stanley Kubrick

Ærens vejclose

Krigens vanvid er næppe beskrevet mere virkningsfuldt end i Kubricks 'Ærens vej', hvilket ikke mindst skyldes instruktørens nøgterne behandling af det ubegribeligt grusomme.